Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، در تحقیقات جدیدی که ادعا می‌شود جامع‌ترین مطالعه در نوع خود است مشخص شده که غلظت برخی پروتئین‌ ها در خون می‌تواند به تشخیص بیماری بسیار زودتر از بروز علائم کمک کنند و همچنین برخی از این پروتئین‌ها در ایجاد بیماری نقش دارند.

دانشمندان در حال بررسی ابزارهای مختلفی برای تشخیص زودهنگام آلزایمر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آزمایش خون گرفته تا معاینات چشم و آزمایش بویایی، آن‌ها دلیل خوبی هم برای این کار خود دارند. از آنجا که آلزایمر درمان ندارد، بهترین زمان برای مقابله با آن پیش از شروع علائم است. با استفاده از این فناوری‌ها محققان شاید بتوانند نشانه‌هایی از آلزایمر را سال‌ها و حتی دهه‌ها قبل از بروز علائم تشخیص دهند.

در میان این روش‌ها، آزمایش خون به نظر راه امیدوار کننده‌ای است. استفاده از آزمایش خون در بسیاری از مطالعات با نتایج دقیقی همراه بوده است. تصور می‌شود وجود پروتئین‌هایی به نام تاو و آمیلوئید در خون باعث تشکیل پلاک‌ های سمی مغز و ایجاد بیماری می‌شود.

در مطالعات جدید محققان دانشگاه جان هاپکینز به بررسی نمونه‌ خون بیش از ۴۸۰۰ فرد میانسال و مسن پرداختند. این نمونه‌ها در حدود 10 سال قبل جمع آوری شده بودند و تقریبا ۵۰۰۰ پروتئین مختلف در پلاسمای آن‌ها یافت شد. میزان غیرطبیعی ۳۸ مورد از این پروتئین‌ها در خون به طرز قابل توجهی به خطر ابتلا به آلزایمر طی پنج سال پس از نمونه‌گیری ارتباط داشت.

پس از آن، محققان نمونه‌ خون ۱۱ هزار فرد جوان که در سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ جمع‌آوری شده بود مورد بررسی قرار دادند. میزان غیرطبیعی ۱۶ مورد از ۳۸ پروتئین ذکر شده در خون آن‌ها با احتمال ابتلا به آلزایمر در دو دهه‌ بعدی زندگی ارتباط داشت.

تحقیقات جدا بر روی خون چند فرد ایسلندی که گونه‌هایی از این پروتئین‌ ها را در خون خود داشتند و در یک دهه‌ی بعد در معرض خطر ابتلا به آلزایمر بودند، این یافته‌ها را تایید می‌کند.

این تحقیقات ممکن است به کشف نشانگرهای زیستی فرای نشانگرهای خونی منجر شود. دانشمندان این دسته از پروتئین‌ها را با مطالعات ژنتیکی قبلی مرتبط با آلزایمر مقایسه کردند و شواهدی قوی از تاثیر یکی از این پروتئین‌ها به نام «SVEP۱» در ایجاد بیماری آلزایمر یافتند. این پروتئین بخشی از شبکه‌ پروتئینی بزرگتری بود که با زوال عقل ارتباط دارد.

جوزف کورش، نویسنده‌ اصلی این مقاله می‌گوید: این جامع‌ترین بررسی در نوع خود تا به امروز است و چندین مورد بیولوژیکی که به ایجاد آلزایمر مربوط هستند را مشخص می‌کند. برخی از این پروتئین‌ها تنها برای تشخیص بیماری مناسب هستند اما برخی دیگر می‌توانند باعث بروز آن شوند و هدف قرار دادن آن‌ها می‌تواند به ایجاد درمان در آینده کمک کند.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آلزایمر آزمایش خون پروتئین پروتئین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۹۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران اقداماتی که برای بررسی کیفیت و صحت نتایج آزمایش‌های انجام‌شده در آزمایشگاه‌های کشور صورت می‌پذیرد را تشریح کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران درباره کیفیت تست‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های کشور اظهار کرد: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی، جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می‌کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات است و هر گونه مخدوش بودن آن ها می‌تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو 15189 که از سال 1386 اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استانداردها تمامی شاخص‌هایی که در انجام آزمایش‌ها دخیل هستند ازجمله پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تأکید کرد: امروزه حدود 80 درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شود بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی اضافه کرد: از طرفی در سال‌های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌اند. بدین صورت که آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتباربخشی قرار می‌دهند.

فعالیت 8000 آزمایشگاه در کشور

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران بیان کرد: علیرغم این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی‌ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات 15189 آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملاً قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات است.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  70 درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف دارند زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه های کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، صحبت هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه‌ها می‌شود، علاوه بر اینکه زحمات 6000 آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می‌برد بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه های کشور و بیمه‌ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه‌ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهی‌ها بیشتر ترجیح می‌دهند که آزمایشگاه‌های خود را تعطیل کنند تا اینکه به کارهای خلاف روی بیاورند. ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده 20 دانشگاه‌ها ارائه می دهند.

وی با اشاره به انتشار برخی اظهارنظرها درباره مناسب نبودن نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم اساتید هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم