Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ماهانه حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مصرف نهاده های دامی کشور است که با در نظر گرفتن موجودی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی برای حدود ۲ ماه و نیم ذخیره داریم. - اخبار اقتصادی -

حسن عباسی معروفان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در سامانه بازارگاه چهار قلم نهاده دامی بارگذاری می شود و به تولیدکنندگان مختلف بر اساس پروانه  نهاده به قیمت مصوب اختصاص می یابد و افراد می توانند حواله های خود را ظرف 48 ساعت دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قیمت مصوب هرکیلوگرم ذرت 1900 تومان، جو 1800 تومان، کنجاله سویا 3400 تومان و قیمت دانه روغنی سویا که به کارخانه های روغن کشی تحویل داده می شود 3500 تومان به صورت تحویل در بنادر است.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در ماه های گذشته کمبودهایی بابت نهاده های دامی در کشور وجود داشت اما اکنون شرایط مناسب است.

گزارش تسنیم| انبار نهاده‌های دامی جارو شد؟/ پوست خربزه دولت آقای روحانی زیر پای دولت بعد+ جدول

به اندازه 2.5 ماه ذخیره نهاده دامی داریم

وی با اشاره به مجموع واردات نهاده های دامی بخش خصوصی و دولتی تصریح کرد: بر اساس آمار گمرک میزان ذرت دامی در 9 بندر کشور  2 میلیون و 246 هزار تن است که این رقم منهای بارهایی بوده که بر روی کشتی‌ها و لنگرگاه آماده تخلیه است.

معروفان گفت: میزان ذخایر جو دامی در 7 بندر، 883 هزار تن، کنجاله سویا 664 هزار و 540 تن در بندر امام خمینی (ره)  و دانه سویا در 4 بندر حدود 318 هزار تن موجود است؛ مجموع 4 نهاده دامی مصرفی بیش از 4 میلیون و 200 هزار تن است.

وی اظهار داشت: ماهانه حدود 1 میلیون و 700 هزار تن مصرف نهاده های دامی کشور است که با در نظر گرفتن  این موجودی برای حدود 2 ماه و نیم ذخیره نهاده های دامی داریم.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ماهانه 283 هزار تن نیاز به واردات جو دامی داریم که میزان ذخایر ما اکنون 883 هزار تن است و میزان نیاز کشور به کنجاله سویا در هر ماه 300 هزار تن است که در این بخش نیز  664 هزار تن موجودی وجود دارد.

وی گفت:میزان نیاز کشور به دانه سویا نیز 200 هزار تن است که اکنون حدود 318 هزار تن ذخیره داریم و نگرانی بابت تامین این محصول نیز برای روغن کشی وجود ندارد.

* جزئیات ثبت سفارش و اختصاص ارز واردات نهاده های دامی

معروفان اظهار داشت: علاوه بر موجودی ذخایر دانه های روغنی در کشور، ثبت سفارس واردات نهاده های دامی نیز در حال انجام و روال واردات این نهاده ها در جریان است.

وی افزود: بر این اساس برای واردات 4 میلیون و 100 هزار تن ذرت دامی ثبت سفارش صورت گرفته که تامین کننده نیاز بیش از 4 ماه بعدی است.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: یک میلیون و 562 هزار تن نیز جو دامی ثبت سفارش شده است که روی کشتی، در حال بارگیری یا در حال طی مسیر برای رسیدن به ایران است و در بخش کنجاله سویا 885 هزار تن و دانه سویا 654 هزار تن ثبت سفارش شده است.

وی اظهار داشت: 7 میلیون و 218 هزار تن نهاده های دامی در مجموع ثبت سفارش شده است که هنوز به کشور وارد نشده است؛ در حالی که نیاز ماهانه ما یک میلیون به نهاده ها یک میلیون و 692 هزار تن است و در مجموع برای حدود 3.5 تا 4 ماه ثبت سفارش انجام شده است.

معروفان با بیان اینکه ماهانه باید 600 میلیون دلار تخصیص ارز برای واردات نهاده های دامی داشته باشیم ادامه داد:از ابتدای سال جاری بانک مرکزی حدود 800 میلیون دلار برای واردات نهاده های دامی تخصیص داده است و امیدواریم که به زودی نیز برای بارهایی که در بندر داریم، 600 میلیون دلار جدید تخصیص دهد.

* بانک مرکزی اخیرا تخصیص های ارز را به موقع می دهد

وی در واکنش داشتن تخصیص روان ارز توسط بانک مرکزی برای واردات نهاده های دامی اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت تخصیص ارز بهتر شده است؛ در یک ماه ابتدایی سال همکاری خوبی برای واردات نهاده های دامی  وجود نداشت اما اخیرا تخصیص ها داده می شود.

معروفان در واکنش به اینکه سال گذشته 55 درصد کسری واردات جو وجود داشت  و اینکه آیا کسری واردات نهاده های دامی از سال گذشته جبران شده است یا خیر، اظهار داشت: در سال گذشته نیز در بخش تامین  نهاده در بازار کسری نداشتیم بلکه در بخش تامین ذخایر کسری داشتیم اما اکنون ترمیم شده است.

وی افزود: به شرکت پشتیبانی امور دام در سال جاری بیش از 250 میلیون دلار ارز تخصیص یافته  و کمبود ذخایر تا حدودی جبران شده  است و بارهای جدیدی نیز در حال واردات بوده به طوری که اکنون می توان گفت انبار ها پر است.

این مقام مسئول یادآورد شد که حاصل واردات این نهاده، تولید مواد پروتئینی در کشور است به طوری که روزانه بیش از 6 هزار تن مرغ کشتار می شود که برابر با مصرف کشور است و کمبودی نداریم. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واردات کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی واردات کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی برای واردات نهاده های دامی میلیون دلار کنجاله سویا هزار تن دامی داریم نهاده دامی ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش
  • تخلیه غلات ۱۰۱ فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر