Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی گفت: از انتخابات امسال بسیاری از بزرگان به عنوان لیله‌القدر انقلاب یاد کردند چراکه اولین انتخابات ریاست جمهوری در چله دوم انقلاب و بسیار سرنوشت‌ساز است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید جواد حسینی واشان مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، در مورد تحول‌خواهی، اظهار کرد: یکی از مباحثی که امروز در جامعه مطرح است بحث تحول‌خواهی و تحول‌گرایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاید امروز به نظر برسد تحول‌خواهی به عنوان یک بحث جدید مطرح است در حالی که اگر تاریخ انقلاب اسلامی را بررسی کنیم این روحیه از بدو آغاز این نهضت از سال ۱۳۴۲ در رفتار و منش امامین انقلاب اسلامی بوده و است.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی بیان کرد: دقیقا تحول‌خواهی و تحول‌گرایی در مقابل ارتجاع قرار می‌گیرد. تحول را می‌توان به حرکت پیش برنده، با شتاب بیشتر و جهشی در موضوعات مختلف مد نظر قرار داد و تعریف کرد.

حسینی عنوان کرد: تحول‌خواهی و تحول‌گرایی را در بخشی از برنامه‌های انقلاب داشتیم که این باعث شده پیشرفت‌هایی در بعضی از بخش‌ها به طور چشمگیری شاهد باشیم که شامل پیشرفت‌های حوزه دفاعی، سیاسی و سایر موارد بوده که اینها نیز نتیجه روحیه تحول‌خواهی و تحول‌گرایی در جامعه است.

وی اظهار کرد: در برخی از بخش‌ها شاید تحول‌خواهی کمتر بوده که نیاز دارد حرکت تحول آفرین در این بخش‌ها به ویژه در بخش اقتصاد و سایر بخش‌ها نیز اتفاق بیفتد.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی گفت: جامعه ما نیاز به حرکت تحول‌آفرین دارد. جوانان ما می‌توانند با داشتن روحیه تحول‌خواهی و پیشرفت مستمر این کوتاهی و عقب افتادگی را که در برخی از جنبه‌ها داریم جبران کنند.

حسینی بیان کرد: دانشجویان و جوانان بخش فعال و مطالبه‌گر جامعه هستند و مدیران آینده جامعه خواهند بود. اگر جوانان و دانشجویان در مقوله تحول‌خواهی و تحول‌گرایی به لحاظ ذهنی آماده شده باشند و این روحیه در تمام ابعاد از جمله اقتصادی، فرهنگی، صنعت، کشاورزی و ... پرورش پیدا کند در آینده نزدیک شاهد پیشرفت بسیار بیشتر در کشور خواهیم بود.

وی افزود: تحول‌خواهی یکی از مباحث مهمی است و در جمهوری اسلامی توسط امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری مورد حمایت قرار گرفته است. اما در برخی از بخش‌ها ناامیدی‌هایی تزریق شده و ممکن است نیروهای دلباخته درونی در آن نقش داشته‌اند یا ممکن است ارتجاع منطقه یا استکبار جهانی با تضعیف روحیه نیروهای جوان و حتی اثرگذاری بر بخش خاکستری جامعه باعث شده باشند بحث تحول خواهی کند شود.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی تصریح کرد: امروزه می‌بینیم که یکی از مطالبه‌گری‌های اصلی مقام معظم رهبری این است که روحیه تحول‌خواهی باید تقویت شود و حرکت کشور بیش از پیش تسری یابد تا بخشی از مشکلاتی که در عرصه اقتصاد داریم جبران شود که امیدواریم همواره نیروی پیشران این بخش جوانان و دانشجویان باشند.

تعدد تشکل‌های دانشجویی مفید است

حسینی گفت: یکی دیگر از مباحثی که امروزه مورد توجه جامعه قرار گرفته و دو دیدگاه در مورد آن وجود دارد این است که تعدد تشکل‌های دانشجویی فرصت است یا این‌که تعداد تشکل‌های دانشجویی باید کمتر یا بیشتر باشد.

وی عنوان کرد: عمدتا افراد صاحب نظر و افرادی که در این زمینه دارای مطالعاتی هستند نظرشان این است که تعدد تشکل‌های دانشجویی مفید است چون اینها می‎توانند اثر هم افزایی داشته باشند و هریک از این تشکل‌ها در زمینه‌هایی که مطالعه دارند به صورت تخصصی ورود کرده و در مواردی که لازم است، مطالبه‌گری داشته باشند چراکه مطالبه‌گری تشکل‌های دانشجویی بسیار مفید است.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در بیانات مقام معظم رهبری داریم که تشکل‌های دانشجویی باید دارای مواضع بسیار مستدل، روشن، صحیح و درست باشند و این اعلام مواضع باید به صورت مستمر انجام شود. استمرار این بیان مواضع تشکل‌های انقلابی دانشجویی می‌تواند در شکل دهی مطالبات عمومی و حرکت کشور در مسیر صحیح بسیار موثر باشد. همچنین می‌تواند باعث افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی دانشجویان شود و از طرف دیگر می‌تواند این آگاهی را با بیان مواضع خود به جامعه منتقل کند و این دارای اهمیت ویژه‌ای است.

حسینی گفت: اگر از این منظر به تشکل‌های دانشجویی نگاه شود متوجه می‌شویم که تعدد تشکل‌های دانشجویی در زمینه‌های مختلف می‌تواند اثر هم‌افزایی داشته و بسیار مناسب باشد.

وی اظهار کرد: دانشجویان باید در مباحث دینی و معرفتی نیز به طور مداوم تقویت شوند و یک برنامه منسجم و ارتباط با علما، فرهیختگان و افرادی که در مباحث اخلاقی، تهذیب نفس انجام می‌دهند و در این زمینه دارای نظرات ارزشمندی هستند می‌توانند در ارتقای سطح معرفتی و علمی دانشجویان بسیار مهم باشند.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی در مورد انحراف تشکل‌های دانشجویی دهه 1360، بیان کرد: شاید یکی از دلایلی که باعث انحراف تشکل‌های دانشجویی دهه شصت شد نداشتن رهبرهای معنوی باشد. بهترین الگوهای معنوی ما پیامبر(ص) و ائمه‌اطهار(ع) هستند که الگوگرفتن از اینها می‌تواند در جلوگیری از انحرافات فکری و دینی بسیار موثر باشد.

حسینی خاطرنشان کرد: الگوگیری از افرادی که دارای تفکرات معنوی هستند نیز می‌تواند در پای بندی و افزایش سطح ایمان و معرفت ما موثر باشد و از انحرافات جلوگیری کند.

انتخابات 1400؛ لیله‌القدر انقلاب

وی در مورد مشارکت در انتخابات، اظهار کرد: از انتخابات امسال بسیاری از بزرگان به عنوان لیله‌القدر انقلاب یاد کردند چراکه اولین انتخابات ریاست جمهوری در چله دوم انقلاب و بسیار سرنوشت ساز است.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی تصریح کرد: طی سال‌های اخیر مشکلات فراوانی در عرصه اقتصادی در کشور داشتیم که این مشکلات اقتصادی باعث کاهش امید و ایجاد نارضایتی در بخشی از جامعه شده است. 

حسینی با بیان این‌که باید به این جنبه‌ها توجه شود، ادامه داد: از طرف دیگر مانند سال‌های قبل، کشورهای منطقه و رسانه‌های معاند جریان‌های منحرف و ضدانقلاب همه دست به دست هم دادند تا از این فرصتی که در جامعه ایجاد شده و مشکلات اقتصادی موجود، حداکثر بهره‌برداری را به نفع خود انجام و میزان مشارکت را در جامعه کاهش دهند.

نقش تشکل‌های دانشجویی برای تشویق همگان جهت حضور در انتخابات

وی به نقش تشکل‌های دانشجویی برای تشویق همگان جهت حضور در انتخابات اشاره کرد و گفت: تشکل‌های دانشجویی می‌توانند با بیان مشکلاتی که در جامعه ایجاد شده و تمییز دادن دلیل اصلی بروز این مشکلات و جداکردن مشکلات از مدیریت نظام به مدیریت سیستم دولت و بیان دلیل این مشکلات مردم را متقاعد کنند که مشکلات از کجا ایجاد شده است.

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی تصریح کرد: انتخاب مردم بسیار مهم است و تشکل‌های دانشجویی باید تلاش کنند که این ضعف‌ها و ناکارآمدی‌هایی که توسط دولت به وجود آمده برای مردم بیان شود. بگویند مشکلات موجود نتیجه نوع مطالبه و انتخاب عده‌ای بوده و امسال مردم می‌توانند با انتخاب فرد مطلوب، دغدغه‌مند، پاکدست، با ایمان، جهادی، مردمی و ... مسیر را تغییر داده و به سمتی این راه را حرکت دهند که شاهد وضعیت بهتر جامعه باشیم.

حسینی بیان کرد: اگر تشکل های دانشجویی نقش خود را به درستی انجام ندهند ممکن است میزان مشارکت کاهش پیدا کند اما قطعا انتخاب اتفاق خواهد افتاد. اما فردی که با رای ضعیف انتخاب شود شاید مطلوب جامعه نباشد و بعدا خود همین جامعه از این انتخاب ناراحت باشند و با انتخاب نامطلوب مسیر و مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد برطرف نشود. 

وی تاکید کرد: لذا نیاز است تمام تشکل‌ها در این زمینه فعالیت داشته و اعلام مواضع کنند. مصداق‌هایی که از طرف مقام معظم رهبری بیان شده را تبیین کنند تا فردی که واقعا شایستگی کافی را داشته باشد و اعتقاد به جمهوری اسلامی، مردم،دین، ایمان راسخ به توانمندی مردم ایران و جامعه داشته باشد انتخاب شود تا بتواند این مشکلات مزمنی که در جامعه ایجاد شده و هر روز زیادتر می‌شود را با یک حرکت جهشی، تحول‌آفرین و فوق‌العاده کم کند و در بلند مدت شاهد این باشیم که بخش زیادی از مشکلات حل شده باشد. باید مردم مومنی که شایسته بهترین‌ها هستند فردی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنند که در تراز انقلاب اسلامی باشد و عقب ماندگی‌ها را برطرف کند.

عقب ماندگی‌های موجود با حرکت معمول و روز‌مره برطرف نخواهد شد/ تکیه بر توان داخلی و جوانان؛ راه حل رفع مشکلات

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی در مورد عقب ماندگی‌های کشور، تصریح کرد: عقب ماندگی‌های موجود با حرکت معمول و روز‌مره برطرف نخواهد شد. لازمه پیشرفت سریع انتخاب دولت جهادی، انقلابی و در تراز جمهوری اسلامی است که بتواند با نگاه به درون و با تکیه بر جوانان و توانمندی‌های داخلی و داشتن راهکار برای رفع مشکلات اقدام کند.

حسینی خاطرنشان کرد: در تمامی عرصه‌های موجود در کشور باید سریع حرکت کرد و افرادی که برای هر عرصه انتخاب می‌شوند نیز باید دارای فکر و برنامه باشند که ان‌شاءالله با کوتاه کردن مسیر، بخشی از مشکلات را کاهش داد.

وی افزود: هم اکنون در برخی از نقاط کشور آیین نامه‌ها و قوانین مشکل‌ساز است که باید این قوانین شناسایی و به مجلس ارائه شود و در جاهایی که قوانین دست و پا گیر بوده و باعث ضرر و زیان برای مردم است اصلاح یا حذف شود.

با روحیه پشت میزنشینی نمی‌توان مشکلات و عقب ماندگی‌ها را حل کرد

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی گفت: با روحیه پشت میزنشینی نمی‌توان مشکلات و عقب ماندگی‌ها را حل کرد بلکه باید وارد میدان شد و برای افزایش بازدهی تولید تلاش کرد و نوع نگاه برای حل مشکلات را تغییر داد.

حسینی در مورد اسلامی شدن دانشگاه‌ها، افزود: هدف از اسلامی شدن دانشگاه‌ها این است که در علوم روز از جمله علوم مهندسی و کشاورزی از دانشگاه‌ها و جوامع دیگر کمک گرفته و بومی سازی شود.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط کشور راه حل ارائه و برای پیشرفت علوم تلاش شود. با توجه به این‌که جمهوری اسلامی در زمینه علوم انسانی صاحب نظر و ایده است باید نوع نگاه به علوم انسانی تغییر کند.

نباید مبانی تدریس علوم انسانی، علوم غربی باشد

مسئول بسیج اساتید خراسان‌جنوبی تاکید کرد: از این‌که در دانشگاه‌های ما مبانی تدریس علوم انسانی علوم غربی باشد اصلا رضایت نداریم چراکه ما در جهان در حال حاضر در عرصه علوم انسانی حرفی برای گفتن داریم و این‌که در علوم انسانی از غرب تقلید کنیم اشتباه است. باید علوم انسانی تولیدی ایران در تمام ایران حرف اول را داشته باشد چراکه معتقدیم جمهوری اسلامی دارای نظریه و حرف جدید در دنیا برای گفتن بوده و این مبانی را از مبانی اسلامی گرفته است.

حسینی در مورد نقش صداوسیما به عنوان یک دانشگاه عمومی، گفت: صدا و سیما در آگاه‌کردن جامعه و ارتقای سطح اطلاعات عمومی بسیار موثر است. اما تاکنون در بخش افزایش دانش مردم آنگونه که باید حرکت نکرده امیدواریم در این زمینه با تحولاتی در صدا و سیما که با تغییر رویکردها اتفاق خواهد افتاد، در آینده نزدیک نیز شاهد تغییرات اساسی باشیم که هم اعتماد جامعه افزایش پیدا کند و هم این‌که باعث افزایش رشد فکری و فرهنگی جامعه شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مسئول بسیج اساتید خراسان جنوبی تحول خواهی و تحول گرایی لیله القدر انقلاب مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی عقب ماندگی ها علوم انسانی دانشگاه ها ایجاد شده بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری

رضامراد صحرایی با اشاره به دیدار سه هزار نفر از فرهنگیان و معلمان سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر اهمیت رویکردهای پرورشی در مدارس اظهار داشت: برنامه‌های پرورشی در گفتار مورد تاکید ما بوده است اما در عمل ما هنوز رهنمودهای رهبر انقلاب را آنگونه که باید، پیاده نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه بخشی از نگرانی رهبر معظم انقلاب درباره سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش انجام شده است، افزود: ایشان می‌دانند سند در دست ماست و براساس آن پیش می‌رویم چراکه سند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

صحرایی با یادآوری اینکه در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است، اظهار داشت: سال‌هاست ما جذب نیروی پرورشی جز از طریق دانشگاه فرهنگیان نداشتیم اما امسال در آزمون استخدامی ۱۹ هزار پرورشی و تربیت بدنی را جذب می‌کنیم و هفته آینده آزمون استخدامی این گروه کیفیت بخشی برگزار می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در ستاد ملی تعلیم و تربیت تصویب شده و وقتی این طرح مصوب شود، مشخص می‌شود که روی چه تعداد دانش‌آموز باید در اقدامات پرورشی کار کنیم.

صحرایی یادآورشد: امسال آموزش و پرورش جهت‌گیری خود را بر مساله آسیب‌های اجتماعی قرار داده که دانش‌آموزان نسبت به این آسیب‌ها مصون باشند که راهش تبیین است.

وی افزود: یک نهضت تحت عنوان الگوی تمدن‌ساز را داریم و یک برنامه فراگیر داشتیم با محوریت امید، نشاط، خودباوری و خرد ورزی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی خاطرنشان کرد: همچنین در موضوع پرورشی کانون پرورش فکری کودکان را داریم که بیش از هزار و ۵۰۰ شعبه در کشور دارد و تربیت غیررسمی در آنجا شکل می‌گیرد.

مرگ سند ۲۰۳۰ در دولت سیزدهم

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت اجرایی شد، اظهار داشت: البته هنوز هم بودند کسانی که به ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند؛ این افراد حتی در بدنه وزارتخانه هم بودند زیرا این سند به‌ عنوان یک رویکرد در بخشی از دولت پیشین وجود داشت و در حالی برای آن ردیف بودجه و دفتر در نظر گرفته بودند که برای اجرای سند تحول بنیادین ردیف بودجه وجود نداشت.

صحرایی با یادآوری اینکه این رویکرد دولت قبل پس از تذکرات رهبر معظم انقلاب حتی مورد اعتراض نمایندگان مجلس نیز قرار گرفته بود، اظهار داشت: بخشی از وزرای پیشین به سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند جدی هم کار کردند ولی سند ۲۰۳۰ از بین نرفت تا دولت آقای رئیسی روی کار آمد و در بدنه اجرایی وزارتخانه به طور قطع مرگ سند ۲۰۳۰ رقم خورد.

سند تحول به دنبال حیات طیبه است

وزیر آموزش و پرورش درباره اجرایی شدن سند تحول بنیادین، یادآور شد: سند یک منظومه کامل است، سند دنبال وقوع حیات طیبه است، این چیزی نیست که بگوییم این تکه از آن اگر انجام شود کل آن انجام شده، مثلا اگر یک تکه دیگرش را دست بگیریم ۲ سال دیگر تمام می‌شود، یک پیکره یکپارچه بسیار منسجم دارد نظریه تعلیم تربیتی ما است، مهم این است که همه آن با هم اجرا شود.

صحرایی با بیان اینکه برای اجرای سند تحول بازه زمانی سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۲ طراحی و یک برنامه ملی شاخص گذاری شده برای آن تعریف شده است، افزود: در این برنامه هفت پروژه پیشران ملی تعریف شده است که بدون کمک همه دستگاه‌ها اجرا نمی‌شود.

وی یکی از این پروژه های پیشران را توسعه و تقویت مهارت های دانش آموزان عنوان کرد که آیین نامه آن به تازگی در دولت تصویب شده است و بر اساس آن همه دستگاهها از جمله وزارتخانه‌های کار، کشور، کشاورزی، علوم، صمت، تعاون، ورزش، میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین صدا و سیما، محیط زیست تکالیفی را در این زمینه عهده دار شدند.

صحرایی با بیان اینکه اکنون 39.8 درصد از دانش آموزان متوسطه دوم، به هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای می روند که در برنامه هفتم این رقم باید به ۵۰ درصد برسد، افزود: این رویکرد به این معنی است که مدرسه یک دالان زندگی نه دالان دانشگاه خواهد بود

تغییرات کتاب‌های درسی آغاز شده است

وی در پاسخ به پرسشی درباره تغییرات کتاب‌های درسی عنوان کرد: تغییرات کتاب‌های درسی آغاز شده است و مواد درسی به طور طبیعی تغییر خواهد داشت؛حجم هم در مواردی تغییر پیدا می‌کند تا جا برای فعالیت‌های پرورشی و تربیت بدنی بیشتر شود.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: دو اتفاق فوق العاده مهم رخ داده است؛ اتفاق اول این که ما نظام ارزشیابی و تضمین کیفیتی که پایه گذاری کردیم پایه دهم و یازدهم و دوازدهم را به سمت مفهومی برده است زیرا نمرات درسی امتحانات امسال ۵۰ درصد و سال بعد ۶۰ درصد در قبولی دانشگاه تایر خواهد داشت.

صحرایی ادامه داد: با این رویکرد نقطه‌ تضمین کیفیت آموزش خوب مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش است و تعیین می‌کند که چطور آزمون گرفته شود که آموزش هم مبتنی بر آن متحول شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جذب معلم از روشی به جز دانشگاه فرهنگیان داشته‌ایم یا خیر، یادآورشد: سند اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می‌گوید در رشته‌هایی که دانشگاه امکان توسعه ندارد، آزمون از طریق دانشگاه فرهنگیان برگزار شود یعنی افراد باید در دانشگاه فرهنگیان آموزش ببینند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • باید با روحیه جهادی، پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • عقب‌ماندگی‌های لرستان را با کار جهادی جبران کنیم
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • طرح نور یک کار جهادی و انقلابی است
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند