Web Analytics Made Easy - Statcounter

در راستای اجرای سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوبه تعرفه‌گذاری رقابتی یا همتایابیرا برای دسترسی به خدمات پایه کاربردی و محتوای داخلی و حمایت از ارائه کنندگان خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات، به میزان ۵۰ درصد تعیین کرد که این تعرفه پایین‌ترین تعرفه سطح پهنای باند اینترنت بین‌الملل شرکت ارتباطات زیرساخت برای خدمات پایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر این کمیسیون دارندگان پروانه اپراتورها را هم ملزم به رعایت تعرفه همتایابی کرد.

تعرفه همتایابی peering زیرساخت‌های فیزیکی هستند که از طریق آنها ارائه دهندگان خدمات اینترنتی می‌توانند براحتی ترافیک اینترنت را میان شبکه‌های خود مبادله کرده و از این طریق ضمن ارتقای کیفیت سرویس‌های مختلف خود باعث کاهش هزینه‌ها و مدیریت هر چه بهتر توزیع محتوای داخلی شوند. کارشناسان حوزه فاوا درباره تأثیر این اقدام به «ایران» می‌گویند.

راه حلی نه چندان جذاب
«این اقدام زمانی به تقویت خدمات پایه کاربردی داخلی کمک خواهد کرد که خدمات فاخر و جذابی روی شبکه ملی اطلاعات وجود داشته باشد.»
علی توسلی قائم مقام کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای (نصر) با بیان مطلب فوق گفت: هم اکنون خدمات کاربردی و محتوای فاخر اندکی روی شبکه ملی اطلاعات وجود دارد و بیشتر شامل حوزه فیلم می‌شود پس این اقدام کمک چندانی نخواهد کرد.
توسلی افزود: کاهش تعرفه 50 درصدی برای استفاده از خدمات پایه، راهگشا نیست بلکه این بخش نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که اگر برای راه‌اندازی خدمات پایه هم سرمایه‌گذاری شود متأسفانه باید گفت خیلی دیر است.
این کارشناس حوزه اینترنت در ادامه گفت: امروزه کاربران به‌سادگی از خدمات پایه خارجی استفاده می‌کنند بنابراین براحتی به استفاده از خدمات پایه داخلی مهاجرت نمی‌کنند مگر اینکه خدمات پایه داخلی در هر زمینه‌ای که ارائه می‌شود نسبت به مشابه خارجی آن بسیار جذاب باشد.
توسلی اعتقاد دارد که بعید است اپراتورها نیز از ارائه تعرفه 50 درصدی و همتایابی استقبال کنند، چرا که هم هزینه اضافی را به آنها تحمیل می‌کند و هم باید با ارائه‌دهندگان خدمات جداگانه قرارداد ببندند.
به‌گفته وی مردم هم تخفیفات اینچنینی را خیلی احساس نمی‌کنند و البته برای آنها نیز اهمیتی ندارد پس تنها راه توسعه شبکه ملی اطلاعات با جذاب شدن سرمایه‌گذاری در این بخش و یا کمک مستقیم دولت امکانپذیر است، نه راهکارهایی مانند کاهش تعرفه 50 درصدی اینترنت و...
تولید محتوای فاخر بهترین اقدام
داوود زارعیان رئیس امور مشترکین شرکت مخابرات ایران کاهش 50 درصدی تعرفه اینترنت برای خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات را مثبت ارزیابی کرد.
زارعیان گفت: اصولاً هر کاهشی در این زمینه می‌تواند بازتاب مثبتی داشته باشد و اپراتورها از هریک از این مصوبات که حداقل سودی برای آنها داشته باشد استقبال می‌کنند.
وی افزود: اپراتوری مانند شرکت مخابرات ایران هم که بیشترین مصرف و هزینه را می‌پردازد از این کاهش استقبال می‌کند ولی باید گفت مصرف محتوای داخلی بسیار پایین است بنابراین در حال حاضر این کاهش برای اپراتورها هم خیلی ثمره‌ای در برندارد.
وی درباره اینکه آیا کاهش 50 درصدی تعرفه و همتایابی باعث می‌شود تا کاربران به استفاده از خدمات پایه داخلی روی شبکه ملی اطلاعات ترغیب شوند، گفت: کاهش تعرفه در این مصوبه روی کابران نهایی خیلی تأثیری نخواهد داشت، برای اینکه کاربر به‌دنبال محتوای غنی و خوب است معتقدم که اگر به تولید محتوای مناسب کمک کنیم، مطمئن باشید اگر هزینه اینترنت هم نیم بها محاسبه نشود و قیمتش خیلی بیشتر از این هم باشد، کاربر آن را پرداخت خواهد کرد.
این کارشناس ارتباطات افزود: هم اکنون شاهدیم که برخی از شبکه‌های فیلم اینترنت خانگی راه‌اندازی شده، درآمد خیلی خوبی هم دارند چون کاربران و یا اپراتورها به فکر تعرفه اینترنت نیستند، بلکه هر دو طرف به‌دنبال محتوای خوب و غنی تولید شده‌اند که با وجود محتوای فاخر کاربران با هر قیمتی از این نوع محتوا استقبال کرده و استفاده می‌کنند.
زارعیان راه حل اساسی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات را استفاده بیشتر از محتواهای داخلی، کم شدن استفاده از محتوای بین‌الملل و تولید محتوای عالی و فاخر در این عرصه عنوان کرد.
به‌گفته وی محتوای فاخر و غنی است که طرفدار و مشتری دارد و مشتریان به فکر کاهش هزینه‌هایشان برای محتوای غنی نیستند این کاهش هزینه ممکن است تنها روی بخش کوچکی از جامعه تأثیرگذار باشد اما در اصل موضوع به ضعف محتوا بر می‌گردد.
این کارشناس ارتباطات درباره اینکه برخی معتقدند اپراتورها برای افزایش سودشان از ارائه نیم بها کاربران را دور می‌زنند، گفت: این دیدگاه بدبینانه است در حال حاضر مصرف اینترنت بین‌الملل حدود 70 درصد است و شبکه‌های اجتماعی خارجی، غالب اینترنت مصرفی را تشکیل می‌دهند و اینکه بگوییم برای 30 درصد مصرف اینترنت داخلی اپراتورها دور می‌زنند و... معنادار نیست. اپراتورها براحتی با فروش مناسبتر و مشتری بیشتر تعرفه‌گذاری منطقی به سود می‌رسند نه با دور زدن این اندک مصرف محتوای
داخلی.
وی بهترین شیوه برای ترغیب کاربران به استفاده از محتواهای داخلی بخصوص خدمات پایه را ارائه محتوای داخلی خوب و فاخر عنوان کرد و افزود: ارائه محتوای غنی شاید مهم‌ترین و بهترین راهکار ترغیب کاربران به استفاده از محتوای داخلی باشد و راهی غیر از این وجود ندارد. کاهش تعرفه ممکن است در بخش‌هایی به‌عنوان یک عامل انگیزه‌ای حساب شود اما با توجه به اینکه هنوز محتوای داخلی خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، خیلی اثرگذار نیست.
به‌گفته زارعیان کاهش تعرفه به تنهایی کارساز نیست و باید مجموعه اتفاقات با هم و در کنار هم رخ دهد. محتوای فاخر هم تولید شود. نرم افزارهای داخلی بویژه اجتماعی داخلی تقویت شود و هم اینکه این اقدام یعنی تخفیف در استفاده از اینترنت  یا ترافیک هم مدنظر قرار بگیرد.
جوابگو نبودن این سیاست
علی محمدپور کارشناس حوزه تولید محتوا هم معتقد است ارائه ترافیک با تعرفه 50 درصدی معمولاً برای محتواهای داخلی مانند حوزه فیلم و ویدئو مفید است و خیلی در زمینه دیگر خدمات مانند گیم، صوت، کتاب، مواد آموزشی و... مصداقی ندارد.
محمدپور با بیان اینکه درست است که هزینه تولید محتوا در بخش‌های آموزشی، گیم و... بالاست ولی ترافیک چندانی را اشغال نمی‌کنند، گفت: به هرحال اگرکاربر محتوا و خدمات را از سرورهای داخلی و روی شبکه ملی اطلاعات دریافت کند، می‌تواند این کاهش تعرفه به نفعش باشد ولی کاربران ما بیشتر از خدمات پایه و محتوای خارجی و از سرورهای خارجی استفاده می‌کنند.
به‌گفته وی استفاده از خدمات پایه داخلی و یا محتوای داخلی با ارزان کردن ترافیک رابطه متقابل ندارد و اینگونه نیست که تعرفه ترافیک اینترنت را برای استفاده از خدمات پایه و محتوای داخلی ارزان کنیم تا از این خدمات و محتواها بیشتر استفاده شود حتی منجر به تولید محتوای داخلی هم نمی‌شود.
این کارشناس تولید محتوا اعتقاد دارد با شیوه‌های مختلفی، ترافیک خارجی در حال کاهش قیمت است و هم اکنون زیرساخت‌های نگهداری، هاست، سرور و... خارجی ارزانتر از داخل است کاربران هم ترجیح می‌دهند خدمات و محتوای خارجی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اپراتورها هم از کاهش تعرفه و همتایابی رضایت نخواهند داشت، افزود: سود اپراتورها در فروش اینترنت خارجی است و حتی برای اینکه مخاطب را وادار کنند از سرویس خارجی استفاده کند، پهنای باند سایت‌های ارزان قیمت داخلی را بشدت پایین می‌آورند. یکی از حوزه‌هایی که نیم بها محاسبه می‌شود برای خدمات پایه‌ای همچون پیام رسان‌های داخلی است اما به ادعای مدیران این پیام رسان‌ها آنقدر ترافیک این بخش پایین است که کاربر برای استفاده از آن جان بسر شده و مجبور می‌شود از خدمات پایه خارجی استفاده کند.
این کارشناس در ادامه گفت: به گفته یکی از مدیران پیام رسان‌های داخلی اگر کاربر با فیلترشکن از پیام رسان و خدمات پایه داخلی استفاده کند سرعت آن بیشتر است و حتی در خیلی موارد کاربران برای بالا بردن سرعت خود از فیلترشکن استفاده می‌کنند و این کار برای کاربر گرانتر هم تمام می‌شود.

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استفاده از خدمات پایه روی شبکه ملی اطلاعات استفاده می کنند خارجی استفاده تعرفه 50 درصدی تولید محتوای محتوای داخلی محتوای فاخر تولید محتوا کاهش تعرفه پیام رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۱۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند

علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در  با تبریک روز گرامیداشت روانشناسی اظهار کرد: یکی از کار‌هایی که در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره این است که تلاش شده یک هماهنگی بین همه سازمان‌هایی که پروانه صادر می‌کنند ایجاد کنیم.

وی افزود: اکنون در کشور به جز سازمان روانشناسی، سازمان بهزیستی، قوه قضائیه و وزارت ارتش نیز پروانه صادر می‌کنند، در تلاش هستیم که یک وحدت رویه‌ای در صدور پروانه این کار تخصصی صورت گیرد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیان کرد: در حال حاضر بیشترین ارتباط و هماهنگی با سازمان بهزیستی برقرار شده، توافقات خوبی انجام گردیده و کمترین مشکل و دغدغه را با آنها داریم، تلاش می‌کنیم با دیگر سازمان‌ها نیز هماهنگی خوبی صورت بگیرد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: بر مبنای پژوهش‌های صورت گرفته در این حوزه ۲۰ درصد از افراد جامعه ما مانند دیگر جوامع با مشکلات روانشناختی روبرو هستند که نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند، این به آن معنا نیست که آنها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را در بر می‌گیرد و پاسخگو به همه سوالاتی است که فرد با آن روبرو است که از جمله آن می‌توان به مشکلات در خانواده، ارتباط با دیگران، تربیت فرزند اشاره کرد.

وی بیان کرد: بر اساس برآورد‌های انجام شده به ویژه در مقایسه با سایر کشور‌های دیگر حدود صد هزار روانشناس در کشور نیاز است که به ازای هر هزار خانوار ۵ روانشناس داشته باشیم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، گفت: سازمان نظام روانشناسی در حال حاضر بیش از ۶۴ هزار عضو دارد که این تعداد در دفاتر روانشناسی و مشاوره از یک طرف و تعداد قابل توجهی در مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره مشغول به کار هستند و طبیعتا هر مرکز بین ۵الی ۱۰روانشناس دارد.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان روانشناسی و مشاوره فرصت بسیار خوبی از نظر ایجاد اشتغال برای جامعه فراهم کرده و توانسته برای تعداد قابل توجهی از افراد فارق التحصیل در این رشته شغل ایجاد کند.

وی تصریح کرد: مهمترین چالشی که اکنون با آن روبرو هستیم و انتظار داریم این مشکل حل شود بحث بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره است که جامعه بتواند از خدمات روانشناختی بیشتر و بهتر استفاده کنند.

وی بیان کرد: در هشت ماه اخیر با آزمون صلاحیت حرفه‌ای که برگزار شد هشت هزارو ۴۱نفر قبول شدند که تا پایان اردیبهشت ماه مصاحبه آنها به پایان می‌رسد و این تعداد به جامعه روانشناسان اضافه می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاور افزود: تعرفه نظام پزشکی و نظام روانشناسی را دولت تعیین می‌کنند برای نظام پزشکی ۴۵ درصد افزایش یافته و برای نظام روانشناسی ۴۰ درصد است که این تعرفه همچنان برای روانشناسان محدودیت دارد و جوابگوی نیازهایشان نیست.

فتحی آشتیانی با عنوان اینکه هزینه دفاتر و مراکز بسیار بالا است، اظهار کرد: از طرف دیگر مردم با همین تعرفه مشکل دارند و توانایی پرداخت ندارند، در این راستا برای بهبود وضعیت راهی جز اینکه از بیمه کمک بگیریم نداریم.

وی گفت: در حال حاضر در دو گرایش روانشناسی بالینی و سلامت بیمه پوشش می‌دهد در کنار آن ۱۴گرایش دیگر است که انتظار داریم اینها نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

منبع: موج

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم