Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@17:13:24 GMT

نقشه توسعه کشور در حوزه ICT روشن است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۲۷۳۷

نقشه توسعه کشور در حوزه ICT روشن است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، محمدجواد آذری جهرمی در گردهمایی مجازی روز جهانی ارتباطات با اشاره به آینده پیش رو برای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، اظهار داشت: پیش‌بینی من این است که با توجه به تأثیرگذاری ICT، در سال‌های پیش رو پیچیدگی‌ها، تعدد نهادهای تصمیم‌گیر و قانون‌گذار و دخالت‌های غیر تخصصی در این بخش افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این سیر طبیعی است چرا که ICT به حوزه قابل توجهی تبدیل شده و دیگر مانند گذشته کوچک نیست.

وی با تاکید بر اینکه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات باید آماده تکانه‌های بیشتر در این حوزه باشد، گفت: خانواده فناوری اطلاعات در سال‌های اخیر برای رشد فناوری اطلاعات زحمات زیادی متحمل شدند و انصافاً یک تلاش بی‌نظیر در این زمینه در دنیا رقم خورده است. به نحوی که عقب‌ماندگی که در یک برهه زمانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با آن مواجه بودیم در زمان کوتاه و با تلاش زیاد و سختی‌ها و دشواری‌ها به سرانجام رسید.

وزیر ارتباطات ادامه داد: امروز در ایران با شرایطی مواجه هستیم که ارتباطات توانسته به عنوان زیرساخت و پایه بسیاری از خدمات در کشور نقش‌آفرین و تأثیرگذار باشد. در هر حوزه‌ای که امروز بحثی مطرح می‌شود ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگاه قابل توجهی در عرصه مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصاد و فرهنگی دارد.

جهرمی تاکید کرد: تمامی این پیشرفت حاصل تلاش شبانه‌روزی فعالان بخش ارتباطات است. اکنون که به پشت سرمان نگاه می‌کنیم نقاط قوتی وجود دارد که به آن‌ها می‌بالیم. در همین حال نقاط ضعفی هم وجود دارد باید در ترسیم نقشه‌راه پیش‌رو مورد توجه قرار گیرد و با گفتگو میان فعالان این حوزه، اشکالاتی موجود را برطرف کنیم.

وی با بیان این‌که به دلیل شیوع کرونا، گردهمایی روز جهانی ارتباطات به صورت مجازی و در بستر تکنولوژی انجام شد، تاکید کرد: زیرساخت ارتباطی اکنون شرایطی را فراهم کرده تا بتوانیم دور یکدیگر جمع شویم و صحبت کنیم تا از خلال آن نقشه راهی برای سال‌های پیش رو و رشد بیشتر تدوین کنیم.

جهرمی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در آینده و با تغییر دولت، حوزه فناوری دچار چالش شود، گفت: نقشه توسعه کشور در حوزه ICT روشن است و یکی از اتفاقات خوب این حوزه، سندی است که در شورای عالی فضای مجازی به جمع‌بندی رسیده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه امسال شاهد بودیم که مجلس برای قانون‌گذاری در این حوزه در تبصره بودجه ورود جدی داشت، افزود: طرح‌هایی در مجلس منتظر تصویب در صحن هستند که مکانیزم بخش ICT را به صورت کلی تغییر می‌دهند.

به گزارش مهر، گردهمایی مجازی روز جهانی ارتباطات توسط اتحادیه صادر کنندگان صنعت مخابرات ایران و همکاری سایر تشکلهای صنفی حوزه ICT برگزار شد.

همه ساله مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت حضوری برگزار می‌شد و پس از قرائت بیانیه جهانی ITU، فعالان حوزهICT و تشکل‌ها به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در این حوزه می‌پرداختند و برخی پروژه‌های ارتباطی نیز رونمایی می‌شد.

امسال اما به دلیل شرایط ویژه و عدم امکان برگزاری حضوری، این گردهمایی با حضور بیش از ۲۰ تشکل صنفی حوزه ICT و حدود ۷۰۰ نفر از مدیران دولتی ، خصوصی و فعالان حوزه ICT به صورت مجازی برگزار شد.

کد خبر 5217527 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات فناوری اطلاعات و ارتباطات روز جهانی ارتباطات مخابرات ایرانسل اینوتکس حاکمیت سایبری شرکت مخابرات ایران کسب و کار پارک فناوری پردیس نوآوری همراه اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گوگل تحقیقات علمی توییتر فناوری 5G روابط عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات روز جهانی ارتباطات حوزه ICT پیش رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

 امید رضایی‌فر، مدیرکل سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم درباره ظرفیت های نظام دانشگاهی کشور در حوزه فناوری گفت: نظام دانشگاهی ایران به‌عنوان یک حلقه متصل به حوزه صنعت و فناوری، موفق به تربیت نیروی انسانی متخصص بسیاری در جهان فناوری شده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر، حدود بیش از ۳ میلیون دانشجو، در‌حوزه‌های مختلف درحال تحصیل هستند. از این میان حدود ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در‌ ایران تحصیل می‌کنند.

رضایی‌فر به اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد ‌و گفت: حدود ۶۰ پارک علم و فناوری در کشور درحال فعالیت هستند که در این پارک‌ها، ۱۲ هزار شرکت فناور در این فضا مستقر شده شده‌اند.

وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای اکوسیستم فناوری در ایران توضیح داد: در حال حاضر به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم.

وی ادامه داد: منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: به‌طور حتم، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار مثمرثمر خواهد بود.

رضایی‌فر در پایان گفت: درحال حاضر به‌دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه‌ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود