Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@23:26:34 GMT

رتبه ۱۴ ایران در پژوهش علمی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۳۲۸۷

رتبه ۱۴ ایران در پژوهش علمی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در بازدید از دانشگاه فناوری نوین آمل تعداد مقالات پژوهشی کشور را ۷۰ هزار مقاله خواند و گفت: ایران رتبه ۱۴ را در پِژوهش علمی دنیا دارد که سه سال پیش رتبه هجدهم را داشته ایم.

او افزود: اعتبارات پژوهشی که در سال ۱۴۰۰ پیش بینی شده بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان، هشت دهم بودجه ملی کشور را تشکیل می‌دهد که در مجموع اعتبار خوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی شعرباف با بیان اینکه افزایش یک تا یک دوم بودجه تحقیقاتی کشور می‌تواند امکان جذب بالایی داشته باشد، گفت: اعتبارات امسال در مقایسه با پارسال افزایش کمی داشتند هر چند اعتباراتی برای تحقیقات و توسعه فناوری داریم که در این بودجه نیامده است.

او افزود: با وجودی که دولت، مجلس و روند عمومی کشور حمایت از توسعه فناوی و بخصوص فناوری‌های که معطوف به تولید است با زیرساخت‌هایی که فراهم شده امکان جذب بیشتر از بودجه وجود دارد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از ثبت ۷۰ هزار مقاله در سال ۲۰۲۰ خبر داد و گفت: از نظر اطلاعات مقاله رتبه ۱۵ دنیا را داریم، که در سه چهار سال اخیر رتبه ثابت مانده است.

او افزود: این ثابت ماندن رتبه به خاطر تعداد مقالات نبوده و ما از ۵۳ هزار مقاله به ۷۰ هزار مقاله رسیده‌ایم و نسبت به ۲ درصد مقالات کل دنیا را تولید می‌کنیم.

رحیمی شعرباف گفت: هرچقدر رتبه پایین‌تر شود ما با برجسته‌ترین دانشمندان دنیا رقابت می‌کنیم، درحوزه مهندسی رتبه ۱۲ و برخی زمینه زیر ۱۰ را قرار داریم.

او با تاکید اینکه دانشگاه‌ها باید به سمت ماموریت گرایی بروند، افزود: باید رشته‌ها با توجه به نیاز استان باشد و همه شهر‌ها مرکز نوآوری و رشد داشته باشد.

رحیمی شعرباف دانشگاه دامپزشکی فناوری نوین را از دانشگاه‌های قدیمی و یکی از بهترین دانشگاه‌های شمال کشور دانست و گفت: اعتبارات عمرانی آن در بودجه در نظر گرفته شده و مجلس نیز ۲۶۰ میلیارد برای تجهیزات دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در نظر گرفته، که دانشگاه‌های تازه تاسیس در اولویت در تامین تجهیزات خواهند بود و امیدوارم تا پایان امسال مجهز شود.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم مجلس شورای اسلامی بودجه ۱۴۰۰ رحیمی شعرباف دانشگاه ها هزار مقاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۳۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند