Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های یک مطالعه نشان داد که عصاره بابونه و آویشن را می‌توان به عنوان ترکیبات ضد میکروبی برای کنترل پوسیدگی‌های دندانی کودکان معرفی کرد، اما برای دستیابی به نتایج قطعی‌تر، به مطالعات بیشتری نیاز است.

به گزارش ایسنا، استفاده از دهان‌شویه برای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان توصیه شده است. بسیاری از مردم در سراسر جهان برای درمان و پیشگیری در برابر بسیاری از بیماری‌ها، به محصولات گیاهی روی آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل پژوهشگران با انجام یک مطالعه اثرات پیشگیرانه و ضد باکتریایی دو گیاه آویشن و بابونه را بر تعداد باکتری «استرپتوکوکوس موتانس» در بزاق، مورد بررسی قرار دادند و تاثیر آن را با دهان‌شویه «کلرهگزیدین» مقایسه کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از ترکیب ژل کلرهگزیدینِ دو درصد و عصاره متانولیکِ پنج درصد آویشن و بابونه، منجر به کاهش آماری معنی‌داری در میانگین تعداد باکتری‌های استرپتوکوک موتانس بزاق در مدت زمان ۳۰ دقیقه بعد از استفاده شد. اگرچه این کاهش باکتری برای ژل کلرهگزیدین دو درصد بیشتر از بقیه ی مواد بود ولی با درجه کمتر ولی بسیار قابل قبولی در آویشن و سپس در بابونه نیز مشاهده شد.

همچنین نتایج نشان داد که در مدت زمان یک هفته بعد از استفاده از سه ترکیب مورد مطالعه، میزان باکتری‌های استرپتوکوک موتانس بزاق نسبت به زمان قبل از کاربرد، همچنان کاهش را نشان می‌دهد ولی این کاهش اختلاف آماری معنی داری نداشت.

نتایج این مطالعه نشان داد که میزان افزایش استرپتوکوک موتانس بزاق در انتهای یک هفته، در کلرهگزیدین بسیار بیشتر از دو ترکیب دیگر بوده و بابونه کمترین میزان افزایش را داشته است که می‌تواند به دلیل پایداری و یا تاثیرگذاری طولانی مدت این ماده باشد.

در مقایسه تاثیر سه ترکیب مختلف بر میزان باکتری استرپتوکوک موتانس بزاق نتایج نشان داد که تنها بین میانگین باکتری استرپتوکوک موتانس بزاق بعد از کاربرد کلرهگزیدین و بابونه و در زمان نیم ساعت بعد از کاربرد اختلاف معنی داری وجود داشت و در بقیه موارد اختلاف معنی داری بین کلرهگزیدین و بابونه و آویشن در کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق وجود نداشت که بیانگر این است که دو ترکیب گیاهی آویشن و بابونه تاثیر مشابه کلرهگزیدین در کاهش باکتری‌ها دارند.

با توجه به تاثیر قابل قبول عصاره بابونه و آویشن در کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق و عوارض کمتر این مواد نسبت به مصرف طولانی مدت کلرهگزیدین و همچنین در دسترس بودن و ارزان بودن این مواد، می‌توان این دو ترکیب را به عنوان ترکیبات ضد میکروبی برای کنترل پوسیدگی‌های دندانی کودکان معرفی کرد، اما برای دستیابی به نتایج قطعی‌تر، انجام مطالعات بیشتر با حجم نمونه بیشتر و پیگیری‌های طولانی‌تر، پیشنهاد می‌شود.

این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه تاثیر آنتی باکتریال عصاره ی دو ترکیب گیاهی آویشن و بابونه و کلرهگزیدین بر میزان استرپتوکوکوس موتانس بزاق کودکان پیش دبستانی مبتلا به پوسیدگی های زودرس دوران کودکی به روش quantitative Real Time PCR» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و فاطمه السادات سجادی، غلامرضا سپهری، فرشته صفاری، حبیبه احمدی پور و سوگند فرخی، از دانشگاه علوم پزشکی کرمان در انجام آن مشارکت داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دهانشویه پوسیدگی دندان معنی داری دو ترکیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۴۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد

محسن میرزائی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.

وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه می‌شود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی ارائه می‌شود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه می‌شود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرم‌گیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.

وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در دنیا شناخته می‌شود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمی‌شود

گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر می‌باشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمک‌های دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • جشنواره فرهنگی گل بابونه در شهر پول برگزار می شود
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • دبی باز هم همه را انگشت به دهان کرد!