Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@04:04:02 GMT

کرونای سگی هم می آید؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۵۷۸۸

کرونای سگی هم می آید؟

به گزارش صدای ایران به نقل از آی‌ای، در حال حاضر هفت نوع ویروس از خانواده ویروس‌های کرونا وجود دارد که می‌تواند انسان را آلوده کند. دانشمندان بر این باورند که بسیاری از این ویروس‌ها از خفاش‌ها نشات گرفته‌اند، اما به راحتی می‌توانند بین گونه‌های مختلف منتقل شوند.

اکنون دانشمندان می‌گویند، سگ‌ها می‌توانند حیوان بعدی باشند که انسان را به یک نوع دیگر از این ویروس آلوده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در سال ۲۰۲۰ "گریگوری گری" استاد پزشکی، بهداشت جهانی و بهداشت محیط در دانشگاه "دوک"(Duke) در گروهی فعالیت می‌کرد که یک ابزار تشخیصی مولکولی برای شناسایی ویروس‌های کرونا تولید کرد.

این تیم با استفاده از این ابزار، ۳۰۱ مورد ذات الریه یا سینه‌پهلو را مورد بررسی قرار داد و شواهدی از ویروس‌های کرونای وابسته به سگ‌ها را در هشت نفر از این بیماران بستری شده در مالزی یافت.

محققان نمونه‌های این بیماران را برای دکتر "آناستازیا ولاسوا" دامپزشک و ویروس‌شناس دانشگاه ایالتی "اوهایو" ارسال کردند و وی این نوع جدید از ویروس را در دو نمونه از هشت نمونه ارسالی شناسایی کرد.

وی اقدام به جمع آوری ژنوم کامل ویروس کرد که با سایر ویروس‌های شناخته شده کرونا مطابقت داشت.

به نظر می‌رسد این ویروس خاص علاوه بر ویروس کرونای نشات گرفته از گربه‌ها و خوک‌ها، ترکیبی از دو ویروس سگی نیز باشد که قبلاً شناسایی شده بود و هر دو در سگ‌ها رایج است.

اگر این ویروس به عنوان یک پاتوژن انسانی تأیید شود، اولین ویروس سگی کرونا است که شناخته شده است و باعث ایجاد بیماری در انسان می‌شود. محققان می‌گویند البته این موضوع نباید موجب ترس از سگ‌ها از این بابت شود.

"گری" گفت: هنوز کسی نمی‌داند که این ویروس چقدر شایع است و اینکه آیا می‌تواند به طور موثر از سگ به انسان یا بین انسان‌ها منتقل شود یا نه. همچنین ممکن است ویروس از طریق یک گونه سوم واسطه به بدن انسان راه پیدا کرده باشد.

"ولاسووا" به نیویورک تایمز گفت: در حال حاضر ما هیچ دلیلی نداریم که باور کنیم این ویروس عامل یک همه‌گیری خواهد شد. اما محققان آن را یک زنگ خطر می‌دانند.

"گری" گفت: این ویروس‌های کرونا بسیار بیشتر از آنچه تصور می‌شود از حیوانات به انسان منتقل می‌شود. ما آنها را از دست داده‌ایم، زیرا اغلب آزمایشات تشخیصی بیمارستانی فقط ویروس‌های کرونای انسانی را تشخیص می‌دهد.

ابزاری مانند ابزاری که "گری" و تیمش تولید کرده‌اند، کلیدی در جستجوی فعالانه ویروس‌هایی از این دست است که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند و می‌توانند موجب یک همه‌گیری جدید شوند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: پژوهشگران ویروس های کرونا ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۵۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • خط راه‌آهن تهران ـ اهواز منتقل می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!