Web Analytics Made Easy - Statcounter

کانون صرافان ایران به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای صنفی در حوزه بازار ارز، این روزها درگیر حاشیه هایی خاص است؛ نفوذ افراد خاص در ارکان کانون و پیگیری برخی مطامع شخصی، تنها گوشه ای از این حاشیه هاست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کانون صرافان ایران براساس اساسنامه‌، مسئولیت امور صنفی و اتحادیه‌ای صرافی‌ها را انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کانون در بعضی از امور، مانند ثبت‌نام صرافی‌ها در بازار متشکل ارزی، به‌عنوان بازوی اجرایی بانک مرکزی عمل می‌کند.

کانون صرافان وظیفه حمایت و پیگیری امور صرافی‌ها را بر عهده دارد اما هم اکنون صرافی‌ها از عملکرد آن ناراضی هستند.

به گفته برخی فعالان بازار سرمایه، این کانون در انجام وظایف خود ضعف شدیدی داشته و به محلی برای اعمال نفوذ عده‌ای خاص تبدیل شده است که به هیچ عنوان به صرافی هایی که قرار بوده این افراد نمایندگی آنها را بر عهده داشته باشند، پاسخگو نیستند.

پس از استعفای تعدادی از اعضای شورای عالی از سمت های خود طی چندماه گذشته، هنوز مجمع این کانون برای جایگزین افراد برگزار نشده و این موضوع یک شبهه تخلف است که نهادهای نظارتی باید به آن ورود کنند زیرا می‌بایست مجمع فوق العاده با حضور اعضا برگزار شود که بعد از چند ماه این موضوع همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

بر اساس ماده (۱۱) اساسنامه کانون صرافان، مجمع عمومی به ریاست رئیس یا نایب رییس شورای عالی که بدین منظور توسط شورای عالی انتخاب شده باشد، تشکیل می‌شود و در غیاب آنها به ریاست یکی از اعضاء و یا نمایندگان اعضای حاضر به انتخاب مجمع عمومی تشکیل خواهد شد اما عده‌ای خاص مانند نظیر آقای «س. م» به بهانه شیوع ویروس کرونا، مانع برگزاری مجمع و انتخاب دبیرکل می‌شود.

این در حالی است که برگزاری انتخابات الکترونیک به عنوان یک راه حل مشخص برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا پیشنهاد شده است، اما افراد قرار گرفته در راس کانون، تلاش می کنند انتخابات حضوری را مطرح کنند تا بتوانند برگزاری مجمع و انتخابات کانون را با تاخیر مواجه کنند

البته پس از برگزاری مجمع، دو نفر از اعضاء یا نمایندگان اعضای حاضر در جلسه از طرف مجمع به عنوان ناظر انتخاب می‌شود. همچنین دبیر کل کانون منشی جلسات مجمع کانون خواهد بود، مگر در مواقعی که انتخاب یا عزل اعضای شورای عالی جزو دستور مجمع باشد که در این صورت رئیس مجمع از بین اعضای حاضر در جلسه با آرای اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد.

براساس این گزارش؛ عده‌ای در کانون سعی دارند تا برگزاری مجمع و انتخاب دبیر کل و تعیین اعضای شورای عالی به تاخیر بیافتد و با بهانه‌های واهی آن را به تاخیر انداخته و یا اینکه برای انتخاب خود پیشنهاد برگزاری مجمع غیرحضوی را مطرح می‌کنند.

 

نقش کانون صرافان چیست؟

کانون صرافان همانطور که اشاره شد وظیفه صنفی بر عده داد. براساس اساسنامه این کانون مصوبات و بخشنامه‌های صادره از سوی بانک مرکزی به کانون صرفان ابلاغ می‌شود و کانون آن را برای اجرا به صرافی‌ها ابلاغ می‌کند.   هر چند صرافان از عملکرد کانون رضایت ندارند و معتقدند این کانون طی دوره های مختلف و حضور برخی چهره های تکراری در راستای ایفای وظایفش اقدامی انجام نمی‌دهد؛ زیرا ارائه پیشنهاد به منظور تعیین نرخ انواع خدمات صرافی‌ها، همکاری با بانک مرکزی در بررسی و ارزیابی درخواست‌های تاسیس صرافی و ایجاد هماهنگی و همکاری بین اعضای کانون با بانک مرکزی را عهده دار می‌باشد که در این راستا با کاستی‌‎های زیادی روبرو است.     عملکرد کانون صرافان در بازار ارز   کانون صرافان به دلیل ارتباط تنگاتنگی که با بازار ارز دارد، باعث شده برخی چهره های خاص نسبت به جایگاه آن به دلیل ارتباط با بانک مرکزی و دیگر نهادهای اقتصادی، علاقه مند باشند، چهره هایی که در حال حاضر نیز برخی ارکان این کانون را به صورت غیرشفاف در اختیار گرفته اند.   برخی شنیده ها حکایت از آن دارد که مبلغ ارز دریافتی تعدادی از افرادی که هم اکنون خود را در ارکان کانون صرافان قرار داده اند، پس از قرار گرفتن در این سمت، شدیدا بالا رفته و این موضوع به معنای تلاش این عده خاص برای انحصاری سازی، تزریق ارز به دیگر صرافان از کانال چهره های خاص دارد.   این مساله وقتی برای بازار سرمایه خطرساز می شود که این چهره های خاص نفوذ کرده در کانون صرافان در بزنگاه های خاص، می توانند به دلیل انحصار ایجاد کرده برای خود، ضمن قیمت گذاری دلخواه برای نرخ ارز، بازار را نیز تحت تاثیر قرار داده و ملتهب کنند.   نکته قابل تامل آنکه فرد آقای «س.م» از چهره های نفوذ کرده در ارکان کانون، شدیدا در برابر هرگونه تغییری برای شفاف شدن وضعیت کانون و همچنین ارائه صورت های دریافت ارز در سامانه های سنا و نیما، مقاومت می کند. بی توجهی به مطالبات صرافان یا تامین منافع رفقا؟!   یکی دیگر از موضوعات عجیب و قابل تامل رخ داده در کانون صرافان، جلوگیری از اظهارنظر و شنیده شدن مشکلات صرافان به ویژه صرافان شهرستانی است.   در گذشته صرافان می توانستند از طریق کانال تلگرامی ایجاد شده، مشکلات خود را به صورت دوطرفه با مسئولان وقت کانون در میان بگذارند، اما با حضور دوباره چهره های تکراری در کانون، این کانال ارتباطی به سرعت، برچیده شده تا صدای صرافان به ویژه آن دسته که از مرکز کشور دور هستند، دیگر مجال شنیده شدن پیدا نکند.   برخی معتقدند که این اقدام در واقع در راستای تقویت صرافی های خاص و همسو با برخی ارکان حال حاضر کانون، انجام شده است تا از طرح مطالبات به حق دیگر صرافان نظیر تخصیص سهمیه ارز و مواردی از این قبیل جلوگیری شود.   متاسفانه در حالی که وظیفه کانون صرافان به جای دفاع از حقوق صرافی‌ها و پیگیر امور و همراه با بانک مرکزی برای کاهش التهابات بازار ارز است؛ عملکرد برخی افراد به این التهابات افزوده است.   حال باید دید نهادهای نظارتی کی و چگونه به برخی ابهامات موجود در این کانون مهم، ورود خواهند کرد؛ اقدامی که به نظر می رسد، باید پیش از ورود به بحرانی دیگر در حوزه ارز، انجام شود.   انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: بانک مرکزی کانون صرافان برگزاری مجمع شورای عالی بازار ارز صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط لیگ‌های والیبال کانون‌های رده سنی دختر کشور اعلام شد

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، سازمان لیگ فدراسیون والیبال در نظر دارد مسابقات لیگ کانون‌های دختر کشورمان (رده سنی زیر ۱۸ سال و زیر ۲۰ سال) را در تیرماه سال جاری طبق جدول سهمیه برگزار کند.   نمایندگان هیات‌های استانی در صورت تمایل می‌توانند تا روز دوشنبه مورخ ۳۱ اردیبهشت ماه اعلام آمادگی و درخواست میزبانی خود برای هر یک از رویداد‌های کانون‌های دختر زیر ۱۸ سال و لیگ کانون‌های زیر ۲۰ سال دختر را از طریق هیات‌های استان به سازمان لیگ ارسال کنند.   براساس اعلام سازمان لیگ تیم‌ها برای حضور در مسابقات ملزم به اجرای مفاد شیوه نامه به شرح ذیل هستند:   مسابقات مطابق آخرین قوانین فدراسیون جهانی والیبال و آخرین آیین‌نامه سازمان لیگ فدراسیون برگزار خواهد شد.   هر تیم شامل حداکثر ۲۰ بازیکن (زیر ۱۸ سال: متولدین یازدهم دی ماه ۱۳۸۵ و زیر ۲۰ سال: متولدین یازدهم دی ماه ۱۳۸۳)، یک مربی، ۲ کمک مربی و یک سرپرست است. (حضور آنالیزور، بدنساز، فیزیوتراپ، پزشک، ماساژور در کنار تیم بلامانع است.)   مربیان تیم باید حداقل دارای کارت مربیگری درجه دو و بازیکنان بایستی ساکن، دانش آموز یا دانشجو استان مربوطه باشند.   مسابقات مرحله مقدماتی با حضور ۴۸ تیم در ۸ منطقه (هر منطقه ۶ تیم) بصورت دوره‌ای برگزار خواهد شد و نحوه برگزاری ادامه مسابقات با توجه به تعداد تیم‌های شرکت کننده متعاقبا اعلام می‌شود.   اعتراض تیم‌ها باید به صورت مکتوب حداکثر یک ساعت بعد از اتمام بازی به انضمام مبلغ پنج میلیون ریال وجه، تحویل ناظر فنی مسابقه گردد.   مبلغ ورودیه مسابقات ۱۵۰ میلیون ریال است که باید از طریق درگاه بانکی سامانه ملی والیبال واریز شود و کلیه هزینه‌ها اعم از (اسکان، تغذیه، ایاب و ذهاب و ….) بر عهده خود تیم‌ها است.

دیگر خبرها

  • ردپای یحیی در آخرین صفرصفر تراکتور استقلال در تبریز
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • ردپای مرد طلبکار در آدم‌ربایی میلیاردی
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • خاطره تلخ پیکان در قزوین با ردپای شهاب زاهدی
  • شرایط لیگ‌های والیبال کانون‌های رده سنی دختر کشور اعلام شد