Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از مزارع پنبه در منطقه هلیلان استان ایلام و کوه دشت لرستان، در رابطه با اهمیت کشت پنبه در کشور اظهار کرد: پنبه یکی از گیاهان مهم صنعتی است که ماده اولیه صنایع نساجی را تولید می‌کند و پنبه‌دانه آن در خوراک دام و صنایع روغن کشی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: پنبه یکی از گیاهان مهم دارای ریشه‌های عمیق است که در کنار گیاهان زراعی مانند گندم در تناوب زراعی منطقه مؤثر است.

هزارجریبی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برنامه توسعه کشت پنبه را در دستور کار قرار داده است، بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده برای امسال، میزان سطح زیر کشت را ۱۶ درصد افزایش خواهیم داد تا به تولید پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه که بالغ بر ۳۲۷ هزار تن وش پنبه است، دست پیدا کنیم.

او افزود: در مناطق مختلف کشور سطح تولید را افزایش داده‌ایم و استان ایلام و لرستان به تازگی به جمع این استان‌ها اضافه شده است که مناطقی گرم و مساعد کشت پنبه هستند.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال جدید، برنامه کشت ۱۸۰۰ هکتار پنبه در منطقه هلیلان و دهلران در استان ایلام و ۲۰۰ هکتار در منطقه کوه دشت لرستان را داریم که این کشت در دو فصل بهار و تابستان انجام خواهد شد.

به گفته او، در حال حاضر ۵۰۰ هکتار در منطقه هلیلان کشت شده و امیدواریم در صورت فراهم بودن شرایط میزان کشت در استان ایلام به بیش از ۱۸۰۰ هکتار برسد.

هزارجریبی با اشاره به خرید قراردادی پنبه توسط کارخانجات نساجی گفت: پنبه و نهاده‌های مرتبط با این محصول، توسط شرکت‌های متقاضی و شرکت‌های نساجی به صورت کشت قراردادی خریداری می‌شود.

او در رابطه با اشتغالزایی این محصول در استان ایلام و لرستان تصریح کرد: از آن جایی که پنبه یک گیاه اشتغال‌زا است، در نظر داریم صنایع مربوطه به ویژه کارخانجات پنبه پاک کنی و تولید بذر را در استان ایلام و لرستان راه اندازی کنیم تا از فرآورده‌های جانبی آن هم در حوزه اشتغالزایی استفاده شود.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: برنامه کشت پنبه در این دو استان بتواند نقطه عطفی در توسعه کشاورزی، اشتغال و بهبود خاک منطقه باشد و بتوانیم درآمد کشاورزان را افزایش دهیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشت پنبه تولید پنبه کشت گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۶۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان ایلام در سال جاری
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان