Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@03:04:37 GMT

اما و اگرهای افزایش قیمت نان

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۶۷۲۰

اما و اگرهای افزایش قیمت نان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، بر اساس تحقیقات انجام شده، میانگین مصرف روزانه نان برای هر ایرانی حدود ۳۱۰ گرم است. این رقم در شهرها  معادل ۲۶۰ گرم و در روستاها حدود ۳۸۰ گرم است. مصرف این مقدار نان بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از انرژی، بخشی از پروتیین، کلسیم و ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند که این امر حکایت از نقش موثر نان در تغذیه مردم و همچنین جایگاه مهم آن در سبد غذایی خانوارها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  با توجه به اینکه نان قوت مصرفی غالب مردم به خصوص مردم کم بضاعت است، بنابراین بدیهی است که نظارت بر کیفیت و قیمت آن ضروری و واجب است. با این حال، این افزایش چند برابری و بی سر و صدای قیمت نان آن هم در حالی که گرانی‌های اخیر کالاهای اساسی و مایحتاج مورد نیاز مردم، عرصه را برای آنها تنگ کرده است، انتقادات نمایندگان مجلس را به دنبال داشته و خواستار برخورد در این زمینه شده اند.

 الزام به جلوگیری از افزایش بی‌‌ضابطه قیمت نان

بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جلوگیری از افزایش بی‌ ضابطه قیمت نان الزامی است، خواستار تجدیدنظر در این زمینه شده‌اند. به گفته آنها با توجه به شرایط اقتصادی کشور و وابستگی بیشتر گروه‌های مردم به این ماده غذایی، هر گونه افزایش قیمت، تبعات و آثار منفی در اقتصاد خانوارها به ویژه اقشار آسیب‌پذیر جامعه بر جای خواهد گذاشت. بر این اساس افزایش قیمت نان در حال حاضر به صلاح نیست و نهادهای ذی‌ربط اعم از وزارت صمت و استانداران، فرمانداران، ستاد تعزیرات، ستاد تنطیم بازار، سازمان حمایت از مصرف‌کننده و سایر دستگاه‌های دخیل باید به صورت هماهنگ عمل کنند تا از افزایش بی‌ضابطه قیمت نان جلوگیری شود.

برخی دیگر از مجلسی‌ها با انتقاد از به گفته آن‌ها بی‌مسئولیتی نهادها در تعیین نرخ نان در تهران و درنهایت افزایش قیمت نان، اعلام کرده‌اند که مجلس از ظرفیت خود برای نظارت بر این موضوع استفاده خواهد کرد.

در همین رابطه خضریان، سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران می‌گوید: یک نفر باید مسئولیت کار را بر عهده بگیرد، از یک طرف ستاد تنظیم بازار کشور می‌گوید تعیین نرخ نان در دست استانداری است؛ از طرف دیگر استانداری گردن نمی‌گیرد و عملا معیشت مردم را پاس کاری می‌کنند. این نشان از بی‌مسئولیتی در انجام مسئولیت‌ها است که خود عامل ایجاد بی‌انضباطی در بازار و بلاتکلیفی قیمت نان است.

 افزایش نرخ نان تصویب نشده است

در این میان مدیر کل تعزیرات استان تهران با اعلام اینکه تاکنون موضوع افزایش نرخ نان تصویب نشده است و با نانوایان گران‌فروش برخورد می‌شود، گفته است: برآوردی از رشد هزینه‌ها و درخواست افزایش قیمت به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان که متصدی تعیین قیمت از نظر قانونی است، ارائه شده تا این سازمان درباره افزایش قیمت نان تصمیم گرفته و در صورت لزوم، این موضوع در ستاد تنظیم بازار تصویب شود.

به گفته محمد علی اسفنانی، معمولا بر اساس سیاست دولت، قیمت نان به دلیل اینکه جزو کالاهای اساسی مردم است، هر ساله طبق تورم و هزینه‌ها افزایش نمی‌یابد و پس از گذشت چند سال یک باره بهای نان بیشتر می‌شود و این شیوه مطلوب نیست؛ به طور مثال اگر سالی ۱۰درصد قیمت نان افزایش یابد بهتر از شرایطی است که دفعتی پس از گذشت ۳ سال حدود ۴۰درصد قیمت افزایش یابد. زیرا این تصمیم موجب فشار به مردم می‌شود. 

 نانوایان، ناگزیر از گرانی نان

این در حالی است که نانوایان نیز در خصوص افزایش قیمت نان توضیحاتی دارند. به گفته آنها افزایش قیمت مواد اولیه، حامل‌های انرژی و دستمزدها در سال گذشته، یکی از موضوعات و به عبارتی مناقشات مورد بحث در ماه‌های اخیر بوده است و به دلیل افزایش هزینه‌های تولید نان، نانوایان چاره‌ای به جز افزایش نرخ نان نداشته‌اند.

به گفته آنها صرفا بخش اندکی از قیمت نان به آرد دولتی وابسته است و دولت می‌تواند در نرخ آن تاثیرگذار باشد؛ اما نرخ بقیه مواد مصرفی و همچنین نرخ خدمات مانند خمیرمایه، بیمه، هزینه‌های نانوایی، دستمزد کارگران و حامل‌های انرژی در حالی افزایش یافته که جبران این افزایش‌ هزینه‌ها در هیچ جا دیده نشده است.

رییس اتحادیه نانوایان سنتی تهران، در این راستا ضمن تایید این موضوع می‌گوید: نانواها به لحاظ اینکه پخت نان لواش و تافتون به صرفه نیست؛ قیمت نان لواش و تافتون را افزایش دادند. 

نوروز مقدم، با انتقاد از عملکرد نهادهای دولتی در پیگیری مشکلات و مطالبات نانوایان ادامه می‌دهد: من به عنوان مسئول اتحادیه نمی‌دانم مشکلات نانواها را با چه کسی مطرح کنم. به وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن مراجعه کردم و حتی به دفتر جناب یزدان‌سلف، دبیر کارگروه آرد و نان رفتم و وی گفت ما کارگروه ملی هستیم و شما مشکلات خود را با استان حل کنید. مسئولان برای خروج از این مخمصه تصمیم‌گیری نمی‌کنند و نانوا را مقابل مردم قرار می‌دهند و متاسفانه نان در کشور متولی ندارد و هیچ‌کس مسئولیت افزایش قیمت نان را نمی‌پذیرد. جای سوال است که این کارگروه تا به حال برای مشکلات نان چه کار کرده‌اند؟

بر این اساس، به نظر می‌رسد اظهارات مطرح شده از جانب نانواها مبنی بر این ‌است که افزایش هزینه‌های اولیه را باید یک نهاد متولی مورد بررسی قرار دهد تا حقوق نانواها تضییع نشود و در عین حال به همان مقداری که افزایش هزینه داشته‌اند، بتوانند از حقوق خود بهره‌مند شوند.

درمجموع با توجه به اینکه نان جزو قوت غالب طبقات ضعیف است، در کنار حقوق تولیدکنندگان، حقوق مصرف‌کننده و طبقات ضعیف بسیار مهم است و باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد. به گفته صاحب‌نظران، دولت باید با پیش‌بینی تمهیدات مناسب مانند آرد، آب، برق و گاز یارانه‌ای هزینه نانوایان را کاهش دهد تا نیازی به گرانی نان نباشد. آنچه مسلم است، مردم بیش از این ظرفیت گرانی را ندارند و لازم است که به جای افزایش قیمت نان، ضمن تامین یارانه‌های موردنیاز نانوایان، تدابیری مانند معافیت‌های مالیاتی نیز برای تامین نیاز نانوایان پیش‌بینی شود.

پربیننده ترین معادله چند مجهولی قیمت نان قیمت انواع رب گوجه فرنگی در بازار (۱۴۰۰/۰۲/۳۰) + جدول گوشت قرمز ارزان شد جوجه ریزی ١٣میلیون قطعه کاهش یافت ۳۰ درصد چای کشور در داخل تولید می شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نان انتخابات ۱۴۰۰ افزایش قیمت نان گفته آن هزینه ها نرخ نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۶۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها در پنج سال گذشته

تین نیوز

مدیرعامل پویش پژوهان از افزایش ۱۰ برابری هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها طی ۵ سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: ارائه کمک های نقدی در صنعت ریلی خصوصاً در زمینه حمل مسافر، در همه دنیا متداول است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، محمد حسین پیروزی مدیرعامل گروه صنعتی پویش پژوهان (FPSCO) با اشاره به افزایش روز افزون هزینه های تامین و نگهداری  لوکوموتیو، اظهار کرد: تنها طی پنج سال گذشته، هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است.

پیروزی تصریح کرد: پشتیبانی از نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از این بخش مهم صنعت حمل و نقل، تاکید کرد: ارائه کمک های نقدی در صنعت ریلی خصوصاً در زمینه حمل مسافر، در همه دنیا متداول است.

پیروزی افزود: با در نظر داشتن محدودیت هایی که موجب عدم امکان افزایش قیمت در صنعت حمل و نقل ریلی می شود و قیمت بالای هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها، حمایت دولت و تخصیص بودجه مناسب باید از اولویت های دولت باشد.

پیروزی خاطرنشان کرد: جهت رفع بحران کمبود لوکوموتیو در سال جاری و به منظور تقویت ناوگان، با نگهداری و تعمیر به موقع و بازسازی و تعمیرات اساسی لوکوموتیوهای متوقف، می توان به شرائط مناسبی در حمل و نقل ریلی رسید.

 مدیرعامل پویش پژوهان تاکید کرد: تخصیص بودجه و تامین نقدینگی جزو ضروریات است تا بتوان انتظار اقدامات مناسب از طرف پیمانکاران نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها به منظور افزایش لوکوموتیوهای در گردش را داشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره آموزشی سامانه نانینو ویژه نانوایان شهرستان خواف
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • اما و اگرهای قانون سربازی
  • افزایش هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها در پنج سال گذشته
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد