Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@06:02:05 GMT

قبوض گاز برای مشترکان خوش‌مصرف رایگان شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۷۷۲۷

قبوض گاز برای مشترکان خوش‌مصرف رایگان شد

 خبرگزاری تسنیم: حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در مراسم به‌هم‌رسانی عرضه و تقاضای فناوری در صنعت گاز با اشاره به شکل‌گیری پالایشگاه گاز بیدبلند-1 و انجام امور آن از سوی شرکت‌های خارجی در سال 1344، گفت: از آن زمان شرکت‌های داخلی به مرور به‌عنوان بهره‌بردار وارد عرصه پالایشگاهی و صنعت گاز شدند، اما شرکت ملی گاز امروز هم یک صنعت رو به توسعه است که بیش از 95 درصد پوشش گازرسانی دارد و هم صنعتی است که افزون بر اینکه به‌عنوان توسعه ارائه خدمت و تأمین انرژی می‌کند، در تولید داخل هم کارهای خوبی انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاید نخستین طراحی‌های شبکه توزیع شهر تهران را شرکت‌های فرانسوی انجام می‌دادند و ما حتی نمی‌توانستیم طراحی‌های شهری را هم انجام دهیم، اما امروز تمامی اقلام بخش توسعه در بخش‌های شهری و روستایی را به‌طور کامل مجموعه گاز در داخل کشور انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در طول چند سال اخیر توسعه‌های بسیار خوبی در بخش گازرسانی به شهرها و روستاها دنبال و تقریباً در همین بخش حدود 40 هزار میلیارد تومان کار انجام شد که عمده این هم کالا بوده است.

وی افزود: بخش خط لوله که یک صنعت مهم و ویژه است و دو کالای اساسی در آن وجود دارد، خط لوله و ایستگاه تقویت فشار  که ما اکنون توربوکمپرسور را در داخل کشور تولید می‌کنیم و همه تولید لوله در داخل کشور انجام می‌شود. ورق را از خارج وارد می‌کردیم که خوشبختانه در طول سال 1399 کارخانه‌های ورق‌سازی در داخل کشور راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه توان و بنیه بسیار خوبی در داخل کشور برای کمک به صنعت نفت و گاز و تولید محصولات این صنعت وجود دارد، ادامه داد: بخشی از نیازهایمان هم از طریق انستیتوها دنبال می‌شود. چهار انستیتو تحت حمایت داریم و با دانشگاه‌ها این کار را انجام دادیم؛ تعدادی از کالاها را که بیشتر توسعه دانش بوده یا ایجاد پایگاهی برای آینده و برای اینکه بتوانیم تئوری‌های آن کار را دنبال کنیم و جا پایی در دانشگاه‌ها برای خودمان داشته باشیم از طریق انستیتوها دنبال می‌کنیم که تجربه مطلوبی بوده و به نتایج خوبی هم رسیده‌ایم.

معاون وزیر نفت در امور گاز همچنین گفت: بخشی از کار را از طریق قراردادهای ساخت اول انجام می‌دهیم و بخشی را هم از طریق قراردادهای انتقال فناوری و در همه اینها تجربه خوبی داریم.

تحریم‌ها ما را به رهایی از وابستگی به اقلام خارجی رساند

تربتی اظهار کرد: در این رویداد و در صنعت گاز باید به آرزوی تأمین 100 درصد اقلام مورد نیاز در داخل کشور جامه عمل بپوشانیم که به‌ویژه در بحث مواد شیمیایی بسیار مهم و قابل توجه است؛ در بحث اقلام مکانیکی از روش مهندسی دوبارع و از بسیاری روش‌های دیگر می‌توان به آن دست یافت.

به گفته وی، اتفاق‌هایی که در سال‌های گذشته افتاد و تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شد دلمان را لرزاند و خیلی وقت‌ها نگران شدیم، اما به ما کمک کرد امروز افزون بر مزیت تولید و مزیت بهره‌برداری به مزیت رهایی از وابستگی به اقلام هم برسیم و این کمک می‌کند بتوانیم یک شبکه پایدار و تاب‌آور داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: وقتی هم قرار است 95 درصد مردم کشور به گاز طبیعی وابسته باشند و حدود 75 درصد انرژی ایران را صنعت گاز تأمین کند به‌طور حتم باید روی تاب‌آوری خود کار کند و این خودکفایی از مقوله‌های تاب‌آوری است که ما وابستگی‌مان به خارج از کشور را به حداقل برسانیم.

منتظر تربتی همچنین در حاشیه این رویداد با حضور در جمع خبرنگاران گفت: صنعت گاز کشور صنعتی راهبردی است که بخش عمده انرژی کشور را تأمین می‌کند و بیش از 95 درصد مردم زیر پوشش گاز طبیعی هستند و تلاشمان این است که کمترین وابستگی را به تأمین کالای خارجی داشته باشیم و پا به‌ پای توسعه گازرسانی، خودکفایی صنعت گاز هم مدنظر بوده است.

وی ادامه داد: اکنون 98 درصد اقلام و تجهیزات صنعت گاز، تولید شرکت‌های داخلی است و قراردادهایی به ارزش هزار و 400 میلیارد تومان با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین اقلام مکانیکی و ابزار دقیق امضا شده است.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه صنعت گاز خودکفاترین و خوداتکاترین صنعت به تولید داخل است، تصریح کرد: در بخش اقلام شیمیایی ظرفیت حدود 300 میلیارد تومان قرارداد در شرکت ملی گاز ایران وجود دارد که رقم قابل توجهی است و باید هم‌رسانی خوبی میان عرضه و تقاضا ایجاد شود.

تربتی در پاسخ به پرسشی درباره اجرای طرح رایگان شدن قبوض گاز برای مشترکان خوش‌مصرف، اظهار کرد: از زمان اجرای این طرح (دی‌ماه 1399 تاکنون) بیش از 8 میلیون قبض رایگان صادر شده است که این تعداد در ماه‌های آینده افزایش می‌یابد و عمده مشمولان آن دهک‌های اول، دوم و بخشی از دهک سوم هستند.

وی همچنین با اشاره به انتشار خبرهایی درباره تقاضای عمان برای واردات گاز از ایران گفت: این موضوع اکنون در سطح وزارت نفت پیگیری می‌شود، اما اینکه چه زمان به قرارداد برسد پس از مذاکرات مشخص می‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: گاز مشترکان خوش مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ روز گذشته یکی از شرکت‌های تولید لاستیک در نامه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار که در کدال منتشر کرده است، از محوز افزایش قیمت لاستیک خبر داده است.

بر این اساس؛ شرکت تولیدی ایران تایر در این اطلاعیه با اشاره به صدور مجوز از سوی انجمن صنفی صنعت تایر، بیان کرده است: بر اساس اخذ مجوز‌های قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر نرخ فروش تایر‌های رادیال سواری این شرکت بطور میانگین از تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ به میزان ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

این در شرایطی است که شرکت مذکور دلیل این افزایش قیمت را افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل، انرژی و سایر عوامل و نهاده‌های تولیدی اعلام کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تصمیم به افزایش قیمت ۲۰ درصدی لاستیک از پنجم اردیبهشت سال جاری در حالی است که پیش از این در فاصله حدود شش ماه قبل، دبیر انجمن صنفی صنعت تایر ایران مدعی موافقت وزیر صمت با گرانی ۲۰ درصدی لاستیک رادیال شده بود. به گونه‌ای که در نامه‌ای به شرکت‌های عضو انجمن صنفی صنعت تایر نوشته بود: عطف به جلسه شنبه مورخ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ در حضور وزیر محترم صمت و سایر مسئولین وزارت مذکور، با توجه به موافقت مقام محترم وزارت، مقرر گردید به میزان ۲۰ درصد افزایش قیمت به گروه تایر‌های رادیال از تاریخ شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲ اعمال و اجرایی گردد.

این در شرایطی بود که در همان ایام، رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، طی بخشنامه‌ای به مدیران کل صمت استان‌ها بر رصد مستمر بازار و برخورد قاطع با هرگونه تخلف در زنجیره تامین و توزیع لاستیک تاکید کرده و گفته بود: با توجه به دریافت گزارش‌هایی مبنی بر تداوم کمبود و گرانی تایر در استان‌ها و با عنایت به قرار گرفتن انواع لاستیک خودرو در فهرست اقلام نظارتی اولویت دار و تاثیر آن بر خدمات حمل و نقل بخشنامه طرح نظارتی تشدید بازرسی و نظارت بازار تایر سواری ابلاغ شد. حسین فرهید زاده تصریح کرده بود: وفق مواد ذکر شده در این بخشنامه، آن دسته از لاستیک فروشانی که عامل توزیع واحد تولیدی نیستند موظف به فروش برابر قیمت مصوب می‌باشند، در غیر این صورت، فاکتور‌های خرید آن‌ها بررسی و در صورت نداشتن فاکتور خرید و احراز تخلف گرانفروشی وفق موازین قانونی با آن برخورد می‌شود.  

حال باید منتظر ماند و دید که این بار معاون وزیر صمت نسبت به افزایش قیمت ۲۰ درصدی لاستیک از سوی شرکت‌های تولیدی چه واکنشی نشان خواهد داد؛ هرچند به نظر می‌رسد همچون شش ماه قبل، دوباره مجوز رسمی صادر شده است و نباید امیدی به حمایت از مصرف کننده از سوی سازمان حمایت داشت. این گرانی لاستیک در مقطعی رقم خورده است که رانندگان با فشار اقتصادی مضاعفی دست و پنجه نرم می‌کنند و همین چند هفته قبل بود که بیمه مرکزی از افزایش ۳۵.۵ درصدی حق بیمه شخص ثالث خبر داد و اعلام کرد: حق بیمه شخص ثالث به صورت پایه سالیانه با سقف تعهدات بدنی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی و همچنین تعهدات مالی ۴۰ میلیون تومانی برای خودرو‌هایی نظیر پراید و پیکان حدود ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است؛ رقمی که با افزایش تعهدات مالی، بیش از ۵ میلیون تومان خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟/ رقم احتمالی قبوض برق اعلام شد
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • اگر این کار را انجام دهید از دولت خودرو جایزه می‌گیرید!
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • برق کمتر مصرف کنید، خودرو جایزه بگیرید!