Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه «صبح کابل» در شماره امروز خود در مقاله‌ای با عنوان «حضور (ناتو) از راه دور، آیا افغانستان میدان جنگ نیابتی خواهد شد؟» نوشت: جنگ بیست ساله و بدون دستاورد نظامی ناتو در افغانستان، آمریکا و دیگر کشور‌های عضو این سازمان را به این نتیجه رساند که موفقیت از راه نظامی در افغانستان امکان پذیر نیست از سوی دیگر هدف از روند صلحی را که «زلمی خلیل زاد» نماینده آمریکا در امور افغانستان آغاز کرد، فراهم کردن زمینه خروج نظامیان آمریکایی از این کشور بود، چون آمریکا باحضور در افغانستان متحمل خسارات مالی و انسانی هنگفتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این روزنامه: آمریکا پس از خروج نظامی از افغانستان نمی‌خواهد این کشور را به رقبای منطقه‌ای خود یعنی چین و ایران واگذار کند بنابراین تلاش می‌کند فعالیت نظامی خود در افغانستان را از راه دور بررسی کند.

صبح کابل درج کرد: آنچه حضور از راه دور ناتو در افغانستان را به نگرانی تبدیل می‌کند، دخالت نظامی و اسختباراتی بیشتر کشور‌های همسایه به خصوص ایران و چین، دو رقیب امریکا در همسایگی افغانستان است و اگر این کشورها، دخالت‌های نیابتی شان را افزایش دهند، افغانستان به میدان نبرد نیابتی قدرت‌های جهانی تبدیل خواهد شد، در چنین وضعیتی که عملا سربازان هیچ کشوری در جنگ افغانستان حضور ندارند، کار برای نیرو‌های امنیتی افغانستان دشوار خواهد بود، زیرا این نیرو‌ها حتی در صورت دریافت پشتیبانی تسلیحاتی و آموزشی توسط ناتو، باز هم توان مدیریت اوضاع را نخواهند داشت و امکان سقوط افغانستان به دست گروه طالبان و دیگر گروه‌هایی که در نیابت از استخبارات منطقه‌ای فعالیت می‌کنند، فراهم خواهد شد.

به نوشته این روزنامه: جنوب آسیا به ویژه افغانستان به دلیل موقعیت راهبردی اهمیت بسیاری برای قدرت‌های منطقه از جمله چین، روسیه، پاکستان و ایران دارد، این اهمیت، باعث شده است که آمریکا نیز به آن دید راهبرد نظامی و سیاسی داشته باشد و در حاشیه ماندن از مناسبات افغانستان را به معنای قطع دسترسی و اعمال قدرت در جنوب آسیا و به خصوص افغانستان بداند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ناتو در افغانستان گروه طالبان نظامیان آمریکایی راه دور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۷۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت در مدار رشد؟

روز جمعه قیمت نفت افزایشی شد. برنت به ۸۹دلار و ۵۳سنت و WTI آمریکا به ۸۴دلار و ۱۲سنت در هر بشکه رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش تورم و عدم کاهش نرخ بهره آمریکا در کنار نگرانی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، از عوامل اصلی رشد قیمت نفت بوده‌اند. ترس از استمرار تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، همچنان بر نگرانی بازار جهانی انرژی نسبت به عرضه پایدار نفت افزوده است و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.

قیمت جهانی نفت در اولین ساعات تجارت در روز جمعه مورخ ۷ اردیبهشت ماه، روند افزایشی در پیش گرفت. طبق اعلام وزارت خزانه داری ایالات متحده، چشم انداز اقتصادی این کشور در شرایط باثبات تری در مقایسه با سه‌ماهه اول سال‌جاری میلادی قرار دارد.

 از طرف دیگر نگرانی فعالان بازار انرژی در مورد عرضه جهانی نفت به واسطه استمرار منازعات در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه کماکان پابرجاست. روز گذشته و در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال با ۴۱‌سنت افزایش به ۸۹ دلار و ۵۳‌سنت رسید. شاخص دیگر یعنی وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۳۶‌سنت افزایش در رقم ۸۴ دلار و ۱۲‌سنت به ازای هر بشکه معامله شد.

در همین رابطه، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد منحنی رشد اقتصاد این کشور از آنچه که پیش‌بینی‌ها از انتظار رشد برای سه‌ماهه اول سال‌جاری میلادی نشان می‌دادند، در شرایط بهتری قرار دارد.

وی افزود: تولید ناخالص داخلی در ایالات متحده در سه‌ماهه اول سال‌۲۰۲۴ افزایش داشته، ضمن آنکه تورم این کشور تا سطح قابل قبولی پایین آمده‌است. این در حالی است که تا پیش از اظهارات جنت یلن، شواهد حاکی از افزایش تورم در این کشور بود که به نوبه خود بر بازار نفت تاثیر می‌گذاشت، چرا که پیش‌بینی سرمایه‌گذاران نفتی حاکی از آن است که فدرال‌رزرو نرخ بهره را حداقل تا پیش از ماه سپتامبر کاهش نخواهد داد. واقعیت این است که ادامه تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه خاورمیانه همچنان بر نگرانی فعالان بازار و سرمایه‌گذاران نسبت به عرضه نفت، افزوده و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.

دیگر خبرها

  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • حضور سرزده دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات
  • حضور غیرمنتظره دبیرکل ناتو در کی‌یف با وعده افزایش جریان تسلیحات
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • نفت در مدار رشد؟