Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@10:31:14 GMT

ازدیاد جمعیت نیازمند فرهنگ سازی نگرش قرآنی است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۸۶۱۲

ازدیاد جمعیت نیازمند فرهنگ سازی نگرش قرآنی است

برای اثر گذاری در بحث جمعیت باید نگرش جامع خودمان نسبت به تکثیر موالید و نکته مقابل آن تهدید نسل را عوض و نگرش قرآنی را فرهنگ سازی کنیم.

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله رجبی  در هم اندیشی علمی بررسی ابعاد فرهنگی اجتماعی جمعیت که در مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد، گفت: طبق آیات قرآن هدف از خلقت آدم، انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهان آفریده شده تا انسانی به وجود بیاید، تا مشخص شود چه افرادی نیکوترین عمل را انجام داده اند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: در آیه دیگری، هدف از خلقت آدم را، عبادت بیان کرده است. هر قدر انسان های بیشتری به وجود بیایند، زمینه آن هدف از خلقت بیشتر محقق می شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه اظهار داشت: در آیات دیگر آمده که سنت الهی بر این است که این هدف با آفرینش انسانهایی که تا پایان عمرجهان باقی بمانند، بنا نیست محقق شود، چرا که انسانها عمر محدودی دارند.

وی بیان داشت: اگر بنای خدا این بود که فقط هدف عبادت صورت گیرد، با دسته ای از انسانها می توانست این امر را محقق کند که تا ابد زنده باشند و عبادت کنند.   بنابراین نظام آفرینش و ربوبیت این گونه است که انسان هایی بیایند و بروند و جایگزین آنها هم همینطور تا این عبادت الهی و این هدف الهی شکل بگیرد و رقم بخورد.

آیت الله رجبی گفت: در همین رابطه تکثیر نسل از جهاتی بیانگر هدف خلقت همان عبودیت است، یکی به لحاظ تولید موالید در مقاطع زمانی است. از نظرمعنا کثرت موالید زمینه ساز عبودیت است و می تواند زمینه ایجاد عبودیت را محقق کند.   پس هر کسی در تکثیر نسل چه در عرصه گستره معانی و زمانی سهمی داشته باشد، در حقیقت سهمی در تحقق هدف الهی و ربوبی دارد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: نکته مقابل این کار اگر افرادی درصدد تکثیر موالید و بلکه قطع موالید برآیند، به یک معنا مقابله با ربوبیت و معارضه با هدف خداوند از این عالم و معارضه با هدف خلقت انجام داده اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه اظهار داشت: اگر در برابر حیات انسانی، انسان دیگر تلاش کند و اجازه حیات او را بگیرد، در واقع این چنین فردی با هدف خلقت و ربوبیت مقابله کرده است.

وی بیان داشت: در منطق قرآن این برنامه هایی که به عنوان تهدید و مقابله نسل اجرا می شود و آن تهدیدی که در قتل نفوس صورت می گیرد، هر دو مصداق مقابله با هدف خلقت است و همه تلاش که برای حفظ حیات و برنامه هایی که در جهت تکثیر و موالید صورت می گیرد نیز مصداق همراهی و تلاش برای برنامه الهی در بحث خلقت و عبادت است.

آیت الله رجبی گفت: با همین نگاه اگر به بسیاری از آموزه های قرآنی نگاه کنیم، معنای جدیدی برای بسیاری از مفاهیم قرآنی برای ما جلوه گر می شود. مجموعه دستوراتی که برای تحکیم خانواده، ازدواج، نکوهش طلاق، تکثیر موارد و تربیت فرزند است، همه این موارد زمینه سازی برای تحقق ربوبیت الهی و تدبیری خدا برای هدف آفرینش است.

رئیس مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) افزود: خدا برای تحقق هدفش، به یک و  چند برنامه اکتفاء نکرده، بلکه به مجموعه ای از برنامه ها توجه داشته و این مسئله در نظام تکوین است و بعد فرموده «آنچه نیاز برای هدف از خلقت نیاز بوده ما فراهم کردیم». الان این نگرانی هایی که برای بحث افزایش جمعیت وجود دارد، قرآن به خوبی این نگرانی را رفع کرده است و فرموده ما چیزی کم نگذاشته ایم.

عضو جامعه مدرسین حوزه اظهار داشت: این تقصیر و عملکرد نادرست انسان است که زمینه ساز مشکلاتی در هدف خلقت شده است. فرموده «انسان نباید نگران روزی فرزندان خود باشد، چرا که روزی به دست ما است. اگر قرآن می خواهد هدف از خلقت صورت گیرد، زمینه آن را خودش فراهم می کند پس جای نگرانی در بحث روزی فرزندان نیست.

وی بیان داشت: لذا قرآن در اهمیت حفظ حیات انسان می فرماید «حفظ حیات انسان به منزله حفظ همه انسانها و قتل انسانی به منزله قتل همه انسانها است». اگر نگاه این باشد نگاه انسان نسبت به انسان و تکثیر و قتل فرق خواهد کرد.

آیت الله رجبی گفت: برای اثر گذاری در بحث جمعیت باید نگرش جامع خودمان نسبت به تکثیر موالید و نکته مقابل آن تهدید نسل را عوض و نگرش قرآنی را فرهنگ سازی کنیم.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: در مقابل اگر جامعه این گونه نگاه کند، که این کار کوچک یعنی «تکثیر جمعیت» که کوچک می شمارد، مقابله با اصل خلقت و عبودیت است، دست از این کار خود برخواهد داشت. تکثیر خلقت مسئله ای است که خدا برای آن سرمایه گذاری کرده است.

منبع: خبرگزاری حوزه

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جمعیت فرهنگ سازی آیت الله رجبی رئیس مؤسسه آموزشی امام خمینی ره آیت الله رجبی هدف از خلقت هدف خلقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۸۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد