Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه اکنون تمامی استان‌ها از سند ملی آمایش استانی برخوردار هستند، گفت: از این پس مدیریت سرزمین بر اساس این اسناد رقم خواهد خورد، در حال حاضر باید پیاده‌سازی این سند در اولویت قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا، سعید وکیلی یکم خردادماه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پس از چند دهه تلاش برای اولین بار در تاریخ نظام برنامه‌ریزی کشور بحث آمایش سرزمین از بحث مطالعات و پیشنهادات عبور کرد و به سند تبدیل شد، اظهار کرد: تدوین این سند جزو آمال و آرزوهای نظام برنامه‌ریزی در کشور بود که خوشبختانه این امر در چند سال اخیر تحقق پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: مطالعات سند ملی آمایش کشور و اسناد آمایش استان‌ها روند بسیار پیچیده و خاصی داشت، در گذشته بنا به دلایل مختلف این مطالعات به نتیجه نمی‌رسید، خوشبختانه سند ملی آمایش کشور و اسناد استان‌ها به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین رسید و در اسفندماه ۱۳۹۹ به استان‌ها ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه اکنون تمامی استان‌ها از سند ملی آمایش استانی برخوردار هستند، یادآور شد: از این پس مدیریت سرزمین بر اساس این اسناد رقم خواهد خورد، این سند برای رشد و آبادانی کشور بسیار ضروری است، در حال حاضر باید پیاده‌سازی این سند در اولویت قرار بگیرد و نباید اجازه دهیم این اسناد تنها در کتابخانه‌ها نگهداری شود.

وکیلی افزود: در بین اسناد استانی و سند ملی آمایش کشور باید  هماهنگی به‌صورت ملی- منطقه‌ای، هماهنگی بین منطقه‌ای و هماهنگی درون منطقه‌ای وجود داشته باشد، لازم به ذکر است این سند قابل بازنگری است و استان‌ها می‌تواند مزیت‌های جدید استان خود را برای افزودن به سند پیشنهاد دهند یا درخواست تغییر داشته باشند.

معاون امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: اگر اسناد استانی با اسناد  ملی هماهنگ و هم‌آوا باشند، اجرای این اسناد در استان‌ها و مناطق می‌تواند منجر به رشد و توسعه متوازن در کشور شود، پیاده‌سازی و  اجرایی شدن این اسناد نیازمند پنج اقدام اساسی است.

وی با بیان اینکه فراهم‌سازی فضای گفتمان در خصوص سند آمایش سرزمین در پیاده‌سازی این سند بسیار بااهمیت است، عنوان کرد: رسانه‌ها و فضای مجازی می‌توانند در بحث گفتمان‌سازی موثر باشند و به ابهامات و پرسش‌ها در خصوص این سند پاسخ دهند.

وکیلی تاکید کرد: قبل از اجرای هر پروژه عمرانی و قبل از گرفتن مجوز ماده ۲۳، باید این طرح از نظر آمایشی به تصویب برسد، سپس مطالعات این طرح برای اجرا به مشاور سپرده شود، جواب استعلام آمایشی بودن در کمتر از یک هفته صادر خواهد شد، طبق سند آمایش ملی ۲۵۵ سیاست سرزمینی برای اجرای پروژه‌های عمرانی تعریف شده است و این طرح‌ها نباید مغایر با سیاست‌های تعریف شده باشد.

معاون امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه در بحث توسعه باید اسناد فرادستی، منطقه‌ای و استانی در نظر گرفته شود، گفت: در گذشته نتوانستیم در توسعه مناطق مختلف کشور و حتی استان‌ها توازن را رعایت کنیم.

وی یادآور شد: باید نظارت در هنگام اجرایی شدن اسناد آمایش در کشور به‌صورت مستمر در دستور کار قرار بگیرد، سامانه‌ای برای این منظور در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت تا روند اجرایی سند آمایش را رصد کنند.

وکیلی با اشاره به اینکه سند آمایش سرزمین کشور و استان‌ها انعطاف‌پذیر و پویا است، خاطرنشان کرد: پس اخذ پیشنهادات از سوی استان‌ها امکان تغییر در اسناد وجود دارد، اما در نهایت باید اسناد آمایش استان‌ها با سند ملی تطابق داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور سند ملی آمایش آمایش سرزمین اسناد آمایش آمایش استان برنامه ریزی پیاده سازی سند آمایش استان ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۹۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ و بر اساس اعلام مجریان این طرح، این باتری‌های آبی جدید دو برابر بیشتر از باتری‌های لیتیوم یون رایج، چگالی انرژی خواهند داشت و این قابلیت را دارند که صنعت خودرو‌های الکتریکی را متحول کنند.

همچنین، باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهند. باتری‌های لیتیوم یونی غیرآبی معمولی دارای چگالی انرژی بالایی هستند، اما به دلیل وجود الکترولیت‌های آلی قابل اشتعال که به باتری اجازه شارژ و تخلیه را می‌دهد ایمنی مطلوبی ندارند.

از سویی، باتری‌های آبی نیز به دلیل حلالیت محدود الکترولیت و ولتاژ پایین باتری، عموما چگالی انرژی کمتری دارند. 

اکنون، محققان در چین یک باتری آبی با چگالی بالا بر اساس انتقال چند الکترونی هالوژن ساخته اند.

یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور «لی زیانفنگ» «LI Xianfeng» از مؤسسه فیزیک شیمی دالیان (DICP) آکادمی علوم چین (CAS) یک کاتد انتقال چند الکترونی را بر اساس برُم و ید ابداع کرده اند. در آزمایش باتری کامل، این کاتد به ظرفیت ویژه بیش از Ah/L ۸۴۰ و چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت (آب فعال شده) دست یافته است.


استفاده از محلول مخلوط هالوژن

برای بهبود چگالی انرژی باتری‌های آبی، محققان از محلول مخلوط هالوژن از یون‌های یدید (I-) و یون‌های برمید (Br-) به عنوان الکترولیت استفاده کردند. آنها یک واکنش انتقال چند الکترونی را توسعه داده و I- را به عنصر ید (I۲) و سپس به یدات (IO۳-) منتقل کردند.

محققان می‌گویند در طول فرآیند شارژ، I- در سمت مثبت به IO۳- اکسید شد و H+ تولید شده به شکل یک الکترولیت پشتیبان به سمت منفی هدایت شد.طی فرآیند تخلیه، H+ از سمت مثبت هدایت شده و IO۳- به I- کاهش یافت.
فرآیند
کاتد انتقال چند الکترونی توسعه یافته دارای ظرفیت مشخص Ah/L ۸۴۰ بود. با ترکیب کاتد با Cd فلزی برای تشکیل یک باتری کامل، محققان به چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت توسعه یافته دست یافتند.

به گفته محققان، Br- اضافه شده به الکترولیت می‌تواند برمید ید قطبی (IBr) را در طول فرآیند شارژ تولید کند که واکنش با H۲O را برای تشکیل IO۳- تسهیل می‌کند.
در طول تخلیه، IO۳- توانست Br- را به Br۲ اکسید کند و در واکنش الکتروشیمیایی برای اجرای تخلیه برگشت پذیر و سریع IO۳- شرکت کرد.

بنابراین، واسطه برمید تشکیل شده در طول فرآیند شارژ و تخلیه، فرآیند واکنش را بهینه کرد و به طور موثر انرژی جنبشی و برگشت پذیری واکنش الکتروشیمیایی را بهبود بخشید.
افزایش چرخه عمر باتری‌ها تا ۱۰۰۰ چرخه 

هنگامی که محققان الکترولیت خود را با یک آند وانادیوم آزمایش کردند، دریافتند که چرخه عمر باتری‌ها می‌تواند تا هزار چرخه افزایش یابد که پایداری قابل توجهی را نشان می‌دهد. به گفته آن‌ها چگالی انرژی باتری‌های آبی جدید حتی از برخی مواد الکترود جامد فراتر رفته و می‌تواند از نظر هزینه با باتری‌های لیتیومی رایج قابل مقایسه باشد.

بر اساس ادعای این دانشمندان، این پژوهش نشان دهنده قابلیت توسعه باتری‌های آبی با چگالی انرژی بالاست و این یک گزینه برای توسعه سیستم‌های ذخیره سازی انرژی در مقیاس شبکه و حتی وسایل نقلیه الکتریکی است.

پروفسور لی می‌گوید: این مطالعه ایده جدیدی را برای طراحی باتری‌های آبی با چگالی بالا ارائه می‌دهد و ممکن است کاربرد باتری‌های آبی را در زمینه باتری‌های قدرت (باتری‌های برقی) گسترش دهد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Energy منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آمایش سرزمینی ورزش در خوزستان
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • هاشمی: طرح آمایش سرزمینی، ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • طرح آمایش سرزمین ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • طرح آمایش سرزمین با هدف توسعه ورزش در استان اجرا می شود
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه