Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@23:01:58 GMT

سوداگری جدید قاچاقچیان کتاب در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۰۱۵۰

سوداگری جدید قاچاقچیان کتاب در فضای مجازی

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، جمعی هفتصد نفره از ناشران و کتابفروشان با تنظیم نامه‌ای برای نهاد صنفی خود به آنچه اعمال تخفیف‌های عجیب، خارج از رویه و بعضاً غیر قانونی در فروشگاه‌های آنلاین کتاب در دست اتفاق است اعتراض کرده‌اند. در این نامه که خطاب به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نوشته شده، آمده است: «نابسامانی‌های فروش کتاب و تخفیف‌های لجام‌گسیخته و خارج از عرف و مقررات صنفی در فضای مجازی و فضاهای عمومی شهر به طور جدی منافع صنفی درازمدت و کوتاه‌مدت کتابفروشان، پخش‌گران، ناشران، اهالی قلم، محققان و دست‌اندرکاران فرهنگی را به خطر انداخته و موجب جو بی‌اعتمادی بین مخاطبین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این نامه به طور مشخص به برخی از فروشگاه‌های حتی معتبر اینترنتی بازمی‌گردد که امکان فروش کتاب‌هایی را حتی با 80 درصد تخفیف فراهم ساخته‌اند. کتاب‌هایی که نامشان و حتی طراحی جلدشان کپی‌برداری عینی از آثار برخی ناشران شناخته شده است و در بیشتر موارد ترجمه بدون حتی کمترین تغییر و تنها با تغییر نام مترجم که آن هم در بیشتر موارد وجود حقیقی ندارد، روانه بازار فروش شده است.

به عبارت ساده‌تر افراد سودجو پرفروش‌ترین کتاب‌های هر ناشر را انتخاب و با تغییر صوری و گاه حقیقی شناسنامه کتاب و تعریف نام‌هایی که وجود حقیقی ندارند، در حال سوداگری و کسب سود از محل فروش آن هستند.

تخفیف‌های بالایی که برای این آثار تعریف شده است نیز به دلیل هزینه حداقلی در تولید آنهاست که به واقع چیزی جز کپی کردن و انتشار نسخه‌های زیراکسی از آن آثار نیست.

این مسئله به ویژه پس از برخوردهای اصناف نشر با فروش خیابانی این آثار و نیز حضورشان در برخی کتابفروشی‌ها ایجاد شده است و می‌توان از  آن به عنوان شگرد تازه فروشندگان غیر قانونی کتاب یاد کرد.

اما آیا می‌توان برای این موضوع راهکاری سنجید؟

فروشگاه‌های بزرگ آنلاین اعلام می‌کنند که مطابق با دستورالعمل تعریف شده برای خود، به صاحبان مشاغل اجازه فروش بدون واسطه محصولاتشان را از طریق پلتفرم خود می‌دهند و گویا تنها دارا بودن پروانه فعالیت (در مورد کتاب دارا بودن پروانه نشر) برای این موضوع کفایت می‌کند و آنها در برابر کیفیت و نوع تولید محصول دخالتی ندارند.

 رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در این باره می‌گوید: ناشرها و کتاب‌فروشان که کتاب اصلی را می‌فروشند، در فشار مالی شدیدی قرار گرفته‌اند و بعضا حتی به خودزنی رسیده و کتاب‌ها را با قیمت‌هایی زیر قیمت تمام‌شده و حتی کمتر می‌فروشند برای اینکه بتوانند با خلأ واردشده مقابله کنند و چرخ خود را بچرخانند. یعنی یک چرخه باطل شروع شده است و از طرفی کتاب‌فروش‌ها در موقعیت خیلی بدی قرار گرفته‌اند. برای همین برخی از آن‌ها هم کتاب‌ها را با قیمتی خیلی پایین‌تر از قیمت تمام‌شده می‌فروشند. برون‌ده این قضیه این خواهد شد که مخاطب چون از پشت قضیه خبر ندارد، نسبت به کتاب‌فروش بی‌اعتماد می‌شود و فکر می‌کند هر کتابی را می‌شود با 60 تا 70 درصد تخفیف خرید و تا حالا گران خریده، اما پشت پرده را که چه فرآیند مخربی شروع شده و نشر، کتاب‌فروشی و تولید ایران دارد از بین می‌رود، نمی‌بیند.

واضح و آشکار است که در شرایط فعلی که نمایشگاه کتاب تهران برگزار نمی‌شود، ناشران و کتابفروشان در وضعیت نامناسب اقتصادی به سر می‌برند، فروش کتاب با تخفیف‌های بالا در حقیقت خودزنی یک ناشر به شمار می‌رود،‌ اما به واقع آیا ناشران چنین راهی را انتخاب کرده‌اند؟ یا این سوداگران قاچاق کتاب هستند که اقدام به فروش کتاب‌های خود با تخفیف‌های بالا کرده‌اند.

امیر حسین‌زادگان مدیر انتشارات و پخش ققنوس به خبرنگار تسنیم می‌گوید:‌ ترفندی که پلتفرم‌های مجازی در حال حاضر برای فروش کتاب‌ به کار گرفته‌اند، این است که از نام ناشران بزرگ استفاده می‌کنند و کتاب‌های آن‌ها را با 10 درصد تخفیف بفروش می‌رسانند، در مقابل کتاب‌های ناشر نماها را که عمدتا کپی‌شده از ترجمه‌های ما و با مترجمان غیرواقعی است را با تخفیف‌های بالا بعضا تا 80 درصد به فروش می‌رسانند، طبیعتاً مخاطب در وهله نخست برایش ارزان خریدن کتاب مهم است و فرقی نمی‌کند که کتاب را از ققنوس بخرد یا ناشری گمنام.

وی ادامه می‌دهد:‌ تمامی کتاب‌هایی که با درصد بالا در این سایت‌ها به فروش می‌رود کتاب‌های غیراصل و کپی‌شده هستند که چون مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند،‌ این سایت‌ها آن‌ها را می‌فروشند وگرنه برای یک ناشر واقعی اصلا ممکن نیست که بتواند کتاب را با درصد بالای تخفیف بفروش برساند.

حسین‌زادگان با اشاره به پلتفرم‌هایی که این روزها نمایشگاه‌های مجازی با درصد تخفیف بالا گذاشته‌اند،‌ می‌گوید:‌ این‌ها برایشان سود چندان مهم نیست‌، مهم جذب مشتری است کتاب چون قیمت پشت جلد دارد و می‌توان با تخفیف بیشتر روی آن مانور داد، مشتری بیشتری جذب می‌کند.

وی معتقد است که این اقدام پلتفرم‌ها غیرقانونی است و اتحادیه ناشران و کتابفروشان می‌تواند جلوی این کار را بگیرد، باید دید که اتحادیه چه برنامه‌ای برای مقابله با این اقدامات دارد.

به نظر می‌رسد، فاز تازه  فروش غیرقانونی کتاب که خاموش در حال رایج شدن است با ابراز مخالفت و اعتراض‌های صنفی صرف نتواند به نتیجه‌ای دلخواه برسد اما در این میان فعالیت غیرقانونی در فضای مجازی و قوانین سختگیرانه‌تر در این زمینه و وجود مرجع قضایی و انتظامی مشخص برای آن راه‌حل نهایی برای آن را روشن‌تر از قبل به نمایش کشیده و تنها همت عالی را برای اجرایی کردن آن می‌طلبد.

انتهای پیام/

صفیه رجایی هرندی کد خبر: 1096563 برچسب‌ها فضای مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فضای مجازی ناشران و کتابفروشان تخفیف های بالا ناشران و کتاب درصد تخفیف فضای مجازی فروش کتاب کتاب فروش کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۰۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم

یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار داشت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 در مصلای امام خمینی(ره) با شعار «بخوانیم و بسازیم» افتتاح خواهد شد، تلاش شده که همه ناشران کشورمان که شرایط حضور را دارند در نمایشگاه امکان حضور حداکثری داشته باشند، بنابراین همه ناشران ثبت‌نام‌کننده در نمایشگاه کتاب حضور خواهند داشت، تلاش داریم نمایشگاهی قدرتمند تشکیل شود.

اعتبار بن دانشجویی افزایش خواهد یافت

رئیس نمایشگاه کتاب تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره افزایش اعتبار بن‌های دانشجویی نمایشگاه کتاب با توجه به تورم سالانه توضیح داد: تلاش داریم امکان بهره‌مندی دانشجویان و طلاب را از یارانه خرید افزایش دهیم، جزئیات رقم اعتبار اعلام خواهد شد، اما در صدد تامین منابع هستیم. 

سیلی ایران به اسرائیل و عدم حضور هندی‌ها

این مقام مسئول در وزارت ارشاد در پاسخ به سوال دیگر درباره مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب و نهایی شدن «یمن» ابراز داشت: کشور «هند» طبق مذاکراتی که از سال گذشته داشتیم حضورش در نمایشگاه کتاب قطعی بود، در سفر ما به هند هم این مساله مورد تاکید قرار گرفت و گروه هندی در فروردین ماه به ایران آمد و محل نمایشگاه و حضور ناشران و اسکان شخصیت‌های فرهنگی هندی مورد توافق قرار گرفت، اما با اتفاقاتی که در منطقه رخ داد و تعرض رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در سوریه و پاسخ ایران به این تجاوز در آن ایام، دولت هند سفر اتباع هندی را با محدودیت اعلام کرد تا شرایط تنش‌زای منطقه فروکش کند، هنوز محدودیت برداشته نشده است، ما در هفته گذشته و در اردیبهشت‌ماه تصمیم داشتیم حضور هندی‌ها را منتفی اعلام کنیم، اما سفیر هند با حضور در دفتر ما تقاضای مهلت کرد، از سویی با توجه به تلاش حداکثری تا روز گذشته این اتفاق رخ نداد و با توجه به زمان کم تا برگزاری نمایشگاه کتاب، ما حضور «هند» را منتفی اعلام کردیم، بنابراین حضور هند را به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه سال جاری نخواهیم داشت.

نام «کشور» یا «شهر» مهمان ویژه نمایشگاه هنوز قطعی نشده است

رئیس نمایشگاه کتاب تهران حضور کشوری به عنوان مهمان ویژه را به جای «هند» قطعی ندانست و گفت: حتما شهر یا کشور جایگزین را خواهیم داشت، بین کشورهای منطقه در حال ارزیابی هستیم تا کشور مناسب حضور اعلام شود، هنوز تصمیم نهایی اخذ نشده و در حال مذاکره با کشورهای همسایه هستیم.

انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم

وی در پایان درباره وضعیت خاص منطقه و سیلی محکم ایران به تجاوز اسرائیل و تائیر آن بر نمایشگاه کتاب گفت: ما هیچ انصرافی از سوی ناشران خارجی برای عدم حضور در نمایشگاه کتاب نداشتیم، امیدواریم امسال بخش ناشران خارجی پر رونق تر هم برگزار شود.

این گزارش در خاتمه اضافه می‌کند، روز گذشته علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه کتاب که اغلب اخبار را در شبکه ایکس(توئیتر) منتشر می‌کند، با اننتشار پیامی، از جایگزینی «یمن» به جای «هند» برا ی حضور در نمایشگاه کتاب تهران، به‌عنوان مهمان ویژه خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید