Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، " هیچکس من را دوست ندارد، چون من آدم دوست داشتنی نیستم! " عبارتی که شاید همه ما در زندگی شنیده و یا به زبان آورده باشیم و این موضوع آنقدر در ذهن ما جا خوش کرده باشد که به یک باور تبدیل شده باشد؛ به طوری که  واقعا به این باور رسیده ایم که محبوب هیچ فردی نیستیم و تلاش می‌کنیم از افراد دور و برمان فرار کنیم و در دنیای خود فرو برویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع، بخشی از تله های زندگی و در حقیقت، طرحواره های ناسازگاری الگوهای تکراری از فکر کردن، احساس و رفتار کردن هستند که در دوران کودکی و نوجوانی فرد شکل گرفته است و در صورتی که این الگوها تغییر نکنند می‌توانند در سراسر زندگی تکرار شوند.

در حقیقت، تله‌های زندگی یا همان طرحواره ها به افراد دیکته می‌کنند که چطور فکر، رفتار و احساس کنند و  به عبارت دیگر،  زندگی افراد در بزرگسالی تحت تاثیر دوران کودکی آن‌ها قرار می‌گیرد.

اگر بخواهیم به طور واقعی به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که تله‌های زندگی، صدای درونی بسیاری از افراد است که در مورد آن با کسی صحبت نمی‌کنند و همین خود یک علامت سوال بزرگ است که باعث مطرح شدن سوالات دیگری می‌شود. به طور مثال؛ این پیام ذهنی از کجا به وجود آمده است که در حساس ترین مقاطع زندگی مانند طبل در گوش ما می‌کوبد؟

بیشتر بخوانید

چه موانعی به شما اجازه رسیدن به موفقیت را نمی‌دهد؟

رویا نوری جامعه شناس در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با موضوع تله‌های زندگی و عمده دلایل پیدایش آن‌ها  اظهار کرد: این یک باور است. یک باور به خود و یک تعریف از خود، گزاره‌ای که من را تعریف می‌کند که  این گزاره‌ها در فرآیند ارتباط با والدین و نهاد‌هایی که مسئول آموزش به کودک هستند، شکل می‌گیرند و ما به واسطه آن‌ها، خودمان، توانایی‌ها، ارتباطات، دیگران و کل دنیا را درک، تعبیر و تفسیر می‌کنیم.

وی بیان کرد: معلمی که به دانش آموز صفت " خنگ " را اطلاق می‌کند درست مانند مادری است که به فرزندش " بی عرضه و دست و پا چلفتی " می‌گوید که کودک این پیام را می‌گیرد و باور می‌کند و این باور تبدیل به ستونی در شخصیت او می‌شود و  در واقع، " تله‌های زندگی " او در بزرگسالی خواهد شد.

این جامعه شناس با اشاره به نیاز به ارتباط پایدار، ایمن و با محبت به عنوان  یکی از نیاز‌های اساسی همه انسان‌ها تصریح کرد: نیاز به ارتباط پایدار، ایمن و با محبت به عنوان  یکی از نیاز‌های اساسی همه انسان‌ها بدین معناست که آن ها تمایل دارند توسط دیگران دوست داشته شوند و در ارتباط با والدین نیز احساس امنیت کنند و زمانی که این نیاز برآورده شد فرد ارتباط صمیمی و عاطفی خوبی با دیگران برقرار می‌کند و با خانواده‌ها، گروه‌ها و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند، یکپارچگی و پیوند عمیقی را تجربه خواهد کرد.

وی گفت: در صورتی که این ارتباط توسط کودک تجربه نشود تله ناسازگاری به نام محرومیت هیجانی به وجود می‌آید که باور زیربنایی این تله (من دوست داشتنی نیستم) است و با شکل گرفتن این سایه، همه اهداف، روابط و مسیر زندگی فرد متاثر از آن تغییر می‌کند و معمولا تله‌ای که به دنبال محرومیت عاطفی می‌آید، طرحواره بازداری هیجانی است.

نوری ادامه داد: بسیاری از افرادی که در دام تله بازداری عاطفی افتاده اند به محض اینکه رابطه سالمی برقرار می‌کنند، انگار نارضایتی و ناخوشایندی به سراغشان می‌آید و تمایل دارند که این رابطه را بسیار زود تمام کنند و این افراد به دلیل این صدای درونی که خود را دوست داشتنی نمی‌دانند در رابطه ناموفق هستند و به تحقیر خود باور دارند؛ به طوری که آن‌ها می‌پذیرند که باید برای طرف مقابل بسوزند و یا به او خدمتگزاری کنند، چون خود را بی ارزش می‌دانند و به همین علت، نمی‌توانند رابطه سالم را درونی کنند، زیرا با تعاریف آن‌ها از خود تناسب ندارد.

بیشتر بخوانید

۱۳ قانونی که افراد موفق در زندگی دارند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتماد به نفس روانشناسی خانواده شخصیت شناسی تله های زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۱۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو کمیته استیناف: حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال گفت: متاسفانه بیانیه‌نویسی و هیجانات کاذب و البته مدیریت‌شده، یقه فوتبال را گرفته است و با این شرایط باید بگوییم که «حال فوتبال خوب است اما شما باور نکنید!»

مهدی دادرس در گفت‌وگو با ایرنا، از شرایط این روزهای فوتبال کشور انتقاد کرد و گفت: حاشیه‌های فوتبال یقه اهالی این رشته را گرفته و در رفتار، کردار و گفتمانی که شاهد هستیم خروجی خوبی را نمی‌بینیم. متاسفانه بیانیه‌نویسی هم رفتار پیش‌پاافتاده جدیدی است که دیگر مختص به استقلال و پرسپولیس هم نیست و سایر تیم‌ها برای آنکه از این جریان عقب نمانند، وارد آن شده‌اند و در کل شرایط خوبی نیست.

وی ادامه داد: اینکه بیانیه‌نویسی آن هم با این شیوه مورد توجه قرار بگیرد یک حرکت بی‌معنی است چراکه بی‌جهت، هوادار را هیجانی می‌کنیم که نتیجه آن را هم می‌بینیم و صداقت و راستی در فوتبال کمتر دیده می‌شود.

مدیرعامل اسبق باشگاه پیکان اضافه کرد: همین هیجانات و حاشیه‌ها در لیگ برتر بر همه چیز حاکم شده است و این خوب نیست. فوتبال و ورزش جزیره ثبات نیستند. فوتبال فضای خوبی برای تخلیه هیجانات است اما مسیری که برخی‌ پیش گرفته‌اند هیچ کمکی نمی‌کند و باید این روند اصلاح شود.

دادرس در واکنش به این سئوال که چه کسانی این ریل‌گذاری نادرست را در فوتبال انجام داده یا آن را مدیریت می‌کنند، گفت: لیدرهای خاصی پشت این ماجرا هستند که با تصمیم‌های خود شان ایران و ایرانی را به بازی گرفته‌اند. باید این روند تغییر کند و اجازه داد تا هیجانات به معنای واقعی خود در فوتبال تخلیه شود و دیگر خبری از بیانیه‌نویسی و این بازی‌های بی‌معنی نباشد.

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه واگذاری استقلال و پرسپولیس را چگونه ارزیابی می‌کند نیز اضافه کرد: این واگذاری یک مُسکن خیلی خوب است و باید از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا هم تشکر کرد چراکه ما را مجاب کردند. سال‌ها بود بحث واگذاری را می‌شنیدیم اما هیچ مسوولی تمایلی به تحقق آن نداشت! اما این اتفاق در دولت کنونی افتاد و در نهایت شاهد این تغییر و تحول بودیم که جای تشکر دارد اما باید دید در ادامه چه خواهد شد و روند فعالیت این دو باشگاه بزرگ چه مسیری را پیش خواهد گرفت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • رجب‌زاده: حکم کمیته انضباطی را باور نمی‌کنم
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • عضو کمیته استیناف: حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • سرمربی تیم ملی والیبال: هیچ قولی نمی دهم؛ باور نمی کنم سفارش شده باشم
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟