Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان سریال «صبح آخرین روز» که با محوریت زندگی شهید مجید شهریاری در حال پخش است، از زندگی و ابعاد متفاوت و دراماتیک این شخصیت علمی، سخن گفت.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسین تبریزی کارگردان سریال «صبح آخرین روز» درباره این مجموعه که این شب‌ها از شبکه دو سیما پخش می‌شود بیان کرد: این کار یک بیوگرافی است و شاید این نوع ساختار و این نوع سریال‌ها را بتوان مشابه قالب آثاری، چون «شوق پرواز» به کارگردانی یدالله صمدی دانست که پیش از این درباره شهید بابایی و با همان قالب بیوگرافی ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این سریال به سفارش سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع تولید شد و من زمانی وارد تولید این پروژه شدم که فیلمنامه به من ارائه شد و شناختم نسبت به شهید شهریاری به اندازه مردم عادی بود، چون ورودی به زندگی او نداشتم و نمی‌دانستم چه مراحلی را طی کرده است.

تبریزی اظهار کرد: من ابتدا فکر کردم این سریال یک کار سیاسی است و بعد دیدم شخصیت او فراتر از اتفاقات سیاسی است؛ او زندگی خود را از یک شهرستان شروع می‌کند و بعد با اراده، همت و ایمانی که داشته است خودش را به یکی از مطرح‌ترین دانشمندان جهان تبدیل کرد و به تعبیری دشمنان با به شهادت رساندن او، یکی از معدود چهره‌های جهانی ما را ترور کردند.

این کارگردان درباره نظرش نسبت به شهید شهریاری با خواندن فیلمنامه بیان کرد: علاقه‌ام به شخصیت شهریاری با خواندن فیلمنامه بیشتر شد و انگیزه پیدا کردم که تحقیق کنم و مطالعاتی درباره فعالیت‌ها و بیوگرافی او و روایت‌های همسر بزرگوارش به دست آورم. به این ترتیب با ویژگی‌های شخصیتی وی بیشتر آشنا شدیم.

وی درباره هدفش از ساخت این سریال که اولین مجموعه‌ای است که به یک شهید هسته‌ای می‌پردازد، عنوان کرد: در این کار بیشترین هدف‌گذاری‌ها روی این بود که جوانان را با این شخصیت آشنا و به او ترغیب کنیم و انگیزه‌ای شود که نسل‌های فعلی روی کسب علم بیشتر کار کنند.

تبریزی درباره اینکه سریال وارد بخش‌های امنیتی و ترور هم شده است یا خیر؟ عنوان کرد: شهادت مجید شهریاری یک اتفاق تراژیک است که در مقطعی از تاریخ کشور رخ داد و طبیعتاً نیرو‌های امنیتی هم در پیگیری آن نقش داشتند. البته هدف ما این نبود که سریال صرفاً فضایی امنیتی داشته باشد و بیشتر درام و قصه‌ای با محوریت بیوگرافی را به تولید رساندیم. برای ما جذابیت‌های قصه مهم‌تر بود، اما تلفیقی هم داریم که مخاطب هم بخش‌هایی از فعالیت‌های امنیتی را ببیند و هم با قصه زندگی آن شهید همراه شود.

این کارگردان درباره چالش‌های ساخت این سریال نیز بیان کرد: ساخت سریال براساس بیوگرافی کار سختی است مخصوصاً که قصه مربوط به زمان معاصر باشد به طور مثال در این کار همه اشخاصی که با آن‌ها صحبت کردیم هنوز زنده هستند. همچنین شما اجازه ندارید قهرمان قصه را هر جور که می‌خواهید جلو ببرید و اتفاقات را تغییر بدهید. البته در زندگی خود او اتفاقات تلخ و شیرین زیادی بوده و قابلیت قصه گویی را به ما می‌داد.

وی درباره اینکه جز فیلمنامه وارد تحقیقات دیگری هم شده است یا خیر توضیح داد: تنها سند من فیلمنامه‌ای بود که حسن عطار‌ها و فاطمه حیدری نوشتند و البته ثمره ۲ سال تلاش آن‌ها بوده است و در بخش‌های مختلف داستان به کار، خانواده و دستاورد‌های وی پرداخته‌اند همچنین بخش‌های امنیتی هم به قصه وارد کرده‌اند که البته سعی کردیم این بخش‌ها را در اجرا ارتقا دهیم و اتفاقات امنیتی را جذاب‌تر کنیم.

تبریزی با اشاره به اهداف مختلف این قصه اظهار کرد: ما اهداف ثانویه هم در کار داریم و آن این است که نشان دهیم داروسازی و محصولات کشاورزی هم بهره‌مند از انرژی اتمی هستند و انرژی اتمی فقط در تجهیزات نظامی و جنگ افزار و بمب کاربرد ندارد.

وی درباره اینکه چرا با وجود جذابیت‌های دراماتیک برخی از این قصه‌ها کمتر کارگردانان به ساخت آن‌ها ورود می‌کنند گفت: من کارگردان هستم و دوست دارم موضوعات مختلفی را بسازم پیش از این هم سریالی درباره شهید بابایی داشته‌ام و علاقه خودم هم هست که به مشاهیر بپردازم، شاید قسمت شود درباره شهدای دیگر هم بسازم. نگاه من این است که حق این شهدا آن طور که باید و لازم است، ادا نشده است و شاید این کار مطلعی شود که همکاران دیگر هم به این حوزه‌ها ورود کنند و بتوانیم اسطوره‌هایی درست کنیم که الگو باشند.

کارگردان «صبح آخرین روز» درباره چالش‌های کار در شرایط کرونا نیز یادآور شد: شرایط بسیار سختی را پیش بردیم و در دل کرونا کار کردیم به ویژه در زمانی که زنجان از مرز قرمز هم گذشته بود البته با رعایت پروتکل‌ها کار می‌کردیم، ولی محدودیت‌های زیادی داشتیم. هنروران دیگر حاضر نمی‌شدند جلوی دوربین سریال‌ها ظاهر شوند و شرایط مثل الان عادی نشده بود و نوعی وحشت بر کار حاکم بود.

تبریزی در بخش دیگر با اشاره به همه این چالش‌ها تصریح کرد: این کار با عنایت خود شهید شهریاری پیش رفت. غیر از یکی دو مورد مبتلا، هیچ خطری ما را تهدید نکرد و با اینکه لحظه لحظه هر پروژه‌ای استرس‌زاست، ولی در این کار من به جرأت می‌گویم که احساس خستگی نداشتم.

وی درباره بازیگران این سریال نیز گفت: بازیگرانی که داشتیم همه همدل بودند و از بازیگران تئاتر بهره گرفتیم که با احترام به همه بازیگرانی که در طول کار هستند خود ما خواستیم بیشتر سراغ تئاتری‌ها و غیر چهره‌ها برویم.

تبریزی در پایان درباره انتخاب بازیگر شهید شهریاری در این سریال نیز عنوان کرد: ما ابتدا با خود تهیه کننده و سازمان تصمیم گرفتیم که شبیه سازی متعادلی داشته باشیم و برای خود شهید شهریاری سه نفر را از چهره‌های نزدیک انتخاب کردیم و حتی تست گریم زدیم، اما در نهایت دیدیم شاید سخت باشد و این دوستان نتوانند درونیات شهید شهریاری را بروز دهند. کاوه خداشناس از نظر فیزیکی به او نزدیک‌تر بود و متانت و معصومیت را هم داشت و به این دلیل انتخاب شد.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سریال صبح آخرین روز شهدای هسته ای شهید شهریاری صبح آخرین روز شهید شهریاری بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۳۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد

هنرمند اهل سیستان و بلوچستان معتقد است که استفاده‌ی بی‌اجازه از آهنگش در سریال «نون خ» یکی از تاسف بارترین ترادژی‌های زندگی هنری‌اش شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سریال «نون خ» یکی از آثارِ پربیننده تلویزیون در سال‌های اخیر بوده است. اثری که با پرداختن به فرهنگِ اقوام و رفتن به سمتِ سوژه‌ای جذاب، توانسته در دل مخاطبان جای خود را باز کند. «نون خ» با محوریت مردمانِ کُرد، تمرکزش را روی گویش‌های منطقه کردستان و کرمانشاه گذاشته است.

در سری جدیدی این سریال، بخشی از داستان در سیستان و بلوچستان اتفاق می‌افتد و تهیه کنندگان این سریال برای این بخش از داستان‌شان از موسیقی محمدعلی دلنواز(محمد حسنی)‌ استفاده کرده‌اند. گویا هیچ هماهنگی برای این کار با محمدعلی دلنواز انجام نشده است. حتی در تیتراژ سریال هم نامی از این هنرمند بیان نشده است. حالا محمدعلی دلنوازی با انتشار متنی به این موضوع اعتراض کرده است.

در ادامه متن منتشر شده از سوی محمدعلی دلنواز خطاب به تهیه کنندگانِ سریال «نون خ» را می‌خوانید:

 

«پس از سال‌ها فعالیت در حوزه موسیقی روزهای گذشته با یکی از تاسف بارترین تراژدی‌های زندگی هنری خود مواجه شده‌ام و آن اینکه توسط یک سریال تلویزیونی بنام نون خ به کارگردانی آقای سعید آقاخانی و با تهیه کنندگی آقای مهدی فرجی یکی از ساخته‌های بنده به نام بهار با آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی اینجانب محمدعلی دلنواز(محمدحسنی) و با خوانندگی باسط ضرابی، شعر یوسف بلوچ پسابندری و با همنوازی گروه آدینک به سرپرستی بنده، در سریال نون خ به سرقت و تاراج برده شده، به نحوی که نسخه کپی این اثر آن هم بدون کسب اجازه از خالق و صاحب اثر در قسمت هشتم سریال نون خ فصل پنجم از دقیقه 25 تادقیقه 29 به عنوان تم اصلی گنجانده شده به گونه‌ای که در تیتراژ سریال هیچ نامی از صاحب اثر و نوازندگان گروه آدینک، برده نشده است.
اینجانب محمدعلی دلنواز به عنوان بخشی از هویت فرهنگی و هنری جغرافیای خود ضمن مراتب خرسندی و سپاس از توجه نون خ به بلوچستان، عمل غیر حرفه‌ای دست اندر کاران سریال نون خ را برای این سرقت هنری مذمت نموده و از سینماگران و هنرمندان کشور درخواست ورود به این موضوع و حمایت و همراهی جهت برقرای عدالت و انصاف برای به تاراج رفتن حاصل دسترنج زندگی هنری خود را دارم...»

 

در این ویدیو بخش‌هایی از سریال نون خ را می‌بینید که در آن از موسیقی محمد دلنواز استفاده شده است
 

 

البته این تنها اعتراض از سوی اهالی موسیقی به سریال «نون خ» نیست؛ چندی پیش هم حسین صفامنش نسبت به استفاده‌ی تهیه کنندگانِ این سریال از آثارش اعتراض کرده بود. صفامنش هم گفته بود که از آثارش بدون اجازه و رضایت او در این سریال استفاده شده است.

صبح روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت 1403، تهیه کننده سریال «نون خ» در نشست خبریِ عوامل این سریال، در پاسخ به اعتراضِ حسین صفامنش گفته است: «ما در بخش کولبرها از موسیقی آقای صفامنش استفاده کردیم، البته نافی موضوع مالکیت معنوی نیستم اما تصورم نبود شکایت کنند. فکر می‌کردم او زنگ می‌زند و می‌گوید دمت گرم، وقتی به کولبرها پرداختی از این قطعه استفاده کردی. البته درباره حقوق مادی و معنوی این حق با آقای صفامنش است و حتماً برای جبران ماجرا در خدمت هستم. در این 2 فصل قبلی تلاشی هم صورت گرفت که بتوانیم با او مذاکره کنیم. اما سعید آقاخانی دنبال صدای بکری بود اما نشد از ایشان استفاده کنیم. آرزو دارم موفق باشند.»

حال باید دید که واکنش تهیه کننده سریال «نون خ» به اعتراض جدیدی که از سوی هنرمندِ سیستان و بلوچستانی مطرح شده، چه خواهد بود؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • خط رو خط مسائل اجتماعی
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟