Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@16:50:05 GMT

خط حمایت بورس شکست

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۳۳۶۹

خط حمایت بورس شکست

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، شاخص کل بورس تهران دیروز 27هزارو 500واحد کاهش یافت تا بیشترین میزان نزول بورس در سال‌ جاری به ثبت برسد؛ با این میزان نزول، مهم‌ترین خط حمایت شاخص کل بورس که از دی ‌ماه پارسال تاکنون حفظ شده بود، شکست. سازمان بورس معتقد است؛ بازار سرمایه، قربانی سیاست نادرست پولی و نقدینگی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گویا قرار نیست روند نزولی بورس متوقف شود.

شیب این روند نزولی حتی این روزها و درآستانه برگزاری انتخابات ریاست ‌جمهوری در 18خرداد‌ تندتر هم شده است. تداوم این روند نزولی از مرداد پارسال تاکنون که نزدیک به 9‌ماه طول کشیده، به تقابل گفتمان‌ها درباره دلایل نزول بورس منجر شده است. درطول 9‌ماه گذشته کارشناسان بازار سرمایه بارها تأکید کرده‌اند بازار سرمایه قربانی سیاست‌های پولی شده؛ موضوعی که در 9‌ماه گذشته همیشه مقامات بازار پول، آن را کتمان کرده‌اند، اما هفته قبل رییس‌کل بانک مرکزی که نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری هم شده، بالاخره به‌صورت تلویحی این موضوع را پذیرفت و برخلاف گفتمان 9‌ماه گذشته از در دوستی و مسالمت‌آمیز با فعالان بازار سرمایه در آمد.

او اما با وجود آنکه به‌صورت تلویحی نقش متغیر‌های پولی را پذیرفت، در عین حال تأکید کرد؛ علت کاهش نرخ بهره کاهش تقاضا برای پول بوده و علت کاهش تقاضا برای پول هم وقوع کرونا بوده است. موضوعی که به‌نظر می‌رسد نوعی فرافکنی است زیرا آمار‌ها نشان می‌دهد عامل اصلی کاهش نرخ سود، تلاش سیاستگذار برای تامین کسری بودجه دولت بوده که در تنگنای شدید مالی بوده و به تامین 52هزار میلیارد تومان نقدینگی از طریق بازار سرمایه منجر شده است. دیروز یک مقام مسئول در سازمان بورس هم به نوعی این موضوع را تأیید کرد و عامل نزول بورس را سیاست‌های نادرست پولی و نقدینگی دانست.

شکست خط حمایت

فارغ از اینکه دلایل نزول بورس در 9‌ماه گذشته چه بوده، روند نزولی بورس همچنان ادامه دارد و این روند هر روز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند؛ به‌طوری که در مبادلات روز شنبه بزرگ‌ترین سقوط بورس از ابتدای سال‌ جاری تاکنون ثبت شد. دیروز شاخص کل بازار سهام با 27هزارو 500واحد کاهش در سطح یک میلیون و 127هزار واحد متوقف شد. ارزش معاملات خرد هم به پایین‌ترین حد خود معادل 2400میلیارد تومان رسید. با این نزول 2.5درصدی، میزان زیان سهامداران از مرداد پارسال تاکنون از مرز 45درصد گذشت. دیروز همچنین روند خروج نقدینگی از بازار سهام شتاب گرفت و جمعا 976میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد.

این بالاترین میزان خروج نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی از ابتدای امسال تاکنون است. آن‌طورکه آمارها نشان می‌دهد؛ فقط از ابتدای امسال 15هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شده است. هنوز مشخص نیست مقصد نقدینگی خارج شده از بازار سهام کدام بازار بوده، اما شواهد نشان می‌دهد، این نقدینگی به سمت بازار اوراق بدهی و رمز ارزها رفته است. اکنون این پرسش به‌وجود آمده که روند نزول شاخص کل بورس تا کجا ادامه خواهد داشت؟

نزول تا کجا ادامه دارد؟

تحلیلگران بر این باورند که آنچه عامل نزول بورس بوده، سیاست‌های نادرست پولی بوده است؛ با این حال هرچه به زمان انتخابات ریاست‌ جمهوری نزدیک می‌شویم اثر انتخابات بر بازار سهام بیشتر می‌شود و این احتمال که روند نزولی بازار سهام تا زمان انتخابات ادامه داشته باشد، بیشتر شده است. تحلیلگران بر این باورند که نامشخص‌بودن سیاست‌های اقتصادی رییس‌جمهور بعدی در مورد نرخ بهره، نقدینگی، چاپ پول، اقتصاد آزاد و تعامل با بازارهای جهانی، به بروز ابهام در بازار سرمایه منجر شده و سهامداران تا تعیین تکلیف انتخابات ریاست‌ جمهوری، نقدینگی تازه‌ای وارد بازار سهام نخواهند کرد.

ولی نادی قمی، کارشناس بازار سرمایه در این‌باره می‌گوید: یکی از مشکلات فعلی بازار سهام ابهام درباره سیاست‌های دولت آینده درخصوص بازار سهام است که بعضا موجب تغییر قواعد بازی در بازار سرمایه شده است.

امیرعلی امیرباقری، دیگر کارشناس بازار سرمایه هم مهم‌ترین عوامل اثر‌گذار بر بازار سرمایه را در شرایط فعلی، ابهامات داخلی و خارجی معرفی می‌کند و می‌گوید: مهم‌ترین ابهام داخلی هم‌اکنون انتخابات ریاست‌ جمهوری و مهم‌ترین ابهام خارجی مذاکرات وین است. در حوزه سیاست خارجی به‌دلیل وجود امیدواری‌های نسبی در زمینه گشایش‌های سیاسی می‌توان انتظار داشت که در کوتاه‌مدت شاهد رشد قیمت ارز نباشیم و شوک‌های تورمی به بازار تحمیل نشود. او درباره انتخابات ریاست‌ جمهوری هم به‌عنوان یک ابهام داخلی توضیح می‌دهد: هر چند کاندیداها برنامه‌های اقتصادی متنوعی دارند، اما هنوز هیچ‌یک از کاندیداها برنامه خاصی را مطرح نکرده است؛ بنابراین بازار نسبت به برنامه اقتصادی کاندیداها ناآگاه است. به‌گفته او رییس ‌جمهوری جدید باید برنامه‌های خود را در مورد چاپ پول، افزایش نقدینگی و سود بانکی به‌صورت شفاف اعلام کند تا بازار بتواند براساس برنامه‌های ارائه شده تصمیم‌گیری کند.

عباس گمار، کارشناس بازار سرمایه هم تأثیر انتخابات ریاست‌ جمهوری بر بازار سهام را تأیید می‌کند، اما بر این باور است که اثر مذاکرات هسته‌ای در وین بر بازار سهام بیشتر است. او در این‌باره می‌گوید: بازار سرمایه از متغیرهای اسمی بیرونی مثل نرخ ارز، نرخ تورم و قیمت‌های جهانی تأثیر می‌پذیرد و به‌نظر می‌رسد تداوم نزول بازار سهام به سبب ابهام بر سر احیای برجام باشد. به‌گفته او با احیای برجام، ریسک سیستماتیک کاهش ‌یافته و کل صنایع از این اتفاق تأثیر می‌پذیرند.

از سوی دیگر سهام شرکت‌هایی که پتانسیل فروش بیشتر و مشارکت با سرمایه‌گذاران خارجی را دارد، از احیای برجام به‌شدت منتفع خواهد شد. او در عین حال به اثر انتخابات ریاست‌جمهوری بر بورس اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: علاوه بر ابهام برجام، ابهام در مورد دولت بعدی هم بر سر بازار سرمایه سایه افکنده و مشخص نیست دولت بعدی چه سیاستی در روابط خارجی خود خواهد داشت. به‌نظر می‌رسد این ابهامات تا زمان تعیین تکلیف نتیجه انتخابات ادامه خواهد داشت.

پربیننده ترین بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس امروز (۱خرداد)/ ورود پول ۱۰میلیاردی حقیقی ها تنها در ۶نماد! نقشه بورس امروز (۲خرداد) / شاخص کل بیش از ۱۰هزار واحد افت کرد وضعیت بورس تهران تا انتخابات (بخش چهارم) / اصلاح بازار تا کی ادامه خواهد داشت؟ نمای پایانی بورس ( ۱خرداد۱۴۰۰) / شاخص کل با افت ۲۷هزار واحدی به معاملات پایان داد در اردیبهشت ماه کدام بازار سود‌دهی داشت؟ / افت ۵.۳درصدی شاخص بورس طی یک ماه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار سرمایه انتخابات ۱۴۰۰ انتخابات ریاست بازار سهام بازار سرمایه روند نزولی روند نزول ماه گذشته نزول بورس بر بازار مهم ترین شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته دوم اردیبهشت ماه را متعادل مثبت پیش‌بینی کرد و صنایع فولادی و پتروشیمی را به عنوان صنایع پیشتاز این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز - سعید ترکاشوند؛ «هومن عمیدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته دوم اردیبشهت ماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته تحت تاثیر برخی احتمالا روند متعادل مثبتی را پشت سر خواهد گذاشت. گزارش فرودین ماه تمامی شرکت‌های بورسی در سامانه کدال منتشر شده و شرایط همگی نشان از آن دارد که در این ماه روند اکثر شرکت‌ها در وضعیت خوبی قرار داشته است.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: بر طرف شدن سایه اخذ مالیات بر عایدی از سر بورس، یکی دیگر نکات مهمی بود که خبر آن در هفته قبل منتشر شد. با وقوع این اتفاق بخشی از نگرانی‌های فعالان بازار سرمایه مرتفع شد. علی‌رغم رفع این موضوع، خروج نقدینگی همواره از جمله چالش‌های همیشگی بازار سرمایه است. تاکنون تزریق پول خاصی به بازار شکل نگرفته است.


وی تصریح کرد: با توجه به عقب ماندگی که بورس نسبت به سایر بازار‌های موازی با خود دارد، پیش‌بینی می‌شود با نهایی شدن برخی احتمالات موجود در بازار مانن تغییر در نرخ ارز نیمایی، بخشی از این عقب‌ماندگی مرتفع شود.


عمیدی همچنین درباره صنایع پیشتاز این هفته بازار سرمایه گفت: انتظار می‌رود که در هفته دوم اردیبشهت ماه، تعدادی از نماد‌های فولادی و پتروشیمی و همچنین بعضی از شرکت‌های حمل و نقل در مقایسه با سایر نماد‌ها از وضعیت خوبی برخودار خواهند شد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار بورس ، بازار سهام ، صنایع بورسی ، فولادی‌ها ، پتروشیمی ها لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9f

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس