Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، رضا ملک زاده، رئیس هفته سلامت گوارش به مناسبت  هفته سلامت گوارش افزود: چاقی از مهمترین عوامل شیوع بیماری‌ها و مرگ های زودرس است؛ به طوری که ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان ایرانی چاق شده‌اند و این رقم نسبت به ۱۵ سال گذشته هفت برابر شده و این زنگ خطری برای سلامت کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: ۵۰ درصد ایرانیان بالای ۵۵ سال فشارخون دارند، ۳۰ درصد جمعیت کشور کبد چرب دارند که سکته‌های مغزی و قلبی را افزایش داده و بر اساس مطالعات انجام شده روی ۱۸۰ هزار ایرانی در ۲۰ استان کشور، ۱۵ درصد جمعیت با  سن بالاتر از ۴۰ سال دیابت دارند که دارو مصرف می کنند و ۲۵ درصد افراد نیز در آینده دیابت می‌گیرند که چاقی از عوامل مهمترین عوامل بروز این بیماری ها است.
ملک زاده ادامه داد: متوسط مرگ در کشور بالای ۷۰ سال است در حالی که ۴۷ درصد افراد فوت شده در سال ۲۰۱۷ در کشور زیر ۷۰ سال بودند و باید به مردم اطلاع دهیم که غذای مصرفی خود را کم کنند ورزش کنند و شیوه زندگی خود را تغییر دهند.
رئیس هفته سلامت گوارش گفت: سالانه ۳۸۰ هزار مرگ در کشور داریم که ۱۸ درصد آنها زیر ۵۰ سال بوده که شیوع چاقی یکی از عوامل این مرگ‌های زودرس است.
این فوق تخصص گوارش و کبد، بدترین نوع چاقی را چاقی شکمی دانست و اضافه کرد: زنان ایرانی بعد از ۴۰ سالگی دچار چاقی شکمی می‌شوند و دور شکم مردان اگر بیش از ۱۰۲ سانتی متر و زنان بیش از ۸۸ سانتی متر بود، چاقی شکمی دارند و باید با ورزش و رژیم غذایی درست و مناسب وزن خود را کاهش دهند.
به گفته ملک زاده، سه میلیون نفر نیز در کشور چاقی مفرط دارند و وقتی نمایه توده بدنی به بیش از ۴۰ می‌رسد، این عارضه ایجاد می‌شود، توصیه می شود مردم به جای سه وعده، روزانه ۲ وعده غذا میل کنند، میان وعده  میوه و سبزیجات استفاده کنند و روزانه نیم ساعت پیاده روی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه داروهای جدید برای درمان چاقی در دنیا وجود دارد، افزود: در دنیا ۳۰ نوع قرص لاغری تولید شده که ۱۵ نوع آن عوارض دارند و داروهای نسل جدید درمان چاقی، اشتها را از بین می‌برند و به صورت تزریقی هستند، در عین حال داروهای گیاهی لاغری مضر بوده و نارسایی کبد ایجاد می‌کند.
ملک زاده تصریح کرد: در هفته سلامت گوارش که از اول خرداد آغاز شده برنامه‌هایی از جمله اطلاع رسانی به مردم در مورد عوارض چاقی و بیماری‌های گوارشی، آگاهی بخشی به مسولان نظام سلامت و پزشکان از طریق برگزاری ویبنار خواهیم داشت و به مردم توصیه می‌کنیم که عوارض چاقی را شناخته و برای کاهش وزن و مقابله با آن شیوه زندگی خود را اصلاح کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: رضا ملک زاده چاقی هفته سلامت گوارش ملک زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۴۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد هرچه زنان در سنین پایین و زودتر به دیابت مبتلا شوند، ممکن است زودتر وارد یائسگی شوند. از آنجا که نرخ دیابت به طور پیوسته افزایش یافته است، هدف از این تحقیق این بود که پیامدهای طولانی‌مدت دیابت پیش از یائسگی بر سلامتِ باروری زنان بررسی شود. مطالعات روی بیش از ۱۱۰۰۰ زن نشان داد که: تشخیص دیابت نوع ۱ قبل از ۳۰ سالگی یا دیابت نوع ۲ بین ۳۰ تا ۳۹ سالگی، هر دو با شروع زودرس یائسگی ارتباط دارد. از طرفی تشخیص دیابت نوع ۲ بعد از ۴۰ سالگی، در مقایسه با زنانی که به دیابت مبتلا نیستند، با یائسگی دیررس مرتبط است.

ناگفته نماند که در این میان، محققان هیچ ارتباط معناداری بین دیابت در دوران بارداری (دیابت بارداری) و سن یائسگی پیدا نکردند.

دکتر وراتی مهرا، نویسنده این مطالعه از دانشگاه تورنتو، گفت: ما در طی این مطالعات، دریافتیم ارتباطی قطعی میان تشخیص زودهنگام دیابت و یائسگی زودرس [در مقایسه با افرادی که دیابت نداشتند] وجود دارد.

او گفت: امیدواریم نتیجه تحقیقات ما، شروعی باشد برای تحقیقات مفصل در این زمینه؛ تا بتوانیم اثرات طولانی‌مدت دیابت بر بدن انسان و سیستم تولید مثل را بهتر درک کنیم و تا حد ممکن از عوارض آن پیشگیری نماییم.

همزمانی دیابت و یائسگی

دیابت و یائسگی وقتی با یکدیگر همراه می‌شوند، می‌توانند تاثیرات مختلفی بر روی بدن داشته باشند که مهم‌ترین آنها «تغییر سطح قند خون» است. در این شرایط، پاسخی که سلول‌ها به ترشح هورمون انسولین می‌دهند، تحت تأثیر دو هورمون استروژن و پروژسترون قرار می‌گیرد. انسولین هورمونی است که برای دریافت و استفاده از قند خون توسط سلول‌ها ضروری است. با تغییر سطح هورمون‌های زنانه در دوران یائسگی، سطح قند خون هم دچار نوسان می‌شود. در این دوران ممکن است متوجه شوید که قند خونتان بیشتر از قبل تغییر می‌کند، ناگهان افت می‌کند یا ناگهان بالا می‌رود. درصورتی که میزان قند خون از کنترل خارج شود، ریسک بروز عوارض دیابت در شما بالا می‌رود.

یائسگی می‌تواند کنترل قند خون را دشوار کند، با این حال می‌توان این وضعیت را مدیریت کرد؛ کافیست یک سبک زندگی سالم را انتخاب کنید؛ برنامه‌ غذایی مغذی و روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی ساده علاوه بر کنترل دیابت، در کاهش عوارض یائسگی و ایجاد حس بهتر در شما نقش دارد.

در این بین‌، اندازه‌گیری مکرر قند خون و فشار خون را فراموش نکنید.

طبق گفته کارشناسان، نتایج حاصل از تحقیق فوق، به شواهد روبه‌رشد عوارضی که دیابت بر بدن انسان وارد می‌کند، افزوده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند زنانی که در سنین جوانی به دیابت مبتلا می‌شوند، بیشتر مستعد پیری تخمدان‌ و یائسگی زودرس هستند.

منبع: upi

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901426

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • قهرمانی زودرس مس کرمان در لیگ برتر هندبال