Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان نوعی جدید از ویروس کرونا را کشف کرده‌اند که منشاء آن سگ‌ها هستند و می‌تواند انسان را نیز آلوده کند.

به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی میل، این گونه ویروس، هشتمین ویروس کرونا است که مشخص شده از حیوانات به انسان منتقل می‌شود. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا این نوع ویروس همانند گونه‌های دیگر کووید می‌تواند تهدیدی جدی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان می‌گویند، سگ‌ها می‌توانند حیوان بعدی باشند که انسان را به یک نوع دیگر از این ویروس آلوده می‌کنند.

محققانی که این ویروس را کشف کرده اند، ادعا می‌کنند «هیچ دلیلی برای انتظار همه گیری دیگری از این ویروس نمی‌بینند»؛ در واقع همه گیری این ویروس یک احتمال است. این ویروس هشت نفر را در مالزی بستری کرده است؛ از جمله هفت کودک که کوچکترین آن‌ها فقط پنج ماه و ۱۵ روز سن داشت.

در سال ۲۰۲۰ میلادی، «گریگوری گری» استاد پزشکی، بهداشت جهانی و بهداشت محیط در دانشگاه «دوک» در گروهی فعالیت می‌کرد که یک ابزار تشخیصی مولکولی برای شناسایی ویروس‌های کرونا تولید کرد.

این تیم با استفاده از این ابزار، ۳۰۱ مورد ذات الریه یا سینه پهلو را مورد بررسی قرار داد و شواهدی از ویروس‌های کرونای وابسته به سگ‌ها را در هشت نفر از این بیماران بستری شده در مالزی کشف کرد.

محققان نمونه‌های این بیماران را برای دکتر «آناستازیا ولاسوا» دامپزشک و ویروس‌شناس دانشگاه ایالتی «اوهایو» ارسال کردند و وی این نوع جدید از ویروس را در دو نمونه از هشت نمونه ارسالی شناسایی کرد.

وی اقدام به جمع آوری ژنوم کامل ویروس کرد که با سایر ویروس‌های شناخته شده کرونا مطابقت داشت. به نظر می‌رسد این ویروس خاص علاوه بر ویروس کرونای نشات گرفته از گربه‌ها و خوک‌ها، ترکیبی از دو ویروس سگی نیز باشد که قبلاً شناسایی شده بود و هر دو در سگ‌ها رایج است.

اگر این ویروس به عنوان یک پاتوژن انسانی تأیید شود، اولین ویروس سگی کرونا است که می‌تواند باعث ایجاد بیماری در انسان می‌شود.

گری گفت: هنوز کسی نمی‌داند که این ویروس چقدر شایع است و اینکه آیا می‌تواند به طور موثر از سگ به انسان یا بین انسان‌ها منتقل شود. همچنین ممکن است ویروس از طریق یک گونه سوم واسطه به بدن انسان راه پیدا کرده باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا گونه جدید ویروس کرونا سگ ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۴۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت با اعلام این خبر گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به 27هزار و  298خانوار، تعداد 37هزار و 692 کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.   

به گفته بیات نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

وی هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد.

بیات افزود: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران(افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان پنج سال(صفر تا 59) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از 95 درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرارگرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از 30 اردیبهشت تا یکم خردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟