Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: 27 خانه موزه تملک، مرمت و احیا شد و در اختیار شهروندان قرار گرفت. بافت تاریخی نیز مورد توجه قرار گرفت و نهضت سرمایه گذاری در احیا بناهای تاریخی و ارزشمند شهر شکل گرفت. بیش از 100 جداره بناهای ارزشمند پیرایش شد و 11 ابنیه تاریخی و فرهنگی معادل 120 هزار متر مربع به نفع شهروندان احیا و بازسازی شد، آرامستان های فرهنگی، تاریخی و مذهبی نیز احیا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پهنه ها و گذر های فرهنگی متعددی ایجاد و ساماندهی شدند.
به گزارش شهر، هویت شهر به ساخت و ساز اتوبان و بزرگراه خلاصه نمی شود. بلکه بزرگان شهر، ابنیه های تاریخی شهر، خیابان ها حتی خانه ها و چنارهای قدیمی و... نیز جزو هویت شهر تهران است و دارای عقبه ای تاریخی.
در دوره گذشت بسیاری از انبیه های تاریخی مورد بی مهری قرار گرفت. با وجود آن که بسیاری از فعالان حوزه میراث فرهنگی درباره خطرهایی که ابنیه تاریخی را تهدید می کرد. بارها و بارها هشدار دادند اما دور از چشم مدیران شهری و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خانه های تاریخی یکی بعد از دیگری از پا درآمدند و به خاک نشستند تا جای آنها برج ها و آسمان خراش ها سر به فلک بکشند و جیب مالکان را پر کنند.
در دوره جدید مدیریت شهری، سند راهبردی مدیریت منطقه تاریخی تهران، تملک و احیاء تعداد قابل توجهی از بناهای تاریخی و ارزشمند تهیه شد. ایجاد نهضت سرمایه گذاری در احیاء بناهای تاریخی و ارزشمند، ساماندهی و بازپیرایی راسته ها و گذرهای تاریخی شهر، ایجاد بانک بناهای تاریخی و ارزشمند شناسایی شده در شهر تهران از اقدامات مدیریت شهری در این دوره برای صیانت از میراث تاریخی بوده است.

در این دوره سعی شد اقداماتی برای بازآفرینی مکان‌هایی که دارای پیشینه قابل توجه هستند، انجام شود. این کارها بر مبنا و رویکرد اقتصاد مبتنی بر فرهنگ انجام شده است. موزه‌های دخانیات و پمپ بنزین، بوتیک هتل، خانه معمار، تالار مشاهیر ورزش و خانه موزه سیمین و جلال از جمله پروژه‌های به‌سرانجام رسیده به شمار می‌رود. ضمن اینکه موزه صنعت با احیای کارخانه سیمان تهران، خانه موزه نیما، و... نیز در حال انجام است.
در این راستا 27 خانه موزه تملک، مرمت و احیا شد و در اختیار شهروندان قرار گرفت. بافت تاریخی نیز مورد توجه قرار گرفت و نهضت سرمایه گذاری در احیا بناهای تاریخی و ارزشمند شهر شکل گرفت. بیش از 100 جداره بناهای ارزشمند پیرایش شد و 11 ابنیه تاریخی و فرهنگی معادل 120 هزار متر مربع به نفع شهروندان احیا و بازسازی شد، آرامستان های فرهنگی، تاریخی و مذهبی نیز احیا شد. پهنه ها و گذر های فرهنگی متعددی ایجاد و ساماندهی شدند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بناهای تاریخی و ارزشمند قرار گرفت خانه موزه احیا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم