Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعیین تکلیف حدود ۱۳۰ میلیون دلار کالایی که به نحوی ورود آنها به کشور ممنوع شده بود از پایان سال گذشته در دستور کار قرار گرفت، این در حالی است که تازه‌ترین اعلام مسئولان گمرک ایران بیانگر در جریان بودن ترخیص این کالاهاست، اما چند مورد قابل توجه برای صاحبان کالا وجود دارد.

به گزارش ایسنا، گروه چهار و ۲۷ دو گروه کالایی هستند که در سال‌های اخیر به ویژه با توجه به شرایط ارزی به نوعی واردات آنها ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه چهار با حدود ۸۰ میلیون دلار کالاهای ممنوعه از سال ۱۳۹۷ و گروه ۲۷ با حدود ۵۰ میلیون دلار دارای اولویت ارزی غیرفعال است که در مجموع حدود ۱۳۰ میلیون دلار کالا را تشکیل می‌داد که با انباشت در مدت طولانی در گمرک و بنادر حتی تا مرحله فاسد شدن پیش رفته بود. از سویی حقوق مکتسبه‌ای برای صاحبان کالا به دلیل واردات قبل از ممنوعیت وجود داشت که باید تعیین تکلیف می شد.


شروط ترخیص کالاهای ۴ و ۲۷

در نهایت بعد از حواشی بسیار تعیین تکلیف این کالاها در دستور کار دستگاه‌های مربوطه قرار گرفت و طبق شرایط تعیین شده امکان ترخیص برای صاحبان کالا فراهم شد.

براین اساس، در گروه چهار که دارای دو ثبت سفارش بانکی و غیربانکی بود مقرر شد که برای کالاهای با ثبت سفارش بانکی امکان ادامه فرآیند تجاری اعم از تمدید، ویرایش  یا ترخیص این کالاها که قبل و یا بعد از تاریخ ممنوعیت تامین ارز شده باشند، فراهم شود.

همچنین در مورد کالاهای گروه چهار رویه غیربانکی مقرر شد چنانچه کالاهایی قبل از ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ در گمرکات موجود بوده یا برای آنها ثبت سفارش، بارنامه یا قبض انبار قبل از آن تاریخ صادر شده باشد ولی صاحبان کالا نتوانسته اند نسبت به ترخیص آن اقدام کنند مراتب به گمرک اعلام  تا در مورد تمدید مهلت مصوبه قبلی گروه چهار پیگیری شود.

در رابطه با گروه ۲۷ نیز فرار شد که اصالت قبض انبار و بارنامه آنها همچنین موجود بودن کالاها در گمرک و بنادر توسط گمرکات اجرایی و گمرک ایران احراز و به وزارت صمت منعکس و همین طور انطباق آنها با شرایط ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، توسط دفتر مقررات صادرات و واردات احراز شود، وزارت صمت نیز فورا نسبت به پیگیری موضوع در راستای ایجاد شرایط ترخیص این کالاها اقدام کند.


اعلام آخرین وضعیت ترخیص کالا


 اما بررسی آخرین وضعیت ترخیص این اقلام با توجه به گذشت مدتی از ابلاغ شرایط ترخیص، با اعلام گزارشی از سوی ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - همراه بود.


بانکی ها در جریان ترخیص

براین اساس، در مورد کالاهای گروه چهار موجود در گمرکات که دارای ثبت سفارش بانکی بوده و قبل یا بعد از ممنوعیت، منشأ ارز آنها مورد تأیید بانک قرار گرفته (کد رهگیری بانک دارند)، بدون قید زمانی، مشکلی برای ترخیص ندارند و صاحبان کالا با مراجعه به گمرکات می توانند نسبت به ترخیص کالای خود اقدام کنند.


غیر بانکی ها فقط به شرط تمدید مصوبه هیات وزیران

همچنین برای کالاهای گروه چهار دارای ثبت سفارش غیربانکی که دارای بارنامه یا قبض انبار قبل از ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ هستند فراخوان صادر شده و صاحبان کالا اقدام به ارسال آمار کردند که این آمار به وزارت صمت ارسال شده است ولی در نهایت  ترخیص کالاهای گروه چهار دارای ثبت سفارش غیربانکی منوط به تمدید مصوبه هیأت وزیران است و اقدام دیگری از سوی گمرک متصور نیست.


لیست ۲۷ به بانک مرکزی رفت

اما درخصوص کالاهای گروه ۲۷، گمرک ایران مشخصات کالاها از گمرکات و صاحب کالاها دریافت و به وزارت صمت ارسال کرده است و وزارت صمت پس از بررسی این ثبت سفارش ها، لیست کالاهایی که قابل ترخیص هستند را به گمرک و بانک مرکزی اعلام کرد. بر این اساس اگر صاحبان کالاهای مندرج در لیست، کد رهگیری بانک را دریافت کنند می توانند نسبت به ترخیص کالای خود اقدام کنند.

صاحبان کالا به این ۵ نکته توجه کنند

اما معاون فنی گمرک در مورد گروه کالایی چهار و ۲۷ با شرایط تعیین شده که در جریان ترخیص قرار دارند چند نکته را مورد تاکید قرار داد که لازم است صاحبان کالا به آن توجه کنند.

ترخیص بدون کد بانک امکان ندارد حتی درصدی

اول این‌که تا زمان ارائه کد رهگیری بانک برای ترخیص کالاهای گروه چهار و ۲۷، هیچ اقدامی از سوی گمرک متصور نیست و حتی این کالاها بدون کدرهگیری بانک، به صورت درصدی هم قابل ترخیص نیست.


کار دیگری از گمرک بر نمی آید

همچنین گمرک ایران تمامی اقدامات فوق را در راستای کاهش رسوب کالاها و همچنین رعایت حقوق مکتسبه صاحبان کالا انجام داده و اقدام دیگری از سوی گمرک امکان پذیر نیست.


تمدید ثبت سفارش ضروری است

از سویی دیگر، اگر ردیف تعرفه کالایی، مطابق استنباط گمرک در یکی از گروه های چهار و ۲۷ قرار گیرد، نیاز به ویرایش ثبت سفارش دارد و اقدامی تا ویرایش ثبت سفارش امکان ندارد.

اگر مشمول متروکه نیستید، برای مرجوع کردن اقدام کنید


 اگر کالای گروه چهار یا ۲۷ فاقد ثبت سفارش باشد، حتی اگر قبل از تاریخ ممنوعیت وارد کشور و گمرک شده باشد، به نظر نمی رسد ثبت سفارش جدیدی از سوی وزارت صمت صادر شود،صاحبان کالا اگر کالایشان مشمول مقررات متروکه نشده نسبت به مرجوع کردن  آن اقدام کنند.


 خودرو مشمول نیست


 طبق اعلام معاون فنی گمرک ایران  مقررات تعیین شده برای تعیین تکلیف گروه چهار و ۲۷  شامل خودروهای سواری که دارای مقررات خاص هستند نمی شود، درخصوص خودروها هم فقط خودروهایی که دارای رأی برائت یا قرار منع تعقیب باشند، بدون قید زمانی ترخیص می شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ترخیص کالا گمرك کالاهای گروه چهار میلیون دلار کالا صاحبان کالا تعیین تکلیف ترخیص کالا اقدام کنند گمرک ایران ثبت سفارش وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: بازار لوازم خانگی ایران، حوزه‌ای گسترده و متنوع است که متأسفانه در کنار محصولات باکیفیت و اصلی، شاهد حضور کالاهای تقلبی و غیراصل نیز هستیم. با اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، به بررسی ابعاد مختلف این معضل پرداخته‌ایم.

چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

هیچ آمار دقیقی در این‌باره وجود ندارد، زمانی می‌توان متوجه تقلبی‌بودن یک کالا شد که این کالا را به خانه می‌برید که در این صورت در ابتدای نصب یا طی زمان مصرف کالا دچار مشکل شده و خراب می‌شود. همچنین ممکن است به‌خاطر قیمت پایین کالای خریداری شده نسبت به اصل‌بودن آن دچار شک بشوید. وقتی آمار دقیقی درباره تعداد شکایات انجام‌شده بابت خرید کالای تقلبی وجود ندارد، نمی‌توان آماری درباره میزان کالای تقلبی موجود در بازار ارائه کرد.

خریدار چگونه متوجه قلابی نبودن جنس شود؟

خریدار می‌تواند به سامانه جامع گارانتی مراجعه و نام برند کالا را در این سامانه جست‌وجو کند. ابتدا سامانه، با جست‌وجوی نام برند کالا، درست یا غلط‌بودن این برند را برای مراجعه‌کننده مشخص می‌کند، در مرحله دیگر می‌توان نام شرکت گارانتی‌کننده را در سامانه جامع گارانتی جست‌وجو کرد و با این کار می‌توان از تقلبی یا اصلی‌بودن گارانتی مطلع شد. یا اینکه کلمه «معرفی کارت‌های تقلبی گارانتی» را در این سامانه جست‌وجو کند و از نام گارانتی‌های تقلبی آگاه شود. همچنین خریدار می‌تواند به سامانه شرکت تولیدکننده کالای مورد نظر خود برود و با واردکردن کد رهگیری یا کد شناسه کالا در سامانه شرکت تولیدکننده، از اصل‌بودن یا تقلبی‌بودن کالای مورد نظر خود مطلع شود.

بیشتر بخوانید:

جیبتان را در برابر تقلبی‌ ها حفظ کنید | نکات کلیدی برای خرید دلار، لپ‌ تاپ، موبایل، شیرآلات و پوشاک

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟

لوازم تقلبی کجا به فروش می‌رسند؟

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در فضای مجازی به فروش می‌رسند، زیرا خریدار در فضای مجازی کالا را اصلا نمی‌بیند تا بتواند اصل یا تقلبی‌بودن آن را بررسی کند، خریدار پول را به‌حساب فروشنده واریز کرده و کالا به خانه او فرستاده می‌شود و در این میان فرصتی برای بررسی وجود ندارد. وقتی قبل از خرید کالا را می‌بینیم و بررسی می‌کنیم باز ممکن است دچار اشتباه بشویم، حالا کالای ندیده که دیگر جای خود دارد.

حتما باید از فروشگاه فاکتور خرید گرفته شود؟

بله؛ خریداران باید دقت داشته باشند که هنگام خرید هر نوع کالای داخلی یا خارجی، مدل لوازم خانگی و شماره تولید درج‌شده روی کالا را حتما در فاکتور خرید مشاهده کنند. برای مثال از فروشنده بخواهند در فاکتور بنویسد که لباسشویی برند فلان با شماره تولید مثلا ۳۲۴۵ با این قیمت به این مشتری فروخته شد، با این نوع صدور فاکتور دیگر حتی به درج نام شرکت گارانتی‌کننده احتیاج چندانی نیست.

کد خبر 847936 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها لوازم خانگی قیمت - تنظیم بازار اقتصاد

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین
  • هشدار شهرداری منطقه چهار یزد به صاحبان منازل فرسوده
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • کالای قاچاق در اردبیل به مقصد نرسید
  • توقیف کاروان خودروهای حامل قاچاق کالا در دیلم
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان