Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@12:02:38 GMT

آفت لیسه در سربیشه به حالت طغیانی درآمد

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۵۶۰۰

آفت لیسه در سربیشه به حالت طغیانی درآمد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهاد کشاورزی سربیشه  اظهار کرد: تمام باغداران شهرستان دقت کنند که آفت لیسه حالت طغیانی گرفته و باید هر چه سریعتر اقدام به سمپاشی کنند.

مریم جوادی بایگی، امروز یکشنبه ۲ خرداد به رسانه‌ها گفت: درختان مورد حمله این لیسه شامل بادام، زردآلو، آلو، گوجه،  قیسی، گلابی، ازگیل، به، سیب، و برخی درختان غیر مثمر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاروها با خالهای سیاه در سطح بدن هستند و در پروانه‌های آفت، بال‌های جلو خالدار هستند.

 به گزارش ایسنا، وی افزود: حشرات کامل لیسه‌ها، روی شاخه‌های جوان یک ساله، تخم‌ها را در زیر پوششی به نام پولک می‌گذارند؛ رنگ پولک‌ها ابتدا زرد و به تدریج متمایل به قرمزجگری و در نهایت خاکستری تیره می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه همزمان با باز شدن جوانه‌های برگی لاروهای سن یک از زیر پولک خارج شده و در کنار جوانه‌ها و انتهای برگ‌های در حال باز شدن جمع می‌شوند، تصریح کرد: در این مرحله لاروها به داخل پارانشیم برگ نفوذ کرده و به صورت مینوز فعالیت می‌کنند.

جوادی بایگی ادامه داد: لاروها بصورت گروهی با تنیدن تار به دور شاخه و برگ‌ها از برگ‌ها تغذیه می‌کنند؛ این آفات یک نسل در سال دارند.

وی تصریح کرد: تمام باغداران شهرستان دقت کنند که این آفت حالت طغیانی گرفته و باید هر چه سریعتر اقدام به سمپاشی کنند.

وی یادآور شد: بهترین زمان مبارزه شیمیایی زمانی است که جوانه‌های برگی تازه شروع به باز شدن کرده‌اند و قبل از شکفتن شکوفه‌ها است.

جوادی بایگی خاطرنشان کرد: این سمپاشی اولا علیه لاروهای سن اول که به سم حساس هستند، دومأ زمانی که هنوز لاروها لانه‌های توری را درست نکرده اند بسیارکارساز است؛ سموم قابل توصیه جهت کنترل لیسه باید با نظر کارشناس حفظ نباتات باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آفات کشاورزی سربيشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است

ایسنا/اصفهان نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: درآمد و هزینه‌های شرکت برق تراز نبوده و از نظر اقتصادی این نهاد با مشکلات درآمدی روبرو است.

ابوالفضل ابوترابی، امروز(شنبه، هشتم اردیبهشت ماه) در نشست مشترک فعالان اقتصادی تیران و کرون با مدیر توزیع برق منطقه اصفهان و مدیرعامل شرکت برق استان اصفهان، اظهار کرد: درآمد وزارت نیرو از فروش تولید برق نسبت به هزینه‌های تأمین این انرژی بسیارکم بوده و این موضوع باعث شده تا ناترازی ایجاد و در مسیر کار با مشکل روبرو شوند.

وی معتقد است شرکت برق به یک نهاد ورشکسته تبدیل شده چراکه در تأمین هزینه‌ها با مشکل روبرو است و همین موضوع مانع از راه‌اندازی نیروگاه‌ها و توسعه خدمات می‌شود.

به گزارش ایسنا، نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس ادامه داد: حل مشکل تأمین برق کشور نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت اقتصادی و چشم‌انداز روشن برای این حوزه بوده تا علاوه بر تأمین هزینه‌ها مشکل بخش‌های اقتصادی و خانگی رفع شود.

وی با بیان اینکه شهرک‌های جدید صنعتی و اقتصادی در کشور ایجاد شده‌اند، افزود: برق مورد نیاز آن‌ها باید توسط وزارت نیرو تأمین شود.

ابوترابی مشارکت بین فعالان صنعتی در احداث پست‌های برق‌رسانی و تولید انرژی پاک را مهم خواند و یادآور شد: وزارت نیرو باید زمینه‌های مشارکت و همکاری‌ها را فراهم کند.

وی با اشاره به راه‌اندازی شهرک‌های جدید صنعتی در تیران و کرون و توسعه کشت گلخانه‌ای در این منطقه تصریح کرد: ۱۲۰۰ مورد درخواست مراکز تولیدی اقتصادی در بخش صنایع و کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که بر اساس برآورد اولیه ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

به اعتقاد این نماینده مجلس وزارت نیرو در یک مقطع زمانی کوتاه‌مدت قادر به تأمین آن نیست و حل این مشکل با مشارکت تشکل‌های صنفی مرتبط با صنایع و کشاورزی قابل رفع خواهد بود.

ابوترابی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های انرژی غیرقابل‌ انکار است، خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از دانش‌های نوین در تولید و مصرف بخش زیادی از کمبودها را جبران می‌کند از این رو شرکت‌های نیرو و گاز باید برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درآمد ترید در فارکس چقدر است؟
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • قطعی: بارسلونا پایان فصل در کره جنوبی
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۵ درآمد‌های بودجه ۱۴۰۳
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است