Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، آئین‌نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند در شورای شهر تهران امروز در صحن شورا مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورا نظراتشان را در این زمینه مطرح کردند. در قالب این مصوبه قرار بود کارت سالمندی ۵۰۰ هزار تومانی برای برخی از سالمندان پایتخت در نظر گرفته شود. که این موضوع با واکنش‌های مختلف همراه شد و بهاره آروین عضو شورای شهر تهران گفت: بار مالی ناشی از اختصاص کارت سالمندی ۵۰۰ هزار تومانی در کدام‌یک از ردیف‌های بودجه دیده شده است؟  هدف شعار دادن است یا قابل اجرا بودن طرح‌ها و لوایح؟

این عضو شورای شهر تهران بر عدم بررسی دقیق آئین‌نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند تأکید کرد و گفت: صدور کارت جامع سالمندی با اعتبار ۵۰۰ هزار تومان حداقل هزار میلیارد تومان بار مالی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارائه‌دهندگان این لایحه می‌خواهند این هزینه را از طریق کدام‌یک از ردیف‌های بودجه شهرداری تامین کنند؟

وی با اشاره به اینکه به لایحه ایراد شکلی وارد است، گفت: این لایحه یک بار در دستور صحن شورای شهر آمده و اعضاء تا ماده سوم آن را مصوب کرده‌اند. این در حالی است که اکنون مصوبات یادشده در آئین‌نامه حاضر قید نشده‌اند.

وی افزود: در زمان بررسی اولیه این آئین‌نامه در صحن شورای شهر وقتی به ماده ۴ رسیدیم که ماده اصلی لایحه است، با توجه به بار مالی زیادی که این ماده دارد (حداقل هزار میلیارد تومان) و از آنجا که این بار مالی قبلا در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی نشده بود، مقرر شد لایحه به کمیسیون بازگشت داده شود و در کمیسیون مشترکی با حضور کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شود.

این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: با وجود تصمیمی که در صحن گرفته شد، هیأت رئیسه محترم این لایحه را به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع ندادند تا امروز که بررسی آن مجدداً در دستور صحن قرار گرفت. متأسفانه وقتی مصوبات مشمول مرور زمان می‌شوند اینگونه مشکلات به وجود می‌آیند.

آروین با اشاره به اینکه براساس آئین‌نامه مزبور همه افراد بالای ۶۰ سال مشمول دریافت کارت جامع سالمندی می‌شوند، گفت: اولا سن سالمندی در همه اسناد کشور ۶۵ سال است و در جلسه قبل هم همین سن تصویب شد؛ ثانیاً صِرف اینکه افراد بالای ۶۰ سال باشند، برای واجد شرایط شدن نسبت به دریافت چنین کارتی کافی نیست. در مورد یارانه هم همین مشکل وجود داشت؛ چراکه همه افراد فارغ از نیازمندی یا عدم نیازمندی نسبت به دریافت آن اقدام کردند و بودجه کفاف نمی‌داد.

وی اضافه کرد: اشکال مهم‌تر مربوط به منابع تامین بودجه این لایحه است. ارائه‌دهندگان این لایحه بار مالی آن را در کدام‌یک از ردیف‌های بودجه دیده‌اند؟ قرار است شهرداری اعتبار این کارت‌های جامع سالمندی را از طریق کدام ردیف بودجه محقق سازد؟ آیا تنها قرار است در صحن شعار دهیم و به عملیاتی شدن طرح‌ها و لوایح فکر نکنیم؟ خواهشم این است که دوستان موافق به این سوال پاسخ دهند.

تخفیفات بیشترین لطمه را به بنیه نحیف حوزه حمل و نقل وارد می‌کند

در ادامه حسن رسولی خزانه دار شورا هم درباره این موضوع گفت: ایجاد هزینه از طریق ارائه تخفیفات بیشتر به سالمندان در حوزه حمل و نقل در اواسط سال علاوه بر مخدوش کردن نظام بودجه ریزی و تخصیص منابع شهرداری تهران، بیشترین لطمه را به بنیه نحیف حوزه حمل و نقل می‌شود.

وی افزود: دو ایراد اساسی به این لایحه وارد است که یکی از آن مربوط به ماده 5 آن است. خلاصه ماده 5 این است که به همه شهروندان بالای 60 سال تهرانی و همچنین کارکنان شهرداری بالای 60 سال که بازنشسته شده باشند و والدین آنها اول هر سال بن ارائه دهیم.

رسولی افزود: این مصوبه به لحاظ بار مالی قابل احصاء نیست. علاوه بر این ما نمی‌توانیم وسط سال این حجم از بار مالی را به شهرداری تحمیل کنیم.

وی گفت: این در حالی است که ما کارت منزلت و تخفیفاتی در این حوزه ارائه کردیم. ماده 5 این لایحه نظام بودجه ریزی و تخصیص منابع را در شهردار تهران مخدوش می‌کند و چون قابلیت اجرایی ندارد، هدف تکریم بازنشستگان به دلیل نامتناهی بودن جامعه هدف را لوث می کند. همچنین می تواند بیشترین لطمه را به بنیه نحیف حوزه حمل‌ و نقل عمومی وارد کند.

درنهایت بازگشت مجدد لایحه «آئین‌نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند» به کمیسیون به رای گذاشته شد اما با ۹ رأی موافق از اعضای شورای شهر تهران به تصویب نرسید.

در ادامه اعضای شورا به بررسی مواد باقیمانده لایحه یادشده پرداختند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بهاره آروین عضو شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی ضروری و لازمه تحقق آن همکاری پلیس راهور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن هرمزی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌_ در نشست معاونان حمل‌ونقل شهرداری و پلیس راهور کلان‌شهرها، اظهار کرد: در حوزه حمل‌ونقل شهری با چالش جدی مواجه هستیم که یکی از این چالش‌ها بحث تبلیغات ناوگان حمل‌ونقل عمومی است که هم مصوبه شورای ترافیک را دارد و هم پلیس راهور تاکید کرده است و در تمام کشورها اجرا می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به وضعیت بد اقتصادی حاکم بر جامعه نرخ کرایه‌ها باید کنترل شود، افزود: در حالی که قیمت همه کالاها در کشور تغییر می‌کند زمانی که نرخ حمل‌ونقل عمومی تغییر پیدا می‌کند اعتراض مردم را به همراه دارد در حالی که مبلغی که رانندگان حوزه حمل‌ونقل کشورمان دریافت می‌کنند با هزینه‌ها همخوانی ندارد و با افزایش آن است که کمک هزینه رانندگان تامین می‌شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه پایه یکم در اتوبوسرانی تهران تبدیل به دغذغه شده است، خاطرنشان کرد: پس از سال‌ها پیگیری توانستیم با کمک دولت سیزدهم و وزارت کشور اتوبوس را به چرخه حمل‌ونقل عمومی وارد کنیم، شهرداری با تمام گرفتاری‌ها پول تهیه کرد و اتوبوس خرید که تعدادی از این اتوبوس‌ها به دلیل نبود راننده پایه یک در پارکینگ است.

هرمزی تاکید کرد: فرآیند اخذ پایه یک برای رانندگان اتوبوس را تسهیل می‌کنیم، اما رانندگان با دریافت پایه یکم با وجود اینکه حقوق دریافتی آن‌ها از حوزه حمل‌ونقل شهری بالا است یا مهاجرت می‌کنند یا مشغول کار دیگری می‌شوند، یکسری مهاجرت از شهرستان‌ها به شهر تهران داربم چراکه این شهر حقوق خوبی به رانندگان پرداخت می‌کند و از سوی دیگر افرادی به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.

وی ادامه داد: با یک چالش جدی مواجه هستیم که تنها راه حل آن صدور کارت شهری است و طی سال‌های گذشته نیز اجرا شده بود، تنها تخصص راننده اتوبوس رانندگی در حوزه اتوبوسرانی شهری باشد که در این راستا نیاز به یکسری الزاماتی داریم که با همکاری پلیس راهور حل شدنی است تا این معضل اجتماعی از حوزه حمل‌ونقل شهری رفع شود.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در حوزه وزارت کشور می‌توان سامانه‌هایی همچون سرویس مدرسه و مسافربرهای اینترنتی ایجاد کرد، اگر این تبادل اطلاعات به صورت استعلام با پلیس شکل بگیرد به حوزه حمل‌ونقل کمک می‌کند.

هرمزی افزود: در حوزه سرویس مدارس حساس هستیم، راننده نباید تخلفاتش بالا و پرخطر باشد که رسماً به پلیس اعلام کردیم، می‌خواهیم بدانیم که تخلفات راننده در چه وضعیتی است و آیا گواهینامه راننده اصالت دارد یا خیر.

کد خبر 749670

دیگر خبرها

  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی تهران
  • ضرورت صدور کارت شهری برای رانندگان حوزه اتوبوسرانی
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید
  • شبهات مطرح شده درباره بودجه شهرداری صحت ندارد
  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر