Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@19:39:35 GMT

اضمحلال منابع کشور به قیمت خرید محبوبیت است

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۵۷۰۵

اضمحلال منابع کشور به قیمت خرید محبوبیت است

رئیس اتاق بازرگانی کرمان گفت: اضمحلال منابع و انرژی در کشور به قیمت خرید محبوبیت انجام می شود زیرا می خواهند همه راضی باشند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ سیدمهدی طبیب زاده، در نشست بررسی مسائل حوزه سیاست گذاری انرژی با حضور رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران افزود: نباید اینگونه باشد که یک واحد تولیدی و صنعتی را به منظور کاهش مصرف برق با خاموشی تحمیلی روبرو کنند و کارگران آن مجموعه را به خانه ها بفرستند در صورتی که این افراد با بازگشت به خانه نیز برق مصرف می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به نظر می رسد گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات و درک درستی از اعداد مربوط به مصرف انرژی و آینده این حوزه وجود ندارد که در این رابطه باید طرح هایی مانند "فروش خاموشی" برق برای جلوگیری از متضرر شدن واحدهای تولیدی در نظر گرفته و اجرایی شود و مردم و سایر بخش ها در زمینه کاهش مصرف برق و انرژی برای سرپا ماندن تولید و حفظ اشتغال فرزندان این مملکت همراهی و تلاش کنند. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: اتاق کرمان با تشکیل اندیشکده انرژی قصد دارد به مدل خوبی در حکمرانی انرژی در کرمان به عنوان پایلوت در کشور برسد و در این حوزه در بخش های سیاست پژوهی و آینده پژوهی برنامه ریزی داشته باشد.

طبیب زاده، با اشاره به اینکه کرمان پس از خوزستان دومین استان پرمصرف آب کشور است، اظهار کرد: حدود 95 درصد مصرف آب استان در حوزه کشاورزی است اما متاسفانه علت بسیاری از مشکلات و کمبودها در حوزه انرژی و آب را به بخش صنعت مرتبط می کنند. وی تصریح کرد: در شرایطی که مصرف آب در کشاورزی کرمان 6 برابر مصرف آب در حوزه صنعت است اما باز هم کشاورزی رها شده و کشاورزی غیراقتصادی موجب هدر رفتن هر چه بیشتر منابع می شود. طبیب زاده، خاطرنشان کرد: در اندیشکده انرژی اتاق کرمان قصد داریم به اصلاح حکمرانی ها در حوزه آب کمک و از منابع تجدید پذیر برای توسعه استان استفاده کنیم.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، به اتاق کرمان برای راه اندازی اندیشکده اختصاصی انرژی تبریک گفت و بیان کرد: این اندیشکده در استان های دیگر وجود ندارد و با افتخار و خوشحالی عضو هیات امنای اندیشکده انرژی کرمان هستم. حمیدرضا صالحی، افزود: ایده راه اندازی بازار خاموشی می تواند بسیار خوب باشد زیرا اگر مردم خود دارای کسب و کار شوند حتما این طرح نتیجه خواهد داد که امیدواریم در کرمان این طرح با موفقیت انجام شود. وی با اشاره به اینکه اقدامات زیرساختی در کشور کمتر انجام شده است، ادامه داد: متاسفانه حاکمیت در حوزه انرژی اصلاحات را انجام نمی دهد و دولت ها نیز همان مسیر نه چندان درست گذشته را ادامه می دهند.

صالحی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار از اتاق ایران درخواست شده که برنامه ها و پیشنهادات خود را برای اجرا در برنامه هفتم توسعه ارائه دهد که در این رابطه مرکز پژوهش های اقتصادی اتاق ایران، این موضوع را پیگیری می کند که اتاق کرمان نیز می تواند در حوزه انرژی موارد مد نظر را ارائه دهد. گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان حوزه انرژی استان کرمان حضور داشتند و برخی صحبت های خود را مطرح کردند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی کرمان رئیس اتاق کرمان حوزه انرژی اتاق ایران اتاق کرمان مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۵۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کشور‌های نفت و گازخیز عمدتاً به درآمد‌های حاصل از فروش این منابع وابسته هستند. ما هم از این قاعده استثنا نیستیم. دشمن با توجه به این موضوع، از این امر به عنوان یک پاشنه آشیل استفاده کرد و به تحریم صنایع نفت و گاز کشورمان مبادرت کرد.

دولت سیزدهم به اعمال سیاست‌هایی در راستای خنثی سازی تحریم‌ها پرداخت. طرح‌هایی مانند اتکا به خود، استفاده از ظرفیت دانش بنیانی کشور، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها، سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و عرضه نفت به مینی ریفاینری‌ها در شرق آسیا مدنظر قرار گرفت.

توسعه زنجیره ارزش محصولات نیز از جمله راهکار‌هایی بود که با جدیت دنبال شد. مجلس نیز به ریل گذاری قانونی برای خنثی سازی تحریم‌ها پرداخت. در شرایطی که دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع نفت و گاز مسدود شده بود، قانون ترک تشریفات مناقصه و جهش تولید دانش بنیان به کمک آمد.

با اجرای قوانینی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، وزارت نفت بیشترین استفاده را از دستاورد‌های دانش بنیانی داشت و تولید نفت و گاز کشور ادامه یافت. در زمینه فروش نیز سیاست‌هایی مانند فروش نفت به پالایشگاه‌های فراسرزمینی و مینی پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت.

برای دسترسی به وجوه مربوط به نفت و گاز نیز از روش‌هایی مانند تهاتر و استفاده از ارز‌هایی غیر از دلار بهره بردیم. در نهایت این سیاست‌ها ما را به فروش نفت و گاز در شرایط تحریم رساند.

نظرات محمدطاهر رحیمی، سیاست پژوه اقتصاد کلان کشور را در ادامه می‌خوانید. رحیمی با اشاره به این موضوع که بر اساس آمار سازمان گمرک کشور طی سال ۱۴۰۲ توانستیم حدود ۳۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت داشته باشیم، تصریح کرد: با در نظر گرفتن این موضوع که در حال فروش نفت با تخفیف هستیم و قیمت نفت بین ۷۰ تا ۷۳ دلار است، روزانه قریب به ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه نفت فروخته ایم. صادرات نفت تا این حد قطعاً موفقیت ویژه‌ای برای دولت سیزدهم و وزارت نفت در شرایط تحریمی محسوب می‌شود.  

وی ادامه داد: این موضوع جای تأمل و تحسین دولت دارد که با چه استراتژی‌هایی توانستیم به این میزان فروش نفت داشته باشیم. اولین سیاست درستی که دولت در راستای افزایش فروش نفت کشور به اجرا گذاشت، تلاش در راستای کاهش تکثر فروشندگان نفت بود.

سیاست پژوه اقتصاد کلان کشور توضیح داد: اقدام دولت در کاهش تکثر فروشندگان و ایجاد نوعی تمرکز مدیریت صادرات نفت کشور مثبت ارزیابی می‌شود. این اقدام اثرات مثبتی دارد که تأثیرگذاری آن را در موفقیت کشور در فروش نفت دیدیم.

رحیمی گفت: دومین اقدام مثبتی که دولت انجام داد این بود که حداقل بخشی از صادرات نفت کشور در قالب صادرات نفت به پالایشگاه‌های کشور‌های دیگر انجام شد. عملاً طرح پالایشگاه‌های فراسرزمینی برای کشور در دستور کار قرار گرفت که اقدام مثبتی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در طرح مورد بحث، به جای اینکه صادرات نفت را به طور مستقیم به دیگر کشور‌ها داشته باشیم، نفت به پالایشگاه‌های نیمه کاره یا از کار افتاده کشور‌های دیگر تحویل داده شد. این پالایشگاه‌ها با کمک فنی ایران راه اندازی شدند و توانستند به پالایش نفت بپردازند و فرآورده تولید کنند. از این طریق، عواید ارزی بیشتری نصیب کشورمان شد.

سیاست پژوه اقتصاد کلان کشور توضیح داد: اقدام مثبت سوم که دولت به اجرا گذاشت، باز کردن حساب ویژه روی کشور چین بود. این کشور امکان خنثی سازی تحریم‌ها را به واسطه نظام پولی و مالی اش می‌تواند برایمان فراهم کند. چین از موضوع صادرات نفت ایران به این کشور به لحاظ سیاسی و راهبردی سود می‌برد. زیرا پکن از نفت روسیه بی نیاز می‌شود و این موضوع برای چین اهمیت زیادی دارد.

رحیمی گفت: ما تلاش کردیم با تکیه بر سه اقدام مهم در جهت تنوع بخشیدن به مقاصد صادراتی، پالایشگاه‌های کوچک مقیاس و همچنین تمرکز بر بازار شرق آسیا و نظامات جدید تسویه مالی با چین بوده است که از فرصت به دست آمده استفاده کردیم و به صادرات نفت خود به مشتریان جدید پرداختیم. این سیاست گذاری‌های هوشمندانه دولت فروش نفت در شرایط تحریم را میسر کرد.

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور