Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اسدآباد از اجرای بیش از ۳۰۰۰ هکتار طرح آبخیزداری در عرصه منابع ملی این شهرستان طی سال گذشته خبر داد.

بهزاد شاهمرادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: حوزه های شیلاندر، آجین، کمک سفلی، چنارسفلی و سیراوند از عرصه هایی بوده که سال گذشته در این نقاط طرح های آبخیزداری انجام گرفت و امسال نیز برای انجام طرح آبخیزداری منابع طبیعی شهرستان حوزه هایی چون قراکند و پشت دربند را برای اجرای طرح پیشنهاد دادیم که منتظر پاسخ این پیشنهاد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: تاکنون در ۳۰  هزار و ۷۰۱ هکتار از عرصه مراتع ملی شهرستان عملیات آبخیزداری انجام شده و ۱۶ هزار و ۳۹۹ هکتار از عرصه منابع ملی نیز مستعد و نیازمند اجرای عملیات آبخیزداری است.

شاهمرادی در ادامه با اشاره به اینکه با توجه به خشکسالی و کاهش نزولات جوی در سال جاری آتش سوزی و حریق مراتع به علت گرمای زودهنگام آغاز خواهد شد، افزود: به علت بارش های کم امسال میزان پوشش گیاهی مراتع به نسبت سال گذشته کمتر شده که این امر موجب خواهد شد حریق و آتش سوزی بر اثر گرما در سطح کم اما با تعداد زیاد باشد.

وی بیان کرد: برای جلوگیری از آتش سوزی و حریق جنگل کاری گردنه دستگاه قضا در رابطه با همکاری نیروهای رأی باز و تبدیل زندانی آنها به کار در منابع طبیعی کمک بسیاری داشته که این حمایت دستگاه قضا از منابع طبیعی شهرستان قابل تقدیر است.

شاهمرادی مطرح کرد: در حال حاضر نیروهای رأی باز در جنگل کاری  گردنه اسدآباد نسبت به تشتک ،آتش بر ،هرس و جنگل کاری گردنه مشغول هستند که این امر از نقش موثری در آتش سوزی حریق جنگل دستکاشت گردنه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ۹۵ درصد از حریق و آتش سوزی های مراتع و عرصه های ملی و اراضی انسانی و ناخواسته و غیرعمد است، خاطر نشان کرد: این شهرستان با وسعت ۱۱۹۵ کیلومترمربع دارای ۵۹ هزار هکتار اراضی ملی بوده که از این میزان ۵۳ هزار و ۸۱۹هکتار به مرتع اختصاص دارد.

شاهمرادی در پایان بیان کرد: در سال گذشته توسط منابع طبیعی این شهرستان در دو روستای اسدآباد از جمله ترخین آباد ۱۸۰ هکتار کشت گلرنگ انجام شد که امسال هم در زمینه کشت گیاهان دارویی به طور قطع دارای برنامه خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانها شهرستانها آتش سوزی مراتع آبخيزداري منابع طبيعي کشت گیاهان دارویی جنگل کاری منابع طبیعی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است