Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران که نگاهی به تمامی فعالیت‌های قرآنی کشورمان در سال ۱۳۹۸ دارد به همت دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و بر اساس ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌ها به این دبیرخانه، تدوین و انتشار یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پس از آنکه سال گذشته در یکی از جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی تدوین کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید، دبیرخانه این شورا طی فراخوانی از تمام دستگاه‌ها و نهادها خواست تا فعالیت‌های قرآنی خود را که در سال ۱۳۹۸ اجرایی کرده‌اند، اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پس از پایان این فراخوان و دریافت گزارش‌ از دستگاه‌های مختلف، تدوین این کتاب آغاز شد تا اینکه اواخر سال گذشته نخستین کتاب قرآن سال جمهوری اسلامی ایران تدوین و منتشر شد. کتابی که در آن تمام فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته از سوی دستگاه‌ها و نهادهای تخصصی و عمومی معرفی شده بود.

 

این کتاب از دو بخش تشکیل شده است، در بخش اول «عملکرد قرآنی دستگاه‌ها» گردآوری شده که شامل عملکرد نهادهای تخصصی امور قرآنی(حدود ۱۰ نهاد) و همچنین کارنامه نهادهای غیر تخصصی قرآنی(حدود ۳۰ نهاد) است.

 

بخش دوم این کتاب به بررسی و تحلیل عملکرد فعالیت‌ها پرداخته و این بخش نیز در دو قمست «گونه‌شناسی و طبقه‌بندی فعالیت‌ها» و «تحلیل و سنجش فعالیت‌ها» ارائه شده است.

 

در بخش نهادهای تخصصی از ۱۳ دستگاه، گزارش عملکرد درخواست شده است که تنها ۱۰ دستگاه شامل جهاددانشگاهی، بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا(عج)، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان دارالقرآن الکریم، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهادهای قرآنی دفتر مقام معظم رهبری، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به ارائه عملکرد کرده‌اند. در این بخش دستگاه‌هایی همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوی،‌ سازمان صدا و سیما و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از اعلام عملکرد خود امتناع کرده‌اند.

 

در بخش انتهایی این گزارش که نمودار میزان فعالیت دستگاه‌ها ارائه شده به بیشترین و کمترین فعالیت دستگاه‌ها نیز اشاره شده است. در بین دستگاه‌های تخصصی، سازمان دارالقرآن الکریم با ۲۶ عنوان برنامه بیشترین تعداد فعالیت را داشته و سازمان انرژی اتمی نیز با ۱۹ عنوان برنامه بیشترین تعداد برنامه را در بین نهادهای غیر تخصصی داشته است.

 

از نظر نوع فعالیت‌های انجام شده نیز بیشترین فعالیت گزارش شده به دوره‌های آموزشی قرآن است که ۶۰ عنوان برنامه داشته اختصاص یافته است. همچنین در میان دوره‌های آموزشی نیز بیشترین آموزش‌ها به آموزش روخوانی، روان‌خوانی، حفظ و تفسیر قرآن کریم مربوط بوده است. بعد از دوره‌های آموزشی بیشترین فعالیت به مسابقات، محافل و مواردی از این دست بوده است.

 

همچنین در بخش هزینه‌ها نیز دوره‌های آموزشی، ‌حمایت از مؤسسات و توسعه ساختار و طرح‌های تبلیغی و ترویجی بیشترین هزینه‌ها را به خود اختصاص داده‌ و کمترین هزینه‌ها هم به تولید خبر، وقف قرآن و همایش و نشست و مطالعه قرآنی اختصاص یافته است.

 

از نکات قابل توجهی که در این کتاب به آن اشاره شده، آمار برخی فعالیت‌های اجرا شده است که باید به تولید ۱۰۰ هزار خبر قرآنی، برگزاری ۵۶ هزار محفل قرآنی، ۱۵ هزار دوره آموزشی، ۱۲ هزار برنامه تلویزیونی، هزار مسابقه قرآن، هزار مراسم تجلیل از فعالان قرآنی،‌ ۲۰۰ نشست و همایش تخصصی و نیز ۱۶۰ اثر قرآنی اشاره کرد.

 

از جمله نکات دیگری که در این کتاب درج شده و جالب توجه به نظر می‌رسد مباحث مربوط به حفظ قرآن کریم است. بر اساس آمار ارائه شده سه میلیون نفر جزء حافظ قرآن کریم و دو میلیون نفر هم حافظ موضوعی قرآن کریم در سال ۹۸ تربیت شده است، آماری تعجب‌برانگیز که دارای هم‌پوشانی‌های زیادی بوده و در غیر این صورت می‌تواند مورد ارزیابی و صحت‌سنجی بیشتری قرار گیرد.

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: فعالیت های قرآنی دستگاه ها فعالیت های قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی جمهوری اسلامی ایران فعالیت های قرآنی دوره های آموزشی قرآن کریم دستگاه ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآنی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان گفت: آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم همزمان با سراسر کشور در ۵ حوزه امتحانی طبس، فردوس، قاینات، درمیان و بیرجند برگزار شد.

حجت الاسلام سالاری افزود: در این آزمون ۴۰۴ حافظ قرآن شامل ۲۴۹ خانم و ۱۵۵ آقا شرکت کردند.

وی گفت: این آزمون در مرحله کتبی برگزار شد و مرحله شفاهی نیز  تیرماه برگزار می شود. 

مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان با اشاره به اینکه این آزمون برای رده‌های مختلف سنی برگزار شد افزود:  کوچک‌ترین شرکت کننده در این آزمون دختر ۷ ساله از بیرجند و مسن‌ترین فرد شرکت کننده خانمی ۶۳ ساله از شهرستان فردوس بودند.

دیگر خبرها

  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآنی
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • افغانستان| با عمل به قرآن ملت سرافراز باقی می‌مانیم
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد
  • نمایشگاه ملی قرآن کریم در کابل
  • بدرود آقای پل استر