Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@11:22:16 GMT

ساختار بازار فرابورس را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۹۸۱۳۴

ساختار بازار فرابورس را بشناسید

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با ساختار بازار فرابورس توضیحاتی ارائه داد.

امیرعلی امیرباقری کارشناس بازار سرمایه در رابطه با ساختار بازار فرابورس بیان کرد:در کل چهار نوع ریسک وجود دارد، که بر اساس این چهار ریسک سهام شرکت ها دریکی از بازارهای بورس یا فرابورس پذیرفته می‌شوند.

وی افزود: این چهار ریسک عبارت اند از: ریسک ورشکستگی، ریسک اندازه شرکت، ریسک نقدشوندگی و ریسک اطلاع رسانی، براساس این ریسک‌ها سهام در بازارهای مختلف بورس و فرابورس معامله می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر باقری تشریح کرد: بازار بورس و فرابورس دو بازار مجزا بوده، که هر کدام بازارهای زیرمجموعه خود را داشته و بر اساس ریسک‌های ذکر شده، اوراق بهادار در تابلوی این بازارها داد و ستد می‌شوند.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: فرابورس دارای دو بازار به اسم اول و دوم است، که بازار اول دارای دو تابلو اصلی و فرعی می‌باشد، حال بازار فرابورس دارای چند بازار زیر مجموعه است، یکی برای اوراق پذیرش شده و دیگری برای اوراق پذیرش نشده است، اوراق پذیرش نشده به تابلوهای نارنجی یا قرمز یا بازار سوم فرابورس می‌روند.

وی در رابطه با بازار سوم تصریح کرد: بازار سوم دارای سه زیر مجموعه است، اول سامانه ادغام و تملیک که برای ادغام افقی، عمودی و نامرتبط شرکت‌ها است، دیگر زیر مجموعه پذیره نویسی شرکت‌های در شرف تاسیس وسومین زیرمجموعه بازار سوم دارایی‌های فکری است.

امیر باقری در رابطه با اوراق پذیرش شده گفت: اوراق پذیرش شده در بازار اول و دوم فرابورس، بازار شرکت‌های کوچک و متوسط sme، تابلو زرد، بازار ابزارهای نوین مالی و بازار مشتقه دادوستد می‌شوند.

کارشناس بازار سرمایه گفت:بازار مشتقه شامل معاملات اختیار خرید و اختیار فروش اوراق می‌شود، ابزارهای نوین مالی شامل صندوق ها، اوراق تسهیلات مسکن، اسناد خزانه دولتی و صکوک که انواع مختلفی بنابر عقود اسلامی دارند، می‌شود.

وی در رابطه با صندوق‌ها اظهار کرد: صندوق‌ها دارای سه زیرمجموعه صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله، زمین و ساختمان و صندوق‌های خطر پذیر هستند.

امیر باقری تشریح کرد:باید توجه داشت بازار پول، بازار سرمایه و بیمه تشکیل دهنده بازارهای مالی بوده و بازارهای بورس، فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی و سایر نهادهای مالی زیرمجموعه‌های بازار سرمایه کشور هستند.

وی افزود: در راستای برنامه پنجم توسعه تمامی شرکت‌هایی که سهامی عام هستند، باید سازوکار معاملاتی داشته باشند، در راستای همین قانون اوراق پذیرش نشده در بازارهای نارنجی و قرمز و بازار سوم فرابورس قرار میگیرند.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: نکته قابل توجه این است که شرکت‌ها بر اساس سرمایه ثبت شده، نسبت حقوق صاحبان سهام، سودآوری شرکت‌ها در سنوات گذشته و سابقه فعالیتشان در هرکدام از از بازارها قرار می‌گیرند، حال هر چه ریسک‌های چهار گانه ذکر شده افزایش پیدا کند، اوراق به بازارهای پایین تر رفته، که ریسک بیشتری را به همراه دارد.

کارشناس بازار  سرمایه گفت: بازار اول فرابورس کمترین میزان ریسک را در بین سایر بازارهای فرابورس داشته و سهام هایی که در بازار اول فرابورس داد و ستد می‌شوند از لحاظ ریسک‌های چهارگانه وضعیت بهتری دارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین بازار پایه بورس بازار بورس فرابورس بازار اخبار بورس بازار سرمایه بازار سهام سهام کارشناس بازار سرمایه بازار فرابورس اوراق پذیرش بازار اول بازار سوم صندوق ها شرکت ها ریسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۸۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود

رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران ریسک‌های سیاسی که بیمه‌های تجاری تقبل نمی‌کنند، پوشش می‌دهد به طوریکه اگر کشوری ایران را تحریم کرد، خسارت تجار جبران می شود و دعاوی بین‌المللی ارائه می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم امیر برهانی؛ رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری در محل نمایشگاه اکسپو اظهار کرد: در راستای متنوع سازی مقاصد صادراتی کشورمان، سرمایه‌گذاری مستقیمی روی کشورهای آفریقایی انجام شده تا توانمندی‌های ما را بیشتر بشناسند و از این کشورها به عنوان مقاصد ویژه صادراتی یاد می‌شود.

وی افزود: در این ارتباط پوشش بیمه‌ای برای صادرات یا سرمایه‌گذاری ایرانیان در آفریقا دیده شده است.

برهانی ادامه داد: بسته ویژه‌ای برای شرکت‌های دانش‌بنیان داریم تا این شرکت‌ها با ضمانت صندوق صادرات بتوانند صادرات داشته باشند؛ برای این شرکت‌ها بدون  وثیقه یا با حداقل وثیقه خدمات ارائه می‌شود.

رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران  تصریح کرد: توافقنامه تجاری در نمایشگاه امسال با اتاق بازرگانی مالزی و صندوق ضمانت صادرات برای ارائه خدمات اعتباری با این کشور منعقد شد. همچنین فردا نیز هیئت تجاری از کامرون برای امضای تفاهمنامه به ایران می‌آیند.

وی افزود: تفاهمنامه‌ای نیز با صندوق صنایع پیشرفته وزارت صمت به امضا می‌رسد تا بازرگانان بتوانند از امکانات این صندوق به صورت همزمان استفاده بکنند.

برهانی تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران از بدو تاسیس خود از 50 سال گذشته تا امروز 22 میلیارد یورو پوشش بیمه‌ای انجام داده است که این خدمات حمایتی همچنان به بازرگانان کشورمان ارائه می‌شود.

رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: از مزایای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران می‌توان به بازاریابی در دو کشور جدید کامرون و مالزی اشاره کرد؛ بطوریکه این کشورها تا به امروز اطلاع نداشتند که جمهوری اسلامی ایران ضمانتنامه‌های تجاری ارائه می‌دهد.

وی افزود: سرمایه ثبتی صندوق ضمانت صادرات 200 میلیون یورو افزایش یافته است و به 247 میلیون یورو رسیده است.

ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود

برهانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم، اظهار کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران ریسک‌های سیاسی که بیمه‌های تجاری تقبل نمی‌کنند، پوشش می‌دهد به طوریکه اگر کشوری ایران را تحریم کرد، خسارت تجار را  جبران می شود و  دعاوی بین‌المللی ارائه می‌شود.

رئیس صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: حتی اگر تجار ما در کشوری سرمایه‌گذاری کنند و کشور مقصد آن صنایع را ملی اعلام کند یا آنکه بحران‌های سیاسی، جنگ‌ها و اختلافات داخلی روی دهد ما از تجار و سرمایه‌گذاران حمایت و خسارات آنها را جبران می‌کنیم به طوریکه در زمان حمله داعش به کشور عراق ریسک‌های سیاسی و تجار بین‌المللی در این کشور پوشش داده و جبران شد.

وی اظهار داشت: عراق،‌ سوریه و افغانستان مقاصد صادراتی مهمی برای کشورمان به حساب می‌آیند و با وجود اینکه ریسک تجارت بالایی دارند ضمانت‌نامه‌های صادراتی برای آنها صادر و از تجار و سرمایه‌گذاران حمایت می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • زیرمجموعه وسنا و مپنا به فرابورس می آید؟
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است