Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@10:20:16 GMT

دولت حداکثری با اختیارات حداقلی!

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۰۲۲۲

دولت حداکثری با اختیارات حداقلی!

عصر ایران؛ سجاد بهزادی- سخنگوي دولت روحاني به تازگي گفته است "دولت حداقلی نمی‌تواند مطالبات حداکثری را پیگیری کندو امیدواریم همه نهادها به مشارکت حداکثری و رفتن پای صندوق ها متعهد باشند و سکان اداره کشور را به دولتی با رای اکثریت بسپارند". جناب سخنگو اما نگفت كدام مطالبات حداكثري جامعه در دولت هاي حداكثري تحقق يافته است تا اين گفته ايشان براي جامعه حجت باشد؟

اتفاقا برخي درجامعه ايران، سيستم را با يك پرسش سخت روبرو كرده اند و آن اينكه؛ دولت ها كدام مطالبات حداکثری ما را به دنبال حضور حداكثري مان در پاي صندوق راي محقق كرده اند تا امروز بار ديگر تكرار حماسه حضور حداكثري، ضامن بدست آمدن مطالبات حداكثري ما باشد؟

به تازگي حتي وزير ارتباطات هم گفته است "کشور را با دولتی که نماینده اقلیت است، نمی‌توان اداره کرد و حامیان مشارکت حداقلی بدانند که اولین ضربه از این اتفاق به خود آنها وارد می‌شود".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول اينكه مصداق هاي مهمی هست كه دولت هاي حداكثري هم نتوانستند كشور را آن گونه كه انتظار مي رفت اداره كنند و برخی مطالبات حداقلي و مهم مردم هم در دولت هاي آنان بر زمين ماند.

دوم اينكه مجلس انقلابي (مجلس يازدهم) مصداق عيني مشاركت پايين بعد از انقلاب است كه اكنون جلو چشمان ما قرار دارد وبر خلاف سخنان وزير، حداقل در ظاهر امر ديده نمي شود كه نمايندگان اين مجلس، به دليل مشاركت پايين جامعه در انتخاب آنان، ضربه ای خورده باشند.

به لحاظ دمكراسي و مشروعيت بخشي درست است كه برگ برگ راي مي تواند به تقويت "دولت- ملت" كمك كند اما اين نسخه در بسياري از حكومت ها جنبه نمايشي دارد.

اين گزاره و حقيقت كه يك دولت حداكثري به دلايل مختلف، با توان واختيارات حداقلي كشور را اداره مي كند در درون خود طنزی تلخ نهفته دارد.

دولت حداكثري وقتي مي تواند مطالبات حداكثري را پيگيري كند كه مشروعيت او به دنبال مشاركت حداكثري مردم نزد سیستم بالاتر رود؛ اما وقتي سخنگوي شوراي نگهبان مي گويد "حضور حداقلي حتي براي مشروعيت انتخابات هم مسئله نيست"، دولت به كدام مشروعيت ومقبوليت خودش بنازد كه به واسطه آن بتواند مطالبات حداكثري را دنبال كند؟

گويي اصول گرايان هر زمان منافع آنها تامين نباشد سرنا را از سَر گشادش می‌نوازند: وقتی گزینه دلخواه آنها رای بیاورد، به مردم و مشارکت بالا، کارایی ومشروعيت مي دهند و زماني كه نتيجه، دلخواه آنان نيست، مردم اشتباه می کنند و مشارکت حداكثري لزوما هم چیز خوبی نیست!

امروز جامعه ايران به خاطر شرايط خاص اقتصادي وسياسي ملتهب است. از نگاه علم سياست، يك دولت حداقلي نمي تواند خودش را با شرایط التهابی و جامعۀ خطرپذیر مطابقت دهد و اساسا جنبش های اجتماعی را درك نمي كند.

دولت حداقلي در مطلوب ترین حالت، كشور را هيئتي اداره مي كند و نمي تواند در سیاست های ملی، بین المللی و جهاني شدن نقش آفريني موثري داشته باشد؛ هر چند در كشور ما بيش از ۴۰ سال است كه اداره امور برخی حوزه های مهم الزاما پيرو مناسبات علمي نبوده واين روند همچنان ادامه دارد.

لینک کوتاه: asriran.com/003IMj

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مطالبات حداکثری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۰۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حامد امامی نژاد بعدازظهر سه‌شنبه در نشست بازیگران زندگی با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی، اظهار کرد: چنانچه مهارت‌های ارتباطی در خانواده اصلاح شود و توانایی ارتباط افزایش یابد، می‌توان ۷۰ تا ۸۰ درصد مسائل خود را در خانواده حل کرد.

مشاوره خانواده و عضو حوزه علمیه قم افزود: ارتباط در تعریف علمی، فرایندی است که در آن افکار، عقاید، احساسات، مفاهیم و معانی از طریق پیام‌های کلامی و غیرکلامی منتقل می‌شوند.

حجت الاسلام امامی نژاد تصریح کرد: توجه، تایید و تشویق و ابراز همدلی، مهارت‌های لازم برای مشاوره است، در همدلی می‌توان با طرف مقابل مخالف بود، اما با درک نظرات و شرایط، نگاه متفاوت او را پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات موفق وجه تمایز زوجین است، گفت: ارتباط موفق دارای چهار رکن شنیدن فعال، بیان احساسات، افکار و عقاید و بهره گیری مناسب از روش‌های غیرکلامی و سبک ارتباطی مؤثر است.

این مشاور خانواده با بیان اینکه نسل کنونی جامعه در یک جنگ تمام عیار رسانه ای قرار گرفته اند، گفت: می طلبد والدین با نوجوان خود در مورد احساسات و نیازهایشان صحبت کنند.

حجت الاسلام امامی نژاد تصریح کرد: محدودیت فرزندان باید به گونه‌ای باشد که به نوجوان کمک کند تا مسئولیت‌پذیری را بیاموزد و از آسیب‌های احتمالی دور بماند.

برنامه های فرهنگی ارشاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی تقویت می شود

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: برنامه بازیگران زندگی با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه، اداره آموزش و پرورش و کانون خدمت رضوی با حضور والدین, معلمین و دانش آموزان مقطع متوسطه با حضور مشاورین و اساتید حوزه برگزار شود.

اصغر مظفری افزود: هدف اصلی از اجرای برنامه های فرهنگی، ارتقای خودآگاهی در بین جوانان، خانواده و گاهی بانوان به عنوان قشر تاثیرگذار جامعه، عنوان کرد.

وی گفت: با توجه به اهمیت نقش مادر در سلامت خانواده و جامعه و تاثیر آن در پیشرفت جوامع، دشمن از ابزارهای مختلف رسانه ای، در صدد ضربه زدن به این جایگاه مقدس و نهاد خانواده است و با تمام توان به میدان آمده است که در این میان بانوان اندیشمند و انقلابی ایران اسلامی با افق دید وسیع نسبت به تربیت دینی و آینده جامعه، دشمن را در رسیدن به این اهداف شوم ناکام می گذارد.

وی برگزاری نمایش های شاد اجتماعی با موضوع پیشگیری اعتیاد، طلاق و خودکشی، خوانش شعر طنز محلی، موسیقی محلی و اجرای نمایش از دیگر برنامه های ارشاد در راستای کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد.

کد خبر 6093497

دیگر خبرها

  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • وحیدی: تقسیم استانی تهران نیازمند مصوبه مجلس است
  • ایجاد استان تهران شرقی و غربی به منظور اداره بهتر انجام می شود
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان با همکاری فرمانداران