Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیرینی پیروزی در انتخابات مجلس ۹۸ چنان به مذاقشان خوش آمده بود؛ که به فکر فتح سنگر به سنگر در انتخابات ۱۴۰۰ بودند و در ذهن رویای نشستن بر مسند ریاست جمهوری را می پرواند. مشارکت ۴۲ درصدی مردم در انتخابات مجلس یازدهم نیز مزید بر این علت بود که به گمان اکثریت چهره های سیاسی، اصولگرایان دست برتر را در بزرگترین ماراتن سیاسی خرداد ۱۴۰۰ دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رویایی که در اردیبهشت ۱۴۰۰، تعبیر نشد و کاندیداتوری اسحاق جهانگیری، علی لاریجانی، مصطفی تاجزاده، سعید جلیلی و ابراهیم رئیسی کار را برای اردوگاه راست سخت کرد.

تکرار انتخابات ۸۴ در ۱۴۰۰؟

یکی از خاص ترین انتخاباتی که ایران به خود دیده، انتخابات سال ۸۴ است که رقابت میان آیت الله هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی نژاد به دور دوم کشیده شد. حال بعد ۱۶ سال و در زمانی که همه نگاه خیره به شورای نگهبان است تا ببیند چه کسانی از فیلتر نظارت استصوابی رد می شوند؛ برخی از چهره های سیاسی و رسانه ای از احتمال دو مرحله‌ای شدن انتخابات ۱۴۰۰ حکایت می کنند. 

علی مزروعی، فعال سیاسی اصلاح طلب، بر این باور است که ابراهیم رئیسی به همراه یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلب یا اصولگرا به مرحله دوم خواهد رفت و در این صورت رئیسی شکست می‌خورد. 

محمد عطریانفر، عضو حزب کارگزاران نیز درباره انتخابات دو مرحله‌ای گفت:« قطعا انتخابات به مرحله دوم کشیده می‌شود و احتمال می‌دهم شاهد دوگانه جهانگیری و لاریجانی در مرحله دوم باشیم چون رییسی در دور گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری (سال ۹۶) که مشارکت خیلی بالا و حدود ۴۰ میلیون بود حداکثر ۱۶ میلیون رای آورد. پیش بینی می‌کنم که رای او به مرز ۱۰ یا ۱۱ میلیون برسد.» 

محمدعلی ابطحی هم، با اشاره به کاندیداهای انتخابات در کلاب هاوس خبرآنلاین، گفت:« رقابت اصلی در سه ضلع آقای جلیلی، رئیسی و آقای جهانگیری یا پزشکیان است. اگر آقای جلیلی و لاریجانی تا آخر بمانند و به سمت آقای رئیسی نروند پیروزی آقای رئیسی در دور اول قطعی نخواهد بود اما معتقد نیستم که آقای رئیسی بتواند مرحله دوم انتخابات را به راحتی بگذراند.»

احمدی کریمی اصفهانی، فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتگو با خبرآنلاین، تکثر تعداد کاندیداهای را عامل انتخابات دو مرحله‌ای دانست؛ اما اکثریت منتظر اعلام نظر شورای نگهبان بودند. 

پیش به سوی انتخابات دوقطبی یا سه قطبی

 پس از پایان ثبت نام کاندیداها در انتخابات، در اظهارات سیاسیون چپ و راست درباره دوقطبی‌ها و سه قطبی‌های انتخابات ۱۴۰۰ شنیده می شود. از دوقطبی «لاریجانی-رئیسی» و «لاریجانی- جهانگیری» تا سه قطبی «لاریجانی-رئیسی-جهانگیری». برخی هم از سعید جلیلی نام برده و از دوقطبی «لاریجانی-جلیلی» صحبت می کنند.

حشمت‌الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس در گفتگو با خبرآنلاین، درباره دو گانه و سه گانه‌های انتخابات گفت:« سه کاندیدای اصلی انتخابات، آقایان رییسی، لاریجانی و جهانگیری خواهند بود. به طور کلی فکر می کنم که آقای جهانگیری برای دفاع از وضع موجود به میدان می آید و در نهایت احتمال این که به نفع آقای لاریجانی کناره گیری کند، هست. به هر حال هر کدام از کاندیداها که تایید بشوند، بنظرم فضای دو قطبی بین آقای لاریجانی و رییسی شکل خواهد گرفت.»

وحید جلال زاه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، هم در این باره گفت:« با نگاه به داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری حضور طیف‌های مختلف سیاسی مشهود است کسانی که در مناصب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مسئولیت داشته و حتی در حال حاضر هم مسئولیت دارند. پیش بینی‌ام این است که در نهایت رقابت اصلی بین آقای رئیسی و آقای لاریجانی شکل می‌گیرد.»

مصطفی هاشمی طبا، کاندیدای انتخابات سال ۹۶، به خبرآنلاین گفت:« انتخابات دو قطبی نیست و شاید سه قطبی باشد. باید منتظر اعلام نتایج شورای نگهبان ماند. شاید آقای احمدی نژاد بیاید.»

حسین انواری، فعال سیاسی اصولگرا هم گفت:« باید منتظر اعلام نظر شورای نگهبان بود. حدس من دقیق نیست اما آقای رئیسی در راس قرار دارد.»

عطریانفر هم پیش‌بینی کرد که اگر اسحاق جهانگیری تایید صلاحیت شوند، در مرحله اول، رقابت بین سه چهره شاخص چون ابراهیم رئیسی، علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری است. اگر جهانگیری در صحنه بماند؛ او به همراه لاریجانی به مرحله دوم می روند و رئیسی شکست می خورند.

کریمی اصفهانی نیز معتقد است که سه ضلع اصلی انتخابات رئیسی، لاریجانی و جهانگیری هستند.

* بر همین اساس، اظهارات چهره های سیاسی را درباره انتخابات یک مرحله‌ای یا دو مرحله‌ای؛ دوقطبی های انتخابات را در جدول زیر بخوانید. 

اسم/ جناح

آیا انتخابات یک مرحله‌ای می شود یا دو مرحله‌ای؟

دو گانه و سه گانه های انتخابات بین کدام کاندیداها است؟

محمد علی ابطحی/ فعال سیاسی اصلاح طلب

* هنوز کاندیداهای انتخابات مشخص نشده‌اند و باید رویکرد شورای نگهبان را دید. اگر آدم‌های مشهور تایید صلاحیت شوند؛ انتخابات می‌تواند دو مرحله‌ای شود و هر کاندیدایی پایگاه رای خود را دارد.

* چهره‌هایی مانند آقایان رئیسی، جهانگیری، پزشکیان و جلیلی از قطب‌های انتخابات هستند.

سید رضا اکرمی/ فعال سیاسی اصولگرا

* باید صبر کرد و منتظر ماند تا شورای نگهبان چه کاندیداهایی را معرفی کند؛ سپس آنان را با یکدیگر مقایسه کرد. 

* یکی از اشکالات انتخابات در این ۴۰ سال گذشته، در کشور ما همیشه موجی و فصلی بوده است؛ نه حزبی و تشکلی. همیشه یک موجی ایجاد شده؛ افراد به میدان آمده و سپس فیتلیه انتخابات پیچیده شده است. این موضوع فکر نخبگان و فرهیختگان را نیز به خود درگیر کرده است. همچنین شرایط بیرونی نیز در کشور موثر است. 

* دوره ریاست جمهوری آقای روحانی رو به پایان است اما اگر کسی اهل انصاف باشد، متوجه می شود که کرونا چه بلایی سر دنیا و کشور ما آورد. 

* در این ۴۳ سال که از انقلاب می گذرد، یک هفته فراغ خاطر نداشته‌ایم و هر روز یک اتفاق افتاد. مردم از وضعیت موجود ناراحت و معترض هستند. باید مردم را برای آمدن پای صندوق های رای تشویق کرد. خدایی نکرده انتخابات ریاست ۱۴۰۰، مانند مجلس یازدهم نشود چرا که این مجلس از لحاظ ادب مشکل دارد و ما سرمان پایین است. مردم باید در انتخابات شرکت کنند.  

* در کشور ما به دلیل نداشتن تحزب، جریان هم نداریم. این افراد است که خود را اصلاح طلب و اصولگرا نامیده اند و اسم آن جریان نیست. 

* گرچه اسم افراد بزرگ است اما نباید آنان را قطب حساب کرد. اجازده بدهید نتیجه از سوی شورای نگهبان مشخص شود. 

محمد کاظم انبارلویی/ فعال سیاسی اصولگرا

* غیب‌گو نیستم و از آینده نیامده‌ام.

* باید کاندیداهای انتخابات از سوی شورای‌نگهبان اعلام شود تا قطب‌های انتخابات مشخص شوند.

حسین انواری/ فعال سیاسی اصولگرا

* تعداد کثیر کاندیداها و مواضع آنان در انتخابات اثر می گذارد. همچنین تخریب کاندیداها از سوی رقیبان یکی دیگر از عوامل اثر گذار در ذهن مردم و انتخابات است.

* باید منتظر اعلام نظر شورای نگهبان بود. حدس من دقیق نیست اما آقای رئیسی در راس قرار دارد.

مهدی چمران/ فعال سیاسی اصولگرا

* نمی توانم حدس بزنم

* تعداد کاندیداها زیاد است و باید دید چه کسانی به عنوان کاندیدای نهایی باقی می مانند.

یدالله طاهرنژاد/ فعال سیاسی اصلاح طلب

* قبل از اعلام نتایج از سوی شورای نگهبان، هر اظهار نظری، نمی تواند دقیق باشد.

* اگر شورای نگهبان اعلام نظر کند، می توانم بگویم رقابت بین کدام کاندیداها است.

محمد عطریانفر/ فعال سیاسی اصلاح طلب

* انتخابات قطعا دو مرحله ای است. افرادی که اعلام کاندیداتوری کرده اند، می خواهند تا آخر در صحنه بمانند و در این صورت آرای جبهه‌شان شکسته شده و هیچکسی اکثریت مطلق را در مرحله اول بدست نمی آورد، مگر آنکه رقابت به صورت دو گانه و ناهمتراز باشد.

* درصورتی که رقابت دو گانه همتراز باشد؛ نیروهای جزئی، رای کاندیدای اصلی را خواهند گرفت.

* اگر آقای جهانگیری تایید صلاحیت شوند، در مرحله اول، رقابت بین سه چهره شاخص چون ابراهیم رئیسی، علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری است.

* پیش بینی من این است که اگر آقای جهانگیری در صحنه بماند؛ ایشان به همراه آقای لاریجانی به مرحله دوم می روند و آقای رئیسی شکست می خورند.

احمد کریمی اصفهانی/ فعال سیاسی اصولگرا

*انتخابات دو مرحله است و علت آن هم تکثر تعداد کاندیداها است.

* سه ضلع اصلی انتخابات آقایان رئیسی، لاریجانی و جهانگیری هستند.

مصطفی هاشمی طبا/ فعال سیاسی اصلاح طلب

* نمی دانم. در ابتدا باید مشخص شود که کدام کاندیداها روی کار می آیند و سپس شرایط را سنجید.

*انتخابات دو قطبی نیست و شاید سه قطبی باشد. باید منتظر اعلام نتایج شورای نگهبان ماند. شاید آقای احمدی نژاد بیاید.

* این جدول بر اساس حروف الفبا است. 

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد فعال سیاسی اصلاح طلب فعال سیاسی اصولگرا باید منتظر اعلام آقای جهانگیری آقای لاریجانی ریاست جمهوری شورای نگهبان مرحله دوم انتخابات دو دو مرحله ای آقای رئیسی اعلام نظر پیش بینی دو گانه سه قطبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۲۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود

محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور طی سخنانی درباره آخرین اخبار پیرامون مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز 21 اردیبهشت ماه به صورت منسجم و هماهنگ با 15 استان کشور شدت گرفته است.


* زمان برگزاری انتخابات
وی با اشاره به برگزاری مطلوب انتخابات در 11 اسفند ماه 1402 عنوان کرد: عطف به ماده 10 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هر داوطلبی باید یک‌پنجمِ آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول منتخب آرای ملت برای حضور در مجلس شورای اسلامی باشد و بر این اساس و بر پایه شمارش آرای ماخوذه در انتخابات 11 اسفند پارسال نظر به اینکه در 22 حوزه انتخابی نامزدان نتوانستند حد نصاب آرای مأخوذه را کسب کنند، 90 نفر از آنان برای 45 کرسی از 290 کرسی مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون در مرحله دوم به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برخی مناسبت‌ها از جمله عید فطر و برگزاری کنکور سراسری گفت: زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم با هماهنگی وزارت کشور و شورای محترم نگهبان مشخص شد که بنا بر هماهنگی‌های انجام شده روز 21 اردیبهشت 1403 به طور رسمی برای اخذ آرا از مردم اعلام شده است.

* حوزه‌های انتخاباتی مرحله دوم

اسلامی 22 حوزه انتخابیه را برای مرحله دوم انتخابات مجلس به شرح زیر اعلام کرد: «تبریز، آذرشهر و اسکو» ، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان »، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «مشهد و کلات»، «بیرجند، درمیان، خوسف»،«آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر» که در 15 استان کشور قرار دارند.

وی افزود: در مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در 11 اسفند برگزار شد با هماهنگی شورای نگهبان در چهار حوزه اخذ رای به صورت الکترونیکی انجام شد. در مرحله دوم از شورای نگهبان درخواست شد که درحوزه های انتخابی که بیش از یک نماینده از آن حوزه برای مرحله دوم باقی مانده‌اند و دارای تعدد کرسی است؛ انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد با موافقت شورای نگهبان و براساس این شاخص شاهد برگزاری انتخابات 21 اردیبهشت ماه جاری در تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم آباد، قائم شهر و ملایر به صورت الکترونیکی خواهیم بود. لازم به ذکر است در دو حوزه آبادان و ملایر در مرحله اول نیز انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شد.

اسلامی تصریح کرد: با روند موفق انتخابات الکترونیک می‌توان این انتظار را داشت که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نیز به صورت الکترونیکی در کشور برگزار شود.

* در شعب الکترونیکی تعرفه دستی وجود ندارد

وی در ادامه در رابطه با شعب دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از آنجا که تعیین شعب براساس قانون برعهده هیئت‌های اجرایی است، طبق مکاتباتی که در این مورد با هیئت‌های اجرایی و فرمانداران انجام شده، هیئت‌های اجرایی به این نظر رسیدند که در برخی از حوزه‌ها شاهد کاهش شعب اخذ رای باشیم که در مجموع کمتر از دو هزار شعبه نسبت به دور قبل از شعب انتخاباتی کاسته شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: براین اساس 11 هزار و 500 شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 15 استان و 22 حوزه انتخابیه وجود خواهند داشت. لازم به ذکر است کاهش شعب اخذ رای در تمامی انتخابات گذشته که شاهد دور دوم بودند، معمول بوده است.

اسلامی تصریح کرد: در شعبی که انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود رای‌گیری با تعرفه دستی انجام نخواهد شد و صندوق الکترونیکی در حکم تعرفه خواهد بود. با این وجود در راستای پیش‌بینی موارد غیرمترقبه تعرفه‌های دستی در تمامی شعب از جمله شعب اخذ رأی الکترونیکی بارگذاری می‌شوند. همچنین ارسال ملزومات شعب تا پایان هفته جاری به اتمام خواهد رسید.

* زمان برگزاری انتخابات

وی تصریح کرد: بر اساس قانون، مرحله اول و دوم انتخابات تفاوتی در ساعات برگزاری ندارد. اخذ رأی رأس ساعت 8 صبح روز جمعه 21 اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و به‌مدت 10 ساعت ادامه خواهد داشت. زمان أخذ رأی با تشخیص ستاد انتخابات و وزیر محترم کشور قابل تمدید است که در این صورت توسط ستاد انتخابات کشور اطلاع رسانی خواهد شد.

* چهار مولفه راهبردی انتخابات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال 1402 درباره چهار مولفه راهبردی انتخابات (امنیت - رقابت - سلامت و مشارکت) عنوان کرد: هم ستاد انتخابات و هم وزارت کشور به‌طور کلی یک برنامه‌ریزی اصولی در تحقق این چهار راهبرد داشته‌اند و باید عنوان کرد مجموعه ارکان کشور در تحقق این چهار راهبرد به وزارت کشور کمک کردند. وزارت کشور به‌عنوان متولی و برگزارکننده انتخابات توانست در تمامی شاخص‌های چهارگانه کارنامه مطلوبی را برجای بگذارد.

اسلامی افزود: در بحث امنیت رسانه‌های داخلی و بین المللی شاهد بودند که هیچ‌گونه چالش امنیتی را در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شاهد نبودیم. این امر نشان‌دهنده همکاری مجموعه ارکان امنیتی کل کشور با وزارت کشور بود.

وی گفت: ناظران شورای نگهبان صحت انتخابات را در حوزه‌های مختلف مورد تایید قرار دادند و روند بسیار سالم و سلامت انتخابات مورد تایید قرار گرفت. در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از 70 درصد داوطلبان توسط شورای محترم نگهبان تایید شدند که توانست فضای رقابتی را برای حضور تمامی گروه‌ها و سلایق سیاسی پدید آورد. این امر در خروجی انتخابات یعنی نمایندگان منتخب مردم نیز قابل مشاهده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهارداشت: در مورد مشارکت هم می‌توان عنوان کرد با توجه به حضور بیش از 25 میلیون نفر از واجدین شرایط که رقمی بیش از مشارکت‌کنندگان سال 1398 بود نمره قابل قبولی را باید برای مولفه مشارکت در انتخابات مرحله اول در سراسر کشور در نظر گرفت. بنابراین ما شاهد بودیم با توفیق الهی هر چهار مولفه تحقق یافته است و امیدواریم که در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این مولفه‌ها محقق شوند.

* اعلام نتایج انتخابات

اسلامی با اشاره به تجربه مرحله اول انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی الکترونیکی اظهار کرد: حدود یک‌ساعت پس از اتمام رأی‌گیری ما قادر به اعلام نتایج خواهیم بود. در تهران نیز با توجه به رقابت 32 نامزد، انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و خروجی صندوق‌های الکترونیکی سریع خواهد بود. خروجی این صندوق‌ها در اختیار نماینده فرماندار و نماینده هیئت نظارت (تایید ناظر و مجری) قرار می‌گیرد و وارد دستگاه احراز می‌شود و پس از آن داده‌های دستگاه در ستاد انتخابات کشور قابل رویت است. از این رو فرآیندهای انتخابات و أخذ رأی طولانی نخواهد بود.

وی گفت: قابل پیش بینی است که تا ابتدای روز شنبه 22 اردیبهشت‌ماه پس از پایان أخذ رأی‌گیری، نتایج انتخابات مرحله دوم مجلس در 15 استان با تایید هیئت نظارت برسد و به‌طور رسمی اعلام شود.

* تبلیغات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور عنوان کرد نامزدان باید توجه داشته باشند که در این مرحله نیز شامل قوانین تبلیغات انتخاباتی خواهند بود.

اسلامی افزود: بر این اساس مانند مرحله پیشین سامانه شفافیت برقرار است و منابع دریافتی و هزینه‌های نامزدان باید در سامانه ثبت شوند. بر همین اساس پیامک‌هایی از ستاد انتخابات کشور برای 90 نامزد انتخاباتی دور دوم ارسال شده است. همچنین بر اساس مذاکراتی که با صدا و سیما انجام شده مناظره‌های انتخاباتی در استان‌های مختلف پوشش داده می‌شود.

وی تصریح کرد: بازه تبلیغات از ساعت صفر بامداد 13 اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و تا 8 صبح روز 20 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

* واجدین شرایط

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد واجدین شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واجدین شرایطی که درحوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر درمرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می‌توانند در همان حوزه رای دهند. اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رأی نداده‌اند می‌توانند در هر کدام از حوزه‌های 22گانه شرکت کنند.

اسلامی افزود: بازه سنی برای شرکت در انتخابات 18 سال است و بنابراین افراد متولد پیش 1385/2/21 می‌توانند در انتخابات روز جمعه 21 اردیبهشت ماه شرکت کنند.

وی همچنین گفت: تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه‌ای رأی داده‌اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم‌های موجود در شعب أخذ رأی انجام می‌گیرد.

* اجلاسیه‌های مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اجرای دقیق زمان‌بندی مراحل مختلف انتخابات، تاکید کرد: وزارت کشور اهتمام ویژه دارد تا انشاالله ملت شریف ایران اسلامی شاهد برگزاری اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز اول خردادماه و برگزاری اجلاسیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز هفتم خرداد ماه امسال باشند.

دیگر خبرها

  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • گنبدکاووس آماده برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه