Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هشتمین جمهور گزیده‌ای از آخرین اخبار انتخابات و حواشی آن را پیگیری خواهیم کرد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بستۀ خبری-تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزد‌های ریاست جمهوری می‌پردازد.

آخرین اخبار انتخابات را از بیست و سومین شماره‌ی «هشتمین جمهور» بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولتم شبیه به دولت خاتمی‌ست

اسحاق جهانگیری داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در صفحه توئیتر خود نوشت: «در میان دولت‌های دهه‌های اخیر، دولت من به دولت آقای خاتمی شباهت بیشتری خواهد داشت، اما با استفاده از تجربه‌های انباشته در ایران و جهان مرحله نوینی از اصلاحات راهگشا را آغاز خواهد کرد.»

انصراف افشار به نفع رئیسی

علیرضا افشار، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پس از دیدار با سید ابراهیم رییسی در بیانیه‌ای از انتخابات ریاست جمهوری کنارگیری کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «با تقدیم ۵۰ برنامه ملی تحول آفرین در همه عرصه‌ها که محصول تجارب گذشته و جلسات متعدد کارشناسی هستند به محضر مقام معظم رهبری و دولت انقلابی آینده، انصراف خود را از نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اعلام می‌کنم.»

یک ماه اینترنت رایگان

محمدجواد آذری جهرمی در توئیتی از اینترنت رایگان برای مردم خبر داد و گفت: «با تجویز و تصویب ستاد ملی کرونا و با همکاری محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و به منظور ترویج تبلیغات انتخابات در فضای مجازی بجای تجمعات خیابانی و میدانی، بسته‌های «اینترنت» یکماهه «رایگان» به همه مردم ایران عرضه خواهد شد.» وزیر ارتباطات جزئیات این بسته‌ها را به آینده موکول کرد.

جلسه نهایی؛ سه‌شنبه

عباسعلی کدخدایی اظهار داشت: «کار ما همچنان ادامه دارد و لازم است که گزارش‌های کارشناسی بیشتری را ملاحظه کنیم.»

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه جلسات شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌ها ادامه دارد و سه شنبه جلسه نهایی برگزار می‌شود، گفت: «جلسه نهایی برگزار شود، نتایج را به وزارت کشور اعلام خواهیم کرد. برخی از داوطلبان مراجعه کرده و برخی دیگر هم مطالب جدیدی ارائه کرده‌اند. اگر نکته‌ای ببینیم که اگر نیاز به حضور داوطلبان باشد از آن‌ها دعوت می‌کنیم تا با اعضای شورای نگهبان صحبت کنند.»

تکذیب حمایت از لاریجانی

در پی انتشار برخی اخبار مبنی حمایت و کناره گیری رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم و نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از علی لاریجانی، دفتر وزیر نفت دولت دهم اطلاعیه‌ای را صادر کرد. دفتر رستم قاسمی در این اطلاعیه انتشار اخبار را کذب شدیداً محکوم و شایعات منتشر شده مبنی بر حمایت وی از علی لاریجانی را تکذیب و اعلام کرد این کاندیدای مستقل به نفع هیچ گروه و فردی کناره‌گیری نکرده است.

آیین‌نامه فعالیت‌های دانشجویی در انتخابات

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم آیین نامه فعالیت‌های دانشجویی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ابلاغ کرد. در این بیانیه آمده است که:

«دانشگاه فضایی برای طرح دیدگاه‌های مختلف، ترویج مدارا و قانونمندی است؛ همچنین واجد قوانین و مقررات لازم برای فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. از این رو، لازم است دانشگاه در چارچوب مقررات و آیین نامه‌ها نسبت به پیشبرد اهداف و انجام وظایف خود (با توجه به اقتضائات فضای مجازی) اقدام نماید. بدیهی است هیچکس مجاز به اخلال در برنامه‌های دارای مجوز از مراجع تصمیم‌گیری دانشگاه نیست و هرگونه اقدام در جهت نادیده گرفتن تصمیمات نهاد‌های مسئول دانشگاه خلاف مقررات و ضوابط قانونی محسوب می‌شود.

مسوولان دانشگاه باید در ایام انتخابات همکاری و حمایت لازم را از تشکل‌ها و نشریات دانشجویی که برای برنامه‎‌های خود نیازمند اخذ مجوز و حمایت و پشتیبانی هستند، به عمل آورده و ضمن استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی، نسبت به برگزاری منظم جلسات شورا‌های مختلف (هیات نظارت، شورای فرهنگی و کمیته ناظر بر نشریات و…) اهتمام داشته و در تعاملی سازنده و غیر جانبدارانه، فعالیت کلیه تشکل‌ها را در فضای مجازی رصد نموده و اهتمام جدی برای نظارت بر این فعالیت‌ها داشته باشند.»

رنگ و بوی تازۀ وحدت

محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین بیان کرد: «رقابت‌ها به احتمال زیاد سه قطبی خواهد شد و آقایان رئیسی، لاریجانی و یک نفر از اصلاح طلبان (جهانگیری یا پزشکیان) رقابت کنندگان اصلی این دوره خواهند بود.»

وی افزود: «متاسفانه در چند روز گذشته اخبار ناصحیحی در خصوص موضعگیری من در صحنه انتخابات در رسانه‌ها منتشر شده که ضمن مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌های رسمی کشور نسبت به آن‌ها واکنش داشتم.»

باهنر تصریح کرد: «به طور رسمی اعلام کردم که جامعه اسلامی مهندسین و جبهه پیروان خط امام و رهبری ذیل شورای وحدت اصولگرایان در انتخابات نقش آفرینی خواهد داشت و به‌حمدلله با حضور جناب آقای رئیسی وحدت اصولگرایان رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفت و همه جریان‌های اصولگرایی از ایشان حمایت خواهند نمود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری انتخابات 1400 نامزدهای انتخاباتی وعده های انتخاباتی هشتمین جمهور انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان جلسه نهایی فضای مجازی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۲۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا

سرکوب اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین، محاکمه دونالد ترامپ، و منازعات سیاسی بر سر کمک‌های خارجی و مهاجرت، در هفته‌های اخیر تیتر روزنامه‌های آمریکا بوده است ولی ظاهراً در ماه‌های آینده بیشترین موضوع این روزنامه‌ها رقابت بایدن و ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید خواهد بود که از همین حالا این بحث در بین تحلیلگران سیاسی آغاز شده است.

به گزارش الجزیره، «اریک نیسبت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نورث وسترن اعتقاد دارد موضوع انتخابات هنوز در بین مردم داغ نشده است و معمولاً آنها از اواخر تابستان وارد این بحث می‌شوند ولی اتفاقاً همین مرحله برای نامزد‌ها مهم است تا بتوانند پایگاه محکم‌تری در بین مردم کسب کنند.

اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که با نزدیک شدن به انتخابات، رقابت تنگاتنگی بین بایدن و ترامپ شکل خواهد گرفت. کارشناسان می‌گویند این رقابت احتمالاً به نحوه عملکرد نامزد‌ها در ایالت‌هایی مثل میشیگان، جورجیا و نوادا بستگی دارد.

نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که تقریباً نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده گفته‌اند که اگر بتوانند هم بایدن و هم ترامپ را در برگه رای کنار گذاشته و جایگزینی برای آنها پیدا کنند. بر اساس این نظرسنجی، حدود دو سوم از رای دهندگان گفتند که اعتماد چندانی به اینکه بایدن از نظر جسمی به اندازه کافی برای رئیس جمهور شدن مناسب است، ندارند، در حالی که تعداد مشابهی گفتند که معتقد نیستند ترامپ در مقام ریاست جمهوری اخلاقی عمل کند.

در مورد نقش رای‌دهندگان جوان‌تر برای اردوی بایدن، پیام تاکنون این بوده است که رای به رئیس فعلی حزب دموکرات تحت تاثیر جنگ غزه و حمایت کاخ سفید از اسرائیل قرار گرفته است. موج اخیر اعتراضات دانشجویان و البته جوانان در حمایت از فلسطین شکاف نسلی را بیشتر ظاهر کرده و این موضوع می‌تواند مشکلی جدی برای بایدن ایجاد کند، چون حساب ویژه‌ای روی رای جوانان باز کرده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن حدود ۶۰ درصد از رای اقشار بین ۱۸ تا ۲۹ ساله را به دست آورد.

این امیدواری پایگاه بایدن و دموکرات‌ها در حالی است که نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان نشان داده است که بایدن در میان رای دهندگان زیر ۳۵ سال حدود ۴۰ تا ۵۱ درصد از ترامپ عقب‌تر است و کارشناسان می‌گویند فقدان اشتیاق در میان رای دهندگان جوان می‌تواند برای کاخ سفید نشین‌های فعلی دردسر شود.

حسن پیارالی، رئیس انجمن مسلمانان کالج دموکرات‌های آمریکا، شاخه دانشگاهی حزب دموکرات، گفت: ما می‌دانیم که دانشجویان چه احساسی دارند. من با اطمینان می‌گویم که اگر بایدن سیاست خاورمیانه‌ای خود را تغییر ندهد، در پنجم نوامبر (۱۵ آبان امسال روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) بسیاری از آنها در خانه خواهند ماند. من شک دارم که مردم به ترامپ روی بیاورند، اما مطمئناً به بایدن نیز رای نخواهند داد.

به گفته نیسبت استاد دانشگاه نورث وسترن، کمپین بایدن باید در ماه‌های آینده روی به نظم بخشیدن به خانه دموکرات‌ها تمرکز کند ولی در سمت جمهوری خواه، کمپین ترامپ آشفتگی‌های حقوقی بی سابقه گزارش داده است.

رئیس جمهور سابق با چهار پرونده حقوقی، از جمله دادگاه فعلی نیویورک در رسیدگی به اتهام جعل سوابق تجاری روبروست و هرچند این دادگاه‌ها در میان طرفدارانش اهمیتی ندارند ولی برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر او در هر یک از پرونده‌ها محکوم شود، مردم زیادی از آمریکا به او رای نمی‌دهند.

جان لیلی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی اعتقاد دارد که رقابت امسال با توجه به جلسات دادگاه ترامپ و فشار بر بایدن در موضوع جنگ غزه، ممکن است متفاوت باشد.

به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اقتصاد ایالات متحده همیشه یک موضوع مهم انتخاباتی در تمام ادوار بوده و هست و امسال نیز موضوع بحث بسیاری از جنجال‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که علیرغم شاخص‌های مثبت اقتصادی، بسیاری از آمریکایی‌ها بر این باورند که اکنون وضعیتشان بدتر از زمانی است که ترامپ در کاخ سفید بود.

ترامپ مایل است در مورد وضعیت بد اقتصادی صحبت کند، در حالی که تیم بایدن در عوض سعی خواهد کرد گفتگو را تغییر دهد و به موضوعات دیگر بپردازد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!