Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه ارتقاء توان ضدزره نیروهای مسلح کشورمان، تصاویر جدید حاکی از آن است که صنایع دفاعی کشورمان مشغول تولید دو مدل جدید راکت‌انداز به نام‌های RPG-۲۷ و RPG-۳۰ هستند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، به نقل از مشرق، راکت اندازهای چند منظوره انفرادی از جمله تسلیحاتی هستند که از زمان جنگ جهانی دوم توسعه پیدا کرده و تا به همین امروز نیز جزو تسلیحات استاندارد و مهم بسیاری از یگان های پیاده در جهان به حساب می آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نوع مهمات قابل استفاده در این راکت اندازها، قابلیت درگیری با انواع تانک ها و زره پوش ها، ساختمان ها و سنگرهای تقویت شده تا نیروهای پیاده دشمن وجود دارد.

این راکت اندازها با توجه به نوع طراحی دارای قابلیت استفاده چندین باره، مثل سری آر پی جی 7 ساخت شوروی سابق یا قابلیت شلیک یک بار مصرف مثل سری M72 ساخت آمریکا را دارند.

در کشور ما دو مدل راکت انداز انفرادی معروف یعنی سری RPG-7 و RPG-29 سالهاست تولید و در سازمان رزم نیروهای مسلح کشور وارد شده است. این راکت اندازها از نوع چند بار مصرف هستند، اما نصاویری مربوط به یک بازدید در سال گذشته از صنایع دفاعی توسط امیر سیاری معاون هماهنگ کننده کل ارتش و بازدید اخیر محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی از نمایشگاه صنایع دفاعی کشور نشان دهنده این مسئله است که حداقل دو مدل آر پی جی یک بار مصرف جدید، مدرن و قابل توجه نیز در کشور ما تولید می شود.

بازدید امیر سیاری از صنایع دفاعی در سال 1399 - به استوانه کوچک بالای پرتابه اصلی دقت کنید

بازدید اخیر محمدباقر قالیباف از نمایشگاه صنایع دفاعی - به استوانه کوچک بالای پرتابه اصلی و حلقه انتهای استوانه حامل دقت کنید

به طور کلی، در یک دسته پیاده نظام به صورت استاندارد، فرد یا افرادی به عنوان تیم ضد زره -یا در اصطلاح معروف دوران دفاع مقدس آر پی جی زن - حضور داشته اند. در کنار افرادی که دارای سلاح تخصصی ضد زره هستند راکت های یک بار مصرف با توجه به اندازه کوچک و وزن پایین، یک توانایی ضروری و مهم را به هر کدام از افراد دسته پیاده نظام در زمان بروز درگیری می دهد. در شرایط نبردهای فاصله نزدیک و جنگ شهری که در سالهای اخیر در حجم بالایی نیز رخ داده این راکت ها می توانند انواع تانک ها تا نیروهای دشمن که درون یک سازه سنگر گرفته اند را با یک شلیک نابود کنند.

RPG 27 راکت جدید برای سربازان ایرانی

بر اساس تصاویر موجود، به نظر می رسد یکی از راکتهای جدید که در صنایع دفاعی کشور تولید شده، مشابه مدل RPG 27 است که در اصل ساخت شرکت NPO Bazalt روسیه محسوب می شود. این راکت انداز در حدود 7 کیلو و 600 گرم وزن داشته و 1155 میلی متر نیز طول دارد. این راکت انداز یک پرتابه 105 میلی متری ضد تانک شدید الانفجار را شلیک می کند که توان نفوذ در زره تانک به اندازه 650 میلی متر، بعد از زره واکنشی را داشته و در صورت شلیک به سمت دیوار نیز می تواند درون یک دیوار بتون به قطر 1 و نیم متر نفوذ کند. سرعت پرتابه این راکت در حدود 120 متر در ثانیه و برد آن نیز 200 متر است.

راکت انداز RPG-27 - به حلقه پلاستیکی انتهای پرتابگر دقت کنید - در نمایشگاه اخیر صرفا پوسته ها بدون مهمات و سایت هدف گیری به نمایش درآمده اند

این راکت اندازه از هدف گیر فلزی بهره می برد که با چشم، عمل هدف گیری را انجام می دهد. بر اساس همین سری، راکت مدل های RShG-1 با سر جنگی ترموباریک و همچنین مدل RMG با قابلیت سنگر شکنی نیز توسعه پیدا کرده است. با این اوصاف این گونه نیز می توان گمانه زنی کرد که مهمات سنگر شکن و ترموباریک نیز برای این راکت انداز در داخل ایران توسعه پیدا کرده باشد.

RPG30؛ تلاش برای عبور از سد دفاع فعال

توسعه سیستم های دفاع فعال در حال حاضر برای انواع تانک ها و زره پوش ها تبدیل به یک اولویت برای مقابله پرتابه های ضد زره شده است. از جمله این سامانه ها می توان به تروفی ساخت رژیم صهیونیستی اشاره کرد. یکی از راه حل های غلبه بر سیستم های دفاع فعال، شلیک با فاصله بسیار کوتاه دو پرتابه به سمت هدف مجهز به این سامانه ها است.

پرتابه اول به نوعی خود را در معرض اصابت سیستم دفاع فعال قرار داده و در مسیر را برای پرتابه دوم به منظور نفوذ و برخورد به هدف باز می کند. در کشور ما پیش از این سامانه پیروز مجهز به موشک های ضد زره دهلاویه این قابلیت را در اختیار نیروهای مسلح گذاشته بودند ولی آن سامانه سنگین بوده و روی خودرو نصب می شود و نیاز بود نیروهای پیاده نیز از داشتن چنین قابلیتی بهره مند باشند.

راکت انداز RPG-30

راکت انداز آر پی جی 30 از نظر ظاهری تقریبا شبیه به مدل 27 بوده اما یک استوانه کوچک تر نیز روی حامل اصلی راکت نصب شده است. زمانی که کاربر، پرتابه را شلیک می کند در فاصله بسیار کمی -کم تر از یک ثانیه - قبل از حرکت راکت اصلی به سمت هدف، راکت کوچک تر حرکت خود را آغاز کرده و در نقش یک پرتابه گول زننده، حواس سیستم های دفاع فعال را منحرف کرده و راه را برای راکت اصلی باز می کند.

نحوه عملکرد راکت اندازه RPG-30 در مقابل سیستم های دفاع فعال

این راکت انداز نیز در اصل ساخت شرکت NPO Bazalt بوده و وزن آن 10 کیلو و 300 گرم، سرعت پرتابه 120 متر بر ثانیه و کالیبر آن نیز 105 میلی متر و از نوع شدیدالانفجار ضد تانک است. این راکت نیز توان نفوذ به 650 میلی متر زره فولادی و یا 1.5 متر سازه بتونی را دارد و برد آن نیز در حدود 200 متر است.

همان طور که از ویژگی های این دو سامانه تسلیحاتی مشخص است این دو راکت انداز برای واحدهای پیاده سبک از جمله واحدهای مکانیزه و هوابرد تا یگان های پیاده نظام توسعه پیدا کرده و می تواند حجم آتش قابل قبولی را در نبردهای فاصله نزدیک برای کاربران خود ایجاد کند. با تولید انبوه و تحویل این راکت اندازها به نیروهای مسلح هر کدام از نیروهای پیاده قادر خواهند بود با قدرت آتش بسیار بالاتری با طرف مقابل درگیر شوند و در عین حال شانس عبور از سیستم های دفاع فعال را نیز داشته باشند که خود این مسئله یک چالش بزرگ برای میدان های نبرد امروز و آینده به حساب می آید.

اخبار گروه سایر رسانه‌ها صرفا بازنشر اخبار سایت‌ها و خبرگزاری‌هاست و خبرگزاری تسنیم هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دفاعی کشور راکت اندازه توسعه پیدا کرده راکت انداز نیروهای مسلح میلی متر بار مصرف آر پی جی تانک ها ضد زره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۲۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • ایران و هند همکاری‌های دفاعی و نظامی را گسترش می‌دهند
  • تلگراف: انهدام تانک‌های آبرامز ناتو را آسیب پذیر کرده است
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!