Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@12:03:22 GMT

مشارکت در انتخابات چرا و چگونه

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۳۴۴۰

مشارکت در انتخابات چرا و چگونه

دشمنان جمهوری اسلامی ایران همواره در طول چهار دهه اخیر سعی داشتند تا از حساسیت و اهمیت مشارکت در انتخابات بکاهند و مردم را نسبت به این مشارکت ملی دلسرد کنند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیار واحدی؛ بدون شک انتخابات مهمترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یکسو پایه های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می دهد و از سوی دیگر ملاک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات در نظام های مردم‌سالار کارکردهای ممتازی دارد که اهمیت و ضرورت توجه به آن بر هیچ شخصی پوشیده نیست. انتخابات عالی‌ترین مظهر حضور مردم در عرصه سیاسی و مهم‌ترین مجرای تحقق حاکمیت مردم است. و این رویداد مهم فرصتی است برای مردم که نظر خودشان را نسبت به شیوه حکومت و مدیریت یک دولت ابراز کنند و اگر نسبت به آن نارضایتی داشته باشند، کسی یا گروهی دیگر را که مناسب‌تر و با کفایت‌تر می‌شناسند، جایگزین کنند.

 

دشمنان جمهوری اسلامی ایران نیز همواره در طول چهار دهه اخیر سعی بر آن داشتند تا از حساسیت و اهمیت مشارکت در انتخابات بکاهند و آن را بی اهمیت جلوه دهند و مردم را نسبت به این مشارکت ملی دلسرد کنند، اما سوال اصلی این است که اگر انتخابات اهمیتی ندارد و به گفته آنان بی تاثیر است، چرا پروپاگاندا رسانه ای راه انداخته و در تلاش برای تخریب وجه انتخابات ایران و بی تاثیر نشان دادن آن است؟ بدون شک نمی توان فشار های اقتصادی چند سال اخیر که بر مردم تحمیل شده را نادیده گرفت اما باید به دو مورد اساسی توجه کنیم:

 


اولا، عامل اصلی فشارهای اقتصادی بر مردم، همان کشور هایی هستند که خودشان را همراه مردم در مشکلات معرفی میکنند و اصطلاحا اشک تمساح میریزند اما در پشت ماجرا با تحریم های گوناگون دارویی و اقتصادی بیشترین فشار را بر همین قشر از جامعه میاورند. دوما، قطعا نمی توان کوتاهی برخی از مسولین در عمل به وظیفه خودشان را نادیده گرفت اما باید به این موضوع توجه کنیم که هر آنچه که در چند سال گذشته چه خوب و چه بد رخ داده نتجه انتخاب های خودمان بوده و این بی انصافی است که مسولیت انتخاب هایمان را در شرایط بد بر عهده نگریم و شانه خالی کنیم.

 


پس با توجه به تفاسیر گفته شده می توان انتخابات رامهم ترین رویداد ملی دانست و پر اهمیت ترین اتفاق در جمهوری اسلامی ایران که میتواند بر آینده کشور تاثیر بگذار لذا اهمیت انتخاب اصلح بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، موضوعی که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و در سخنرانی هایشان به اهمیت انتخاب اصلح و تاثیر آن در کشور اشاره داشتند و اخیرا نیز ایشان در نطق نوروزی، به اهميت این موضوع در انتخابات ١۴٠٠اشاره کردند و ویژگی هایی از افراد اصلح را بازگو نمودند که بد نیست اشاره به آنها داشته باشیم:

١.عدالتخواه و ضد فساد
٢.با ایمان
٣.دارای مدیریت و کفایت
۴.معتقد به جوانان
۵. دارای عملکرد انقلابی و جهادی
۶.مردمی
٧.امیدوار
٨. معتقد به توانمندی های داخلی


امید است با توجه به موضوعات مطروحه در این یادداشت علاوه بر مشارکت پرشور در انتخابات پیش رو به اهمیت انتخاب اصلح و فرد مطلوب توجه شود.


مهدیار واحدی _کارشناس حقوقی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یادداشت دانشجویی انتخابات مشارکت مردمی جمهوری اسلامی انتخابات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۳۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است

ایسنا/فارس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به نام‌گذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب، مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور در تحقق شعارهای سال را توجه مردم به مسئله حمایت از تولیدات و محصولات وطنی دانست.

حمیدرضا قانعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نام‌گذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: ایده اصلی طرح شعار سال توسط مقام معظم رهبری ذاتاً یک امر فرهنگی و فرهنگ‌ساز است و پیش از آنکه شعار مطرح شود، باید در مقام راهبرد قرار بگیرد و کلان حرکت جامعه را تنظیم و هدایت کند که در بطن خود به فرهنگ‌سازی و جهت‌گیری‌های فرهنگی متناسب با شعار سال توسط مردم و مسئولان منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه طی سالیان گذشته که عمده شعارها رنگ و بوی اقتصادی داشته‌اند، به الزامات فرهنگی تحقق آن راهبرد اقتصادی کمتر توجه شده است، افزود: در سال ۱۳۹۷ رهبری معظم انقلاب در شعار سال حمایت از کالای ایرانی را مطرح کردند و آن را مهم‌ترین عامل تحقق اقتصاد مقاومتی دانستند و به واقع  مهم‌ترین مسئله فرهنگی کشور ما در تحقق شعارهای اقتصادی توجه مردم به مسئله حمایت از تولیدات و محصولات وطنی است.

قانعی با تصریح اینکه در کشور ما فرهنگ استفاده و حمایت از کالای وطنی همچنان در میان مردم نیازمند تقویت است، گفت: در شرایط کنونی حمایت از کالای داخلی در اقتصاد ایران حرف اول را می‌زند. این امر نیاز به بسترسازی و تولید محتوای فرهنگی مداوم جهت حمایت از کالای داخلی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: تمرکز بر تولید محتوای خلاقانه، افزایش کیفیت محصولات و پایبندی مسئولان و چهره‌های ملی به استفاده از تولیدات داخلی و همچنین نشان‌سازی برای تولیدات ملی فاخر و رقابت‌پذیر و جبران برخی از این هزینه‌ها توسط دولت می‌تواند کمک ارزشمندی به تولید ملی باشد.

وی با بیان اینکه  در بخش دوم شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) علاوه بر توجه به جهش تولید راهبرد جدیدی به نام مشارکت مردم نیز مطرح می‌شود، افزود: مشارکت مردم وجوه مختلفی خواهد داشت. یکی از آن‌ها قطعا اهتمام به مصرف کالای داخلی و توجه به فرهنگ مصرف کالای وطنی توسط مردم است اما مسئله مهم‌تر بستر سازی و فراهم کردن زمینه حضور مردم در امر تولید است. رفع موانع و بروکراسی‌های مرسوم، تسهیل فرآیندهای صدور مجوز و بسیاری از اقدامات تشویق‌کننده و ترغیب‌کننده مردم به مشارکت در امر تولید سیاست مترقی و پیشروانه‌ای است که رهبر معظم انقلاب حکیمانه و هوشمندانه در شعار سال به آن اشاره می‌کنند.

قانعی با بیان اینکه در واقع شعار بازگشت به مردم راهبرد قطعی و ناگزیر جمهوری اسلامی در همه ابعاد است، گفت: طی سالیان گذشته هرکجا امورات به مردم واگذار شد، نتایج شگرفی مشاهده شد و موفقیت‌های چشمگیری حاصل شد؛ اینکه مردم در همه ابعاد مسائل اقتصادی مشارکت داده شوند، نه اینکه صرفا به‌عنوان لایه‌های پایینی و اقدام‌کنندگان میدانی به مردم نگاه شود باید در دستور کار قرارگیرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس اظهار کرد: مشارکت مردم در لایه‌های تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری، لایه‌های اقدام و اجرا و در نهایت  نظارت و اصلاح فرآیند قطعا راهگشا خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • مشارکت مردم در اقتصاد باید به خوبی تبیین و هدایت شود
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند