Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@10:18:26 GMT

موانع ورود سرخابی‌ها به بورس چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۵۵۱۰

موانع ورود سرخابی‌ها به بورس چیست؟

ایران اکونومیست- کارشناس بازار سرمایه درباره علل و موانع ورود دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بورس توضیحاتی داد.

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه  در رابطه با موانع ورود سرخابی ها به بورس، اظهار کرد: برای ورود شرکت ها به بازار سرمایه یک سری مشکلات ظاهری و محتوایی وجود دارد.

او ادامه داد: مشکلات ظاهری به این معنی است که هر شرکتی می‌خواهد وارد بورس شود، باید شرایطی را احراز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند سودآوری سالیانه، داشتن صورت‌های مالی منظم، داشتن حسابرس، داشتن اساسنامه و.. قطعا این دو تیم این شرایط را ندارند و نمی‌توانند احراز کنند. حتی این شرکت‌ها اصلا سود آوری نیز ندارند.

 

او در ادامه گفت: مشکل محتوایی نیز همان نا به سامانی است که از بعد اجتماعی به وجود می‌آید. زیرا زمانی که شرکت ها وارد بورس شوند، احتمال خرید آن‌ها از جانب کسی که صلاحیت نداشته باشد، وجود دارد و ممکن است که مجامع آن‌ها با مشکل مواجه شود. در هر صورت اگر شکل ظاهری و احراز شرایط ورود به بورس این شرکت‌ها را در نظر نگیریم، از نظر ذات محتوایی ورود این دو باشگاه به بورس باید با ظرافت خاصی همراه باشد تا مسئله مالکیت آن‌ها به طرفداران این دو باشگاه صدمه نزند.

تاجبر بیان کرد: مشکل بحث سیاسی است. به نظر من هر کس که موافق ورود این شرکت‌ها به بورس هستند، می‌داند که این کار به راحتی امکان پذیر نیست؛ بنابراین ورود این شرکت‌ها به بورس به آسانی اتفاق نمی‌افتد و من نیز نسبت به ورود آن‌ها به بورس در کوتاه مدت خوش بین نیستم. چندین سال است که این بحث مطرح است، اما اقدامی انجام نمی‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه ورود این دو باشگاه به بورس چه تبعات اجتماعی می‌تواند داشته باشد، بیان کرد: اکنون مالکیت این دو باشگاه در دست دولت است. به هر حال دولت نیز به نمایندگی از مردم این باشگاه‌ها را اداره می‌کند و سوء استفاده‌ای از این باشگاه ها انجام نمی‌شود. باید دقت شود زیرا این دو باشگاه میلیون‌ها طرفدار دارند و می‌توانند مورد سوء استفاده قرار گیرند.

تاجبر در ادامه اظهار کرد: زمانی که مالکیت آن‌ها از دولت منتقل می‌شود، احتمال این سوء استفاده‌ها نیز زیادتر می‌شود؛ بنابراین باید ساز و کاری اندیشیده شود تا از این سوء استفاده‌ها جلوگیری شود. بیشترین نگرانی من از این بابت است. در این مدتی که تقریبا نزدیک به ۱۰ سال است و از ورود این دو باشگاه به بورس جلوگیری می‌شود، به نظر می‌رسد که بحث سوء استفاده از مالکیت و طرفداران این دو باشگاه مطرح باشد.

او افزود: مالک باشگاه می‌تواند به طرفداران جهت دهد. همچنین می‌تواند به اعتصابات و انتخابات نیز جهت دهد. در هر صورت می‌توانند از این همه طرفدار استفاده‌های سیاسی کنند که ریسک بزرگی است.

 باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دو باشگاه بازار سرمایه سوء استفاده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش سازمان بورس، نوید خالقی اظهار داشت: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تاسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوز‌های فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تاسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیرا سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روز‌های آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تاسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواست باز بلاتکلیف، برای تاسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: در حال حاضر در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تاسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیات مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهاد‌های مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تاسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوز‌ها را با مراجعه به سامانه نهاد‌های مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوز‌های آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کگهر سهامدار حقوقی جدید کگل!
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی