Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدیرکل ثبت احوال استان تهران گفت: مسئله جمعیت موضوعی بنیادین در سیاست گذاری و آینده نگری است و همواره مورد توجه و دغدغه دولت‌ها بوده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، حسین زین الصالحین دیروز در جلسه شورای جمعیت استان تهران که در استانداری برگزار شد افزود: کشور ایران از دهه 1320 تاکنون دو بار در سال‌های 1346 (به دلیل مهار تدریجی مرگ و میر و دارا بودن باروری طبیعی کنترل نشده) و 1368 (به دلیل نیاز به فرصت برای ترمیم بعد از جنگ)، سیاست کنترل را در راستای تعدیل آهنگ رشد جمعیت تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: امروزه نگرش‌های مختلف به جمعیت ایران و افزایش یا کاهش میزان رشد سالانه آن، بعد تازه‌ای یافته و به دلیل اهمیتی که به ویژه برای آینده دارد، مورد توجه محافل علمی و اجرایی قرار گرفته است. براساس مطالعات انجام شده و نیز اطلاعات حاصل از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395، میزان باروری کل در کشور 2 و استان تهران به کمتر از 2 فرزند به ازای هر زن (حد جایگزینی) یعنی 1، 6 کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: طبق نظریه‌های مطرح گذار جمعیتی که تحولات حجمی، رشد و ساختار سنی جمعیت جوامع را تبیین می‌کند، در ایران سهم جمعیت مولد یا بالقوه فعال از نظر اقتصادی (افراد 15 تا 64 ساله) طبق سرشماری 1395 مرکز آمار ایران به حداکثر خود در سال‌های اخیر (69/9 درصد کل جمعیت کشور) رسیده و باعث به وجود آمدن پدیده‌ای شده است که آن را «پنجره فرصت جمعیتی» نامیده اند؛ پدیده‌ای که حدودا از سال 1385 آغاز شده و تا حدود سال 1430 اداماه خواهد یافت.

مهم‌ترین فرصت‌های ساختار جوان جمعیتی پیش روی ما قرارداده است
مدیرکل ثبت احوال استان تهران با بیان اینکه جمعیت شناسان پنجره جمعیتی را هدیه جمعیتی می‌نامند گفت: بی شک گذار ساختار سنی و پنجره جمعیتی، بستری برای رشد و توسعه اقتصادی کشور محسوب می‌شود، در طول دوره‌ای که پنجره فرصت گشوده می‌شود، هزینه‌های عمومی که در برنامه‌های اجتماعی نظیر آموزش و بهداشت صورت گرفته بود به سمت سرمایه گذاری در بخش‌های تولیدی و زیرساخت‌ها هدایت می‌شود.
زین الصالحین با اشاره به مهمترین فرصت‌های فرهنگی اجتماعی این پنجره جمعیتی نیز گفت: می‌توان برای ایجاد زیرساخت‌هایی در جهت ارتقای فرهنگ و علم و تربیت و تولید نیروی انسانی صالح و سالم، برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد.

تاثیر شرایط کنونی جمعیت با توجه به پنجره یا فرصت جمعیتی ایجاد شده در آینده اقتصاد
وی اضافه کرد: تحولات ساختار سنی جمعیت و افزایش جمعیت در سنین فعالیت بین 15 تا 64 سال منجر به فرصت طلایی پنجره جمعیتی شده است. در پنجره جمعیتی با تورم جوانی جمعیت روبه رو هستیم که پتانسیلی برای رشد شاخص‌های انسانی است و می‌تواند به بهترین صورت برای آرمان‌های توسعه پایدار استفاده شود.
زین الصالحین افزود: بهره گیری از در سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبری اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز است بنابراین با درنظر داشتن نقش ایجابی، عامل جمعیت و مولفه‌های پنجره جمعیتی و مدیریت سرمایه انسانی برای پیشرفت کشور، لازم است برنامه ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور انجام گیرد.

ساختار جمعیتی حال حاضر
مدیرکل ثبت احوال استان تهران اضافه کرد: طبق نظریه‌های مطرح گذار جمعیتی که تحولات حجم، رشد و ساختار سنی جمعیت جوامع را تبیین می‌کند، در ایران سهم جمعیت مولد یا بالقوه فعال از نظر اقتصادی (افراد 15 تا 64 سال) طبق سرشماری 1395 مرکز آمار ایران، به حداکثر خود در سال‌های اخیر (69/9 درصد کل جمعیت کشور) رسیده است و باعث به وجود آمدن پدیده‌ای شده که آن را «پنجره فرصت جمعیتی» نامیده اند؛ پدیده‌ای که حدودا از سال 1385 آغاز شده و تا حدود سال 1430 ادامه خواهد یافت.

مهمترین فرصت‌های ساختار جوان جمعیتی پیش روی ما قرار داده است
وی بار دیگر با تاکید بر اینکه پنجره جمعیتی، هدیه جمعیتی نامیده می‌شود در تشریح آن گفت:، زیرا گذار ساختار سنی و پنجره جمعیتی بستری برای رشد و توسعه اقتصادی کشور محسوب می‌شود، در طول دوره‌ای که پنجره فرصت گشوده می‌شود، هزینه‌های عمومی که در برنامه‌های اجتماعی نظیر آموزش و بهداشت صورت گرفته بود به سمت سرمایه گذاری در بخش‌های تولیدی و زیرساخت‌ها هدایت می‌شود.
زین الصالحین گفت: از مهمترین فرصت‌های فرهنگی اجتماعی این پنجره جمعیتی هم می‌توان برای ایجاد زیرساخت‌هایی در جهت ارتقای فرهنگ و علم و تربیت و تولید نیروی انسانی صالح و سالم، برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پنجره جمعیتی ثبت احوال استان تهران پنجره جمعیتی سرمایه گذاری زین الصالحین پنجره فرصت ساختار سنی پدیده ای برای رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، اين نشست با حضور مهرداد بذرپاش ، وزير راه و شهرسازي کشورمان و رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات، برگزار شد.

وزير راه و شهرسازي گفت: بعد از 10 سال کمیسیون مشترک دو کشور را برگزار ميکنیم که فرصتی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور است. امارات به عنوان دومین کشور شریک ایران، اهميت استراتژیک زيادي براي ما دارد.

بذرپاش ا اشاره به حضور ایران و امارات در مسیر کریدور شمال و جنوب گفت: دسترسی به بازارهای شمال و جنوب میتواند باعث بوجود آمدن فرصت بای دو کشور باشد.

رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در ادامه افزود: توانمندی های فناوری نو و دانش بنیان میتواند فرصت برای توسعه روابط بر پايه نکنولوژی را فراهم کند. تشریفات گمرکی و حمل و نقل از مشکلات تجاری دو کشور بوده که لازم است این موضوع را برای گسترش روابط تجاری حل و فصل کنیم.

بذرپاش درباره مراودات بندري دو کشور گفت: در حال حاضر حمل و نقل از بندر شهید بهشتی و گمرک بازرگان در حال اجراست. تسهیل برای خروخ در ترانزیت کالا در حوزه جاده ای و ریلی بايستي گسترش یابد.

وزير راه و شهرسازي در پايان بر حل مشکل بانکی و مالی براي تسهيل روابط تجاري دوجانبه تاکييد کرد.

وزیر اقتصاد امارات در اين نشست گفت: برگزاري جلسه امروز نشان از توسعه و گسترش روابط اقتصادی دو کشور است. امارات بعد از چین، بيشترين ميزان روابط تجاری با ايران را دارد. ازرزش تجارت به ۲۷ میلیارد دلار رسیده و بسياري از شرکتهای ایرانی در امارات تشکیل شده است.این کمیسیون مي تواند بازار دو کشور برای همديگر فراهم آورد.

المری افزود: ايجاد فرصت هاي زیادی برای حمل و نقل و همکاري هاي بانکی ، از دستاوردهاي اين کمسيون هاست.

وزیر اقتصاد امارات با اشاره به عملکرد دولت امارات در زمينه سرمایه گذاری گفت: تصویب قانون تشکیل شرکتهای خارجی و تشویق در زمینه حمایت از شرکت‌هایی که در زمینه انرژی نو فعالیت میکنند با استفاده از زیر ساختهاي اين کشور، فرصت خوبی برای تجارت با امارات ايجاد کرده است.

وزیر اقتصاد امارات در پايان از فعالان بخش خصوصی ایران براي حضور در بازار امارت دعوت کرد.

 

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • تائید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سفر گروسی به تهران
  • مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • وحیدی: مرحله دوم انتخابات ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • وحیدی: تقسیم استانی تهران نیازمند مصوبه مجلس است
  • وزیر کشور: انتقال پایتخت ۱۰۰ میلیارد دلار لازم دارد
  • ایجاد استان تهران شرقی و غربی به منظور اداره بهتر انجام می شود
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است