Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@22:09:03 GMT

تفاوت خاموشی‌های برق در زمستان و تابستان

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۵۸۳۳

تفاوت خاموشی‌های برق در زمستان و تابستان

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: در شرایط فعلی تمامی تقاضای نیروگاه‌ها به گاز تامین شده است و اگر نیروگاه‌ها به گاز بیشتری نیاز داشته باشند، حتی این امکان وجود دارد که تولید گاز را افزایش دهیم.

به گزارش مشرق، محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز با اشاره به عملکرد وزارت نفت در تامین گاز نیروگاه‌ها گفت: در حال حاضر نیروگاه‌ها مطابق برنامه وزارت نیرو در حال دریافت گاز هستند و ما هیچ کمبودی در تحویل گاز به نیروگاه‌ها نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای گذشته ما حدود ۲۴۵ میلیون متر مکعب در روز گاز به نیروگاه‌ها تحویل دادیم و برای گازرسانی به نیروگاه‌ها هیچ محدودیتی وجود ندارد.

وی اظهار داشت: تامین سوخت نیروگاه‌ها تماما با گاز صورت می‌گیرد و نفت کوره و گازوئیل سهمی در سبد سوخت نیروگاه‌ها ندارند. ظرفیت شبکه گازرسانی نیز مناسب بوده و مشکلی در تولید، انتقال و مصرف گاز در نیروگاه‌ها نیست.

بیشتر بخوانید:

انتشار برنامه قطع برق در تهران از ۳ تا ۶ خرداد +جدول

*تمامی تقاضای نیروگاه‌ها به گاز تامین شده است

جولایی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی قطعی برق گفت: ببینید ما گازی که وزارت نیرو درخواست کرده است را تمام و کمال تحویل داده‌ایم. مثلا در دو روز گذشته میزان گاز ارسالی به نیروگاه‌ها به ترتیب ۲۴۳ و ۲۴۵ میلیون متر مکعب در روز بوده است. لذا موضوع خاموشی را باید در وزارت نیرو جستجو کنید.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تاکید کرد: در بحث تولید گاز نیز مشکلی وجود ندارد و الان روزانه ۷۳۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌شود که از این مقدار ۶۸۰ میلیون متر مکعب آن به عنوان گاز شیرین در شبکه تزریق می‌شود. در شرایط فعلی اگر نیروگاه‌ها به گاز بیشتری نیاز داشته باشند، حتی این امکان وجود دارد که تولید گاز را افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: نسبت به سال گذشته مصرف گاز در نیروگاه‌ها افزایش داشته است. در بعضی مناطق افزایش ۵۰ درصدی تحویل گاز به نیروگاه‌ها را شاهد بودیم و به خصوص در مناطق شمالی میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در سال جاری افزایش قابل توجهی داشته است.

*افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها، کلید حل مشکل تامین برق

جولایی اظهار داشت: شرکت گاز هیچگونه محدودیتی در تحویل گاز به نیروگاه‌ها ندارد و می‌تواند حتی از ارقام ۲۴۵ نیز گازی بیشتری را تحویل بدهد منتها الان دیگر نیروگاهی موجود نیست که نیاز به گاز داشته باشد وگرنه اگر نیروگاه باشد ما باز هم می‌توانیم گاز را تحویل دهیم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: قطعا باید برای ساخت نیروگاه‌ها برنامه‌ریزی شود تا بتواند مشکل کمبود تولید برق را حل کند، اما مهم‌تر از این موضوع افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها است. یعنی ما باید نیروگاه‌هایی با بازدهی مطلوب داشته باشیم.

وی ادامه داد: نیروگاه‌ها وقتی راندمان پایینی داشته باشند هر چقدر گاز تحویل دهیم، بخش اعظم آن از بین می‌رود بدون اینکه برقی تولید شود. همچنین بر روی سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف نیز باید اقداماتی در دستور کار قرار گیرد.

*رمزگشایی از دلایل خاموشی‌های زمستانی و تابستانی

جولایی افزود: دلیل قطعی برق در زمستان سال گذشته با خاموشی‌ها در تابستان کاملا متفاوت است. در زمستان به دلیل مصرف بالای گاز در بخاری‌ها و وسایل گرمایشی در بخش خانگی و تجاری، امکان تامین همه سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها به صورت گاز نبود و وزارت نفت بخشی از نیاز نیروگاه‌ها را با سوخت مایع تامین میکرد. ترجیح نیروگاه‌ها نیز به استفاده از گاز بود تا سوخت مایع، به همین دلیل شاهد قطعی برق بودیم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: اما در تابستان و روزهای گرم سال به دلیل استفاده مردم از وسایل سرمایشی مثل کولر گازی، مصرف برق افزایش می‌یابد به گونه‌ای که پیک مصرف از پیک تولید بیشتر می‌شود. لذا دلیل قطعی برق در دو بازه زمانی متفاوت بوده است. یعنی در زمستان افزایش مصرف گاز و در تابستان افزایش مصرف برق دلیل خاموشی بوده است.

*آیا خاموشی‌های اخیر به توافق پاریس ارتباط دارد؟

وی درباره ارتباط خاموشی‌های اخیر با توافق پاریس اظهار داشت: واقعیت بنده در جریان این موضوع نیستم و با توجه به شرایط تصمیمات خودمان را برای تامین نیاز مردم می‌گیریم. در بحث تولید و تحویل گاز به نیروگاه‌ها ما هیچ محدودیتی نداریم و هر چقدر که نیروگاه‌های داخلی ما توان داشته باشند به آنها گاز می‌دهیم و اصلا موضوعاتی مثل توافق‌نامه پاریس در این شرایط مطرح نیست.

جولایی در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان جمع‌بندی ۱- ما در حال حاضر به میزان نیاز نیروگاه‌ها گاز تحویل می‌دهیم ۲- درخواست بیشتری نیز از طرف نیروگاه‌ها برای دریافت گاز نداشته‌ایم چون همه آنها گاز موردنیاز خود را دریافت کرده‌اند ۳-اگر نیروگاه‌ها به گاز بیشتری نیاز داشته باشند ما قدرت مانور مناسبی برای افزایش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها حتی در شرایط پیک فعلی داریم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین وزارت نفت وزارت نیرو گاز قطعی برق قطع برق برق مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تحویل گاز به نیروگاه ها نیروگاه ها به گاز میلیون متر مکعب اگر نیروگاه داشته باشند خاموشی ها گاز تحویل قطعی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟

یک کارشناس صنعت خودرو تداوم مشکلات خودروسازان در زمینه تخصیص ارز و همچنین تامین نقدینگی را به عنوان علت کاهش تولید ایران‌خودرو و سایپا در فروردین سال جاری معرفی کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان از کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در فروردین سال ۱۴۰۳ دارد. شروع ضعیف آن‌ها در حالی رقم خورده که بخشی در سال گذشته هم بخشی از برنامه تولید آن‌ها محقق نشد.


«امیر حسن کاکایی» کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در نخستین ماه سال جاری اظهار کرد: تولید خودرو نیاز به تامین نقدینگی ریالی و ارزی دارد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر تولید خودرو نتیجه‌ای جز افزایش زیان برای خودروسازان به همراه نداشته است. با افزایش تولید، میزان زیان خودروسازان رشد پیدا می‌کند، در نتیجه توانایی آن‌ها در تامین نقدینگی و اعتبار برای ادامه تولید کاسته می‌شود.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: ایران خودرو و سایپا در زمره شرکت‌های فرمانبردار دولت قرار دارند؛ لذا، علی‌رغم افزایش زیان، آن‌ها همچنان ناگزیر به ادامه تولید هستند؛ در حال حاضر این دو شرکت برای ادامه تولید با چالش جدی تامین نقدینگی و ارز مواجه‌اند.


وی متذکر شد: در طول چند سال گذشته میزان زیان‌دهی آن‌ها با شیب ملایمی آغاز شد، اما سیاست‌گذاران صنعتی نسبت به این موضوع بی توجهی کردند. اکنون وضعیت این شرکت‌ها به گونه‌ای رقم خورده که نه تنها زیان آن‌ها چند برابر شده بلکه دیگر اعتباری هم برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها ندارند.


کاکایی عنوان کرد: وضعیت فعلی خودروسازان فقط باعث بی اعتباری آن‌ها نشده بلکه این مسئله حتی گریبان قطعه‌سازان را هم گرفته است. به عبارت ساده‌تر، بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعات به حدی بالا رفته که باعث بد‌عهدی آنان در قبال تامین کنندگان مواد اولیه شده است.


این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: برای مدیریت دولتی ایران خودرو و سایپا افزایش زیان این شرکت‌ها مهم نیست و به طور مطلق فرمانبردار سیاست‌های خودرویی دولت هستند. کاهش تولید خودرو در فروردین ماه صرفاً به خاطر تشدید چالش‌های مذکور است.


وی با اشاره به درخواست چند ماه پیش وزیر صمت برای اعطای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به ایران‌خودرو و سایپا هم گفت: این مطالبه برای دو ماه پیش بوده و اکنون دیگر کارایی قبل را ندارد، زیرا این امکان وجود دارد که خودروسازان در طول این مدت دو برابر آن عدد زیان کرده باشند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در صنعت خودرو عدد ناچیزی است، زیرا فروش ریالی شرکتی مانند ایران‌خودرو بالای ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقدینگی در صنعت خودرو حکم جریان خون را دارد. اکنون خودروسازان نه اعتبار دارند و نه نقدینگی ریالی و یا حتی ارزی. بخشی از فرایند تولید خودرو مبتنی بر واردات مواد اولیه است. در حال حاضر ایران خودرو و سایپا به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای پاسخ به مطالبات شرکای خارجی خود هم دچار مشکل شده‌اند.

 

خودروسازان جرات توقف تولید را ندارند!


کاکایی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش تولید خودرو در فروردین ماه می‌تواند متاثر از انتظار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خود باشد یا خیر، گفت: این گزاره به دور از انتظار و یا حتی نادرست است، زیرا همانطور که در ابتدا ذکر شد، ایران‌خودرو و سایپا فرمانبردار دولت هستند. در حال حاضر تمام دغدغه وزیر صمت معطوف به افزایش تولید خودرو در سال جاری است؛ به همین خاطر نه وزیر و نه حتی مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا نمی‌توانند به بهانه اخذ قیمت‌های جدید برای محصولات، خط تولید را متوقف و یا در آن اخلال ایجادکنند.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: بدون شک اولویت اصلی وزارت صمت و خودروسازان در سال ۱۴۰۳ افزایش تولید است حتی اگر زیان آن‌ها افزایش پیدا کند. گزاره توقف تولید برای اخذ قیمت‌های جدید فقط برای خودروسازان بخش خصوصی صدق می‌کند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در طول سال‌های اخیر ابزار‌های متعددی همچون اوراق گام، LC داخلی و همچنین اوراق صکوک را برای تامین مالی خودروسازان پیشنهاد دادند، اما میزان بدهی و زیان آن به قدری بالاست که هیچ یک از روش‌‎های مذکور هم نتوانسته نقدینگی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. مادامی که روند تخصیص ارز و همچنین تامین مالی خودروسازان با چالش همراه باشد، کاهش تولید آن‌ها یک امر قابل انتظار خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تولید خودرو ، ایران خودرو ، سایپا ، صنعت خودرو ، وزارت صمت ، نقدینگی ، تامین ارز خودروسازان ، امیر حسن کاکایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAK

دیگر خبرها

  • تولید پایدار برق در اوج بار مصرف/ به استقبال تابستان می‌رویم
  • نیروگاه مفتح همدان: نقشی در ایجاد فروچاله‌ها نداریم
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی در تبریز
  • افتتاح نیروگاه ۵ مگاواتی در تبریز
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • تابستان منهای خاموشی
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم