Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - بحران آب در آران و بیدگل دغدغه‌ای که زنگ خطر را به صدا درآورده است و لازم است مسئولان در این زمینه تدبیری بیندیشید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آران و بیدگل، کمبود آب در منطقه آران و بیدگل به یک بحران تبدیل شده است به نحوی که با کمبود نزولات آسمانی در سال جاری شاهو قطعی مکرر برق در اقصی نقاط کشور و حتی منطقه آران و بیدگل به صورت برنامه ریزی شده و از پیش اعلام شده هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرایط صرفه جویی در مصرف آب از اهمیت بیشتری برخوردار است و لازم است تا اقدامات لازم در زمینه حفظ منابع آبی و مدیریت مصرف توسط مسئولان و شهروندان صورت پذیرد تا در آینده دچار مشکل نشویم

اسماعیل بایبوردی فرماندار شهرستان آران و بیدگل در این زمینه اظهار داشت: از ابتدای سال ‌زراعی جاری تاکنون 64.7 میلیمتر بارندگی در شهرستان آران و بیدگل ثبت شده است که نسبت به بارندگی‌های مدت مشابه سال گذشته که 193.5 میلیمتر بوده، 70 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی میزان بارندگی عادی یا نرمال بلندمدت شهرستان آران و بیدگل را 128 میلیمتر عنوان کرد و افزود: با توجه به بارندگی‌های سال‌جاری، 50 درصد کاهش بارندگی‌های بلندمدت در این شهرستان ثبت شده است.

فرماندار شهرستان آران و بیدگل میزان برداشت از  منابع آب زیرزمینی ان شهرستان در بخش کشاورزی را 51 میلیون مترمکعب در سال ذکر کرد و افزود: شهرستان آران و بیدگل با محدودیت منابع آبی روبه‌روست و به همین علت در بخش‌های مختلف و به ویژه کشاورزی تغییرالگوی کشت مناسب ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

«دیل» در آتش می‌سوزد / خشکسالی بلای جان جنگل‌های بلوط زاگرستیغ خشکسالی و فقر مراتع بر گلوی کشاورزان / باز هم حکایت سریال تکراری خشکی و کم آبی در خراسان جنوبیخطر خشکسالی کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می‌کند

وی میزان برداشت سالیانه آب از منابع آب زیرزمینی شهرستان آران و بیدگل در بخش صنعت و خدمات را سه میلیون و 400 هزار مترمکعب ذکر کرد و افزود: این میزان آب برداشتی شامل یک میلیون و 200 هزار متر مکعب در بخش صنعت، 900 هزار مترمکعب در بخش فضای سبز و یک میلیون و  300هزار مترمکعب در بخش گردشگری و نیروگاه‌ها است.

بایبوردی همچنین میزان برداشت سالیانه آب از منابع آب زیرزمینی شهرستان آران و بیدگل در بخش شرب را 11 میلیون مترمکعب عنوان و تاکید کرد: خطر کم‌آبی و خشکسالی جای‌جای کشورمان و به‌ویژه شهرستان آران و بیدگل را تهدید می‌کند و موثرترین راه، مدیریت دانش‌بنیان مصرف و صرفه جویی آب توسط همه مردم و مسئولان است.

وی در ادامه با تاکید بر جلوگیری از هدررفت آب گفت: کاهش بارش‌ها در سال آبی جاری که سبب افت سطح آب سفره‌های زیرزمینی شده است، سایه سنگین خشکسالی و زنگ خطر آن را به صدا درآورده است که مدیریت دانش‌بنیان مصرف آب به‌ویژه در دو بخش شرب و کشاورزی را می‌طلبد.

انتهای پیام/803/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان آران و بیدگل منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین گرشاسبی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران بیان کرد: یکی از اهداف اصلی و اساسی ساخت سازه‌های آبخیزداری، افزایش سطح ایستابی چاه‌های کشاورزی و غنی‌سازی سفره‌های آب زیرزمینی است.

وی کنترل سیلاب و پیشگیری از خسارت سیل را از دیگر اهداف ایجاد سازه‌های آبخیزداری عنوان کرد و افزود: بسیاری از شهرها و روستاها و اراضی کشاورزی و تأسیسات پایین دست در سال‌های گذشته با کوچک‌ترین بارندگی به زیر آب می‌رفت و به آنها خسارت وارد می‌شد، اما با ساخت سازه‌های آبخیزداری، سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها کنترل و از ایجاد خسارت جلوگیری می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اظهار کرد: در اواخر هفته گذشته با وجود بارندگی‌های خوبی که در استان داشتیم و در برخی مناطق حتی بیش‌از ۸۰ میلیمتر بود، هیچ گزارشی از وقوع سیلاب نداشتیم که این از افتخارات حوزه آبخیزداری استان است.

وی بیان کرد: تا کنون افزون‌بر ۸۶۷ سازه آبخیزداری در استان اجرا شده که در بارندگی‌های مختلف در سال گذشته و امسال اثربخشی بسیار خوبی داشته است.

وی گفت: سازه‌های آبخیزداری در بارندگی روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت بیش‌از ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب روان آب را جمع‌آوری و استحصال کردند.

گرشاسبی ادامه داد: در این بارندگی حوزه آبخیزداری شهرستان دشتستان با ۱۰ میلیون مترمکعب، شهرستان جم با ۴.۲ میلیون مترمکعب، شهرستان دیر با ۳.۷ میلیون مترمکعب و شهرستان دیلم با ۱.۵ میلیون مترمکعب بیشترین استحصال روان آب را در استان داشتند.

وی گفت: در زمان حاضر ۲۵۵ سازه آبخیزداری در شهرستان دشتستان داریم که در بارندگی اخیر ۱۰۰ درصد ظرفیت آنها تکمیل شد و در حوزه شهرستان جم با توجه به میزان بارندگی، ۳۶۱ مورد سازه آبخیزداری که پیش‌از این اجرا شده به طور کامل آبگیری شد و در سایر شهرستان‌ها از جمله تنگستان، دشتی و گناوه هم میزان آبگیری سازه‌ها اثربخشی خود در کنترل سیلاب و رسوبات و افزایش سطح سفره‌های زیرزمینی که از اهداف اجرای این طرح‌ها بوده را داشته است.

کد خبر 6098845

دیگر خبرها

  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • خسارت به ۳۵۰ خانواده در جریان بارش‌های اخیر
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • معرفی برترین های مسابقه فوتسال مهاجران آران وبیدگل
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری شهرستان کوهرنگ
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • گچساران و باشت رکورددار بارش باران در کهگیلویه و بویراحمد