Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@13:27:19 GMT

غربالگری شنوایی حدود ۹۳هزار نوزاد در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۷۶۳۰

غربالگری شنوایی حدود ۹۳هزار نوزاد در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی سازمان بهزیستی خراسان رضوی، غلامحسین دلبری اظهار کرد: در برنامه غربالگری شنوایی نوزادان ۹۲ هزار و ۹۵۸ نوزاد در خراسان رضوی طی سال ۹۹ مورد معاینه شنوایی قرار گرفته‌اند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی یادآور شد: از این تعداد نوزاد که ۸۷ درصد کل موالید استان را پوشش داده است ۲۳۹ نوزاد دارای اختلال شنوایی تشخیص داده شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه تعداد موالید استان در سال گذشته ۷ درصد کاهش داشته است، بیان کرد: با توجه به اینکه در سال ۹۹ به خاطر محدودیت‌های کرونایی ۷ پایگاه غربال در شش ماه اول و ۳ پایگاه در شش ماه دوم تعطیل شده‌اند پوشش ۸۷ درصدی موالید در این برنامه، باز هم رتبه‌ی اول کشور را بدست آورده است.

دلبری در خصوص هزینه‌های این برنامه برای خانواده‌ها یادآور شد: در مناطق محروم روستایی و شهری، این برنامه به صورت رایگان انجام می‌شود و در مناطق برخوردار، هزینه‌ی اندکی از خانواده‌ها دریافت می‌شود که نسبت به بخش خصوصی، بسیار کم است.

وی تأکید کرد: هزینه غربال تک آزمون حدود یازده هزار و پانصد تومان و غربال دو آزمون حدود ۵۹ هزار تومان است.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: البته ما یارانه‌هایی در مرحله تشخیص و مداخله داریم که به خانواده‌هایی که کار درمان کودکان‌شان را پیگیری می‌کنند پرداخت می‌شود و ملاک پرداخت، جداولی است که توسط سازمان بهزیستی ابلاغ شده است ولی به طور کلی می‌توان گفت این مراحل برای خانواده های کم‌بضاعت، رایگان انجام می‌شود.

وی افزود: در سال ۹۹ بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای تأمین یارانه‌های این برنامه به استان تخصیص یافته که تمام آن به خانواده‌های واجد شرایط پرداخت شده است.

دلبری ابراز کرد: در بین شهرستان‌های خراسان رضوی ۷ شهرستان خلیل‌آباد، داورزن، خوشاب، باخرز، صالح‌آباد، کوهسرخ و ششتمد به خاطر نداشتن مرکز پایگاه ثابت یا سیار، معاینه نوزادان‌شان در بیمارستان شهرستان‌های مجاور انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در ۲ شهرستان رشتخوار و فیروزه، معاینات بصورت پایگاه سیار و در مابقی شهرستانها این معاینات در پایگاه ثابت غربال شنوایی انجام می‌گیرد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: غربالگري شنوايي اختلال شنوايي خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۷۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان

مدیر کل فرهنگی و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: دانشگاه فردوسی مانند نخ تسبیح است که فردوسی دوستان، و شاهنامه پژوهان را کنار یکدیگر قرار می‌دهد تا در مسیر اعتلای فرهنگ و زبان پارسی گام بردارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی میراث‌فرهنگی خراسان رضوی، محمد حسین‌زاده در جلسه عوامل ستاد اجرائی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اظهارداشت: دانشگاه فردوسی سال گذشته با برگزاری همایش علمی و هم‌چنین با مشارکت در برنامه‌های بزرگداشت نقش مهمی داشت و اتفاقات کم‌نظیری را رقم زده است.

وی تصریح کرد: دانشگاه فردوسی نقطه پمپاژ فضای فکری و محتوایی به جامعه است که سال گذشته در حوزه هویت ملی اتفاقات مهمی رخ داد و با توجه به فضاهای شکل گرفته، بازگشت به گنجینه هویتی و ملی از اهمیت ویژه برخوردار است.

حسین زاده با اشاره به همکاری، همراهی و هماهنگی شکل گرفته بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث‌فرهنگی و انجمن مفاخر کشور برای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: چندین جلسه در سطح ملی برگزار و تقسیم کار لازم صورت گرفته است، هدف این است که فردوسی به عنوان شاعر حماسه سرای کشور تمامی دستگاه‌ها نقش داشته باشند.

مدیرکل فرهنگی و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: تجلیل از فردوسی شناسان، شاهنامه پژوهان و نواختن زنگ فردوسی در مدارس از مواردی است که توسط دانشگاه‌های وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش در سطح استان‌های سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی گفت: صدا و سیما نیز برنامه‌های ویژه‌ای به این مناسبت خواهد داشت که برخی از این برنامه‌ها از مشهد برای کشور تولید خواهد شد.

حسین‌زاده یادآور شد: روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی از دیگر برنامه‌های ویژه بزرگداشت فردوسی است.

تقاضای مشارکت دانشگاه در روزهای ملی مفاخر خراسان رضوی 

سید جواد موسوی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: شاعران مفاخر استان خراسان رضوی شامل فردوسی، خیام و عطار نیشابوری و بیهقی در تقویم رسمی کشور دارای روز ملی هستند که با توجه به جایگاه علمی و پژوهشی، دانشگاه فردوسی باید در برنامه‌های آن‌ها نیز مشارکت داشته باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اظهار کرد: همگرایی خوبی بین دستگاه‌های اجرایی شکل گرفته است و باید از ظرفیت‌های دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این رویداد ملی بیشتر بهره‌مند شویم.

مسعود میرزایی شهرآبی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه با اشاره به رویکرد و سیاست‌های این دانشگاه اظهارداشت: دانشگاه فردوسی می‌خواهد حل مسئله کند، نمی‌خواهد بودجه نفتی را بگیرد و مصرف کند.

وی با بیان این که در دانشگاه رویکرد انقلابی شکل گرفته است، ادامه داد: دانشگاه فردوسی می‌خواهد کف جامعه و در کنار مردم و مسئولان باشد، می‌خواهد بال دولت و دولتی‌ها باشد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به بزرگداشت فردوسی گفت: با توجه به رویکرد حل مسئله در دانشگاه فردوسی، تربیت نسلی، هویتی ملی و اسلامی در خدمت جامعه خواهد بود، اگر ما در صحنه نباشیم افراد دیگری به صحنه خواهند آمد و میدان‌داری خواهند کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه در این حوزه گفت: در حوزه فرهنگی بودجه‌های چشمگیری اختصاص دادیم و از این پس نیز در حوزه فرهنگی هزینه خواهیم کرد چون معتقدیم تا زمانیکه مسائل نرم افزاری را رفع نکنیم در فیزیک، شیمی، ریاضی و ... توفیق نخواهیم داشت.

فرزاد قائمی، دبیر علمی همایش فردوسی نیز با اشاره به سابقه و رویکرد برگزاری همایش‌های بزرگداشت فردوسی اظهارداشت: بعد از دهه 70 که مقام معظم رهبری از منطقه توس بازدید کردند و بر آبادانی این منطقه تاکید کردند، دوباره فردوسی به کانون توجه تبدیل شد و دانشگاه نیز در کنار دیگر دستگاه‌های اجرایی در برگزاری بزرگداشت فردوسی نقش داشته است.

مجید طهوریان عسکری، عضو شورای اسلامی شهر و رئیس کمیسیون ساماندهی و عمران توس در شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: شورای اسلامی شهر مشهد برای همکاری در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی آمادگی دارد و برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در این زمینه با تصویب لوایح شهرداری همراهی لازم صورت گرفته است.

حضور بیش از 1000نویسنده از28 استان در جشنواره داستان حماسی

مجید عسکری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز با بیان این‌که شاهنامه فردوسی یک اثر هنری است، گفت: آسیب شناسی‌هایی را در حوزه فردوسی، شاهنامه انجام دادیم و مقرر شده است که آثار هنری مبتنی بر این آسیب شناسی و ظرفیت‌های فردوسی و شاهنامه تولید کنیم.

وی با اشاره به برگزاری چهار دوره  جشنواره داستان حماسی افزود: داستان حماسی به عنوان یک گونه داستان شناخته شده و بیش از هزار نویسنده در 28 استان کشور درگیر داستان‌ حماسی شده‌اند.

عسکری تصریح کرد: ادبیات حماسی نبازمند روزآمدسازی است و باید از منظر جدید به آن نگریسته شود و مردم به ویژه دانشجویان در این زمینه مشارکت داشته باشند.

 25 تا 3خرداد دهه حماسه  در شهر مشهد

جلیل بامشکی، مدیر گردشگری و زیارت شهرداری مشهد  نیز گفت: نگاه ما ارتقای جایگاه و هویت ملی است و بر همین مبنا برنامه‌هایی را از 25 اردیبهشت که روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است آغاز و تا سوم خرداد که روز آزادسازی خرمشهر است به عنوان دهه حماسه، اجرا می‌کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های دهه حماسه تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده با مشارکت دانشگاه فردوسی مشهد جشنواره‌های فرهنگی و هنری مرتبط با شاهنامه و فردوسی را اجرا کنیم و دانشگاه نقش بیشتری را داشته باشد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • کشف حدود ۲۵ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در تایباد
  • ساخت هزار و ۵۰۰ مسکن برای خانواده های کم درآمد مشهدی