Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در مبارزه با ملخ در عرصه های طبیعی با استفاده از پرچم، هشدارهای لازم به کشاورزان و دامداران داده می شود، اظهار داشت: پرچم قرمز نشان دهنده مبارزه با ملخ است تا دامداران از چرای دام در این محدوده خودداری کنند، دست کم به مدت یکماه پس از سمپاشی چرای دام در این مناطق ممنوع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مدت یک هفته اخیر در عرصه های طبیعی مانه و سملقان، شیروان، اسفراین، فاروج و بجنورد با ملخ مبارزه شده است که از مجموع کل سطح مبارزه هزار و ۲۵۰ هکتار مربوط به شهرستان اسفراین است.

وی با بیان اینکه طبق پیش بینی سطح مبارزه با ملخ در عرصه های منابع طبیعی استان به حدود ۱۰ هزار هکتار خواهد رسید اظهار داشت: در سال گذشته نیز در سطح ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار از عرصه های استان با ملخ مبارزه شده بود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : ۱۲ کانون ملخ بومی از نوع مراکشی در ارتفاعات و عرصه های منابع طبیعی در این استان شناسایی شده بود که هم اکنون باید در این کانون ها مبارزه انجام شود.

رضایی افزود : ملخ هایی که در ارتفاعات و عرصه های منابع طبیعی استان هستند از نوع بومی و مراکشی محسوب می شوند که سالانه چندین روستا را درگیر می کنند و در سال جاری به علت خشکسالی و فقر مراتع احتمال ریزش بیشتر ملخ در استان وجود دارد.

وی گفت: کشاورزان و دامداران به محض مشاهده ملخ با تراکم بالا در اماکن نسبت به اطلاع‌رسانی به مراکز خدمات جهاد کشاورزی مربوطه اقدم کنند.

نیاز ۵۵ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با ملخ و سن گندم

وی اظهار داشت: هم اینک به ۵۵میلیارد ریال اعتبار برای خرید سم و سایر لوازم برای سمپاشی در عرصه های طبیعی برای مبارزه با ملخ و سن گندم در اراضی رها شده مورد نیاز است.

وی خاطرنشان کرد : با توجه به این که ملخ ها  زمستان گذرانی در ارتفاعات دارند، از اوایل اسفندماه فعالیت خود را به نوعی در ارتفاعات شروع می کنند و به دلیل سخت گذر بودن تردد در مناطق ارتفاعی استان، مبارزه با آفات ملخ نیز با کندی  انجام می شود.

رضایی از مسوولان استان خواستار تامین اعتبار برای این مهم شد و گفت: باید هم اکنون با ملخ در عرصه های منابع طبیعی مبارزه کنیم تا به مزارع ورود پیدا نکنند چرا که خسارت زیادی وارد خواهند کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی  مبارزه با آفات ملخ را بر عهده بخش دولتی اعلام کرد.

رضایی در ادامه افزود: ۳۰  هزار هکتار از گندمزارهای کم‌بازده در اراضی دیم این استان رها شده اند که علیه سن گندم باید سمپاشی شوند، که مبارزه در این اراضی نیز بر عهده بخش دولتی است.

وی گفت: سمپاشی اراضی رها شده برای کشاورزان توجیه اقتصادی ندارد آنان این زمین ها را رها کرده اند و برای خرید سم، سمپاش، قطعات یدکی، تعمیرات قطعات یدکی نیاز به اعتبار داریم که خواستار اختصاص به موقع آن هستیم.

رضایی افزود: اگر در دیمزارهای رها شده سمپاشی نشوند سن ها به راحتی در گندمزار ها تغذیه و تخم گذاری می کنند و در نتیجه جمعیت سن پوره از افزایش چند برابری برخوردار خواهد شد.

وی اظهار داشت: سن های پوره از گندمزار ها برای تابستان گذرانی و زمستان گذانی به سمت ارتفاعات حرکت خواهند کرد و اگر هم اینک مبارزه نشود جمعیت سن گندم برای سال آینده بسیار افزایش خواهد یافت.

امسال ۱۵۰ هزار هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت گندم رفته است.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

براساس آمار رسمی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲۸ هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است.

بر اساس شاخص اس.پی.آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده) در بازه ۱۰ ساله تا پایان اسفند ماه سال گذشته، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفت به طوری که هم اکنون ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.

برچسب‌ها بجنورد آفات کشاورزی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد آفات کشاورزی خراسان شمالی بجنورد آفات کشاورزی خراسان شمالی اخبار کنکور عرصه های منابع طبیعی عرصه های طبیعی مبارزه با ملخ خراسان شمالی هزار هکتار رها شده سن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف درخشان اظهار کرد: عملیات مبارزه با انواع ملخ در مزارع کشاورزی این استان به پنج هزار هکتار خواهد رسید.

وی افزود: از ابتدای عملیات مبارزه تاکنون کل سطح سمپاشی بر علیه انواع ملخ‌های بومی در استان دو هزار و ۱۰۰ هکتار بوده است.

وی اظهار داشت: از اواخر اسفند ماه ۱۰ اکیپ ردیابی و دیدبانی در همه مناطق با سابقه آلودگی فعال شده که با شناسایی کانون‌های آلوده با تراکم قابل مبارزه و پایش مستمر این مناطق، عملیات مبارزه از پوره سن ۲ در مناطق طارم سفلی از ۱۴ فروردین ماه آغاز و تا قبل از بالدار شدن و پراکنده شدن ملخ‌ها و ایجاد خسارت به مزارع و باغات جلوگیری شده است.

وی خاطر نشان کرد: قزوین دارای اماکن دائمی انواع ملخ‌های بومی بویژه ملخ مراکشی در بخش طارم سفلی و انواع ملخ‌های شاخک بلند و بی بال البرز و ایتالیایی و شکم بادمجانی در بخش‌های الموت و مرکزی قزوین و بخش‌هایی از شهرستانهای آبیک و البرز و تاکستان است.

درخشان خاطر نشان ساخت: خوشبختانه بدلیل کنترل به موقع آفت در سال گذشته در هر سه استان گیلان، زنجان و قزوین که دارای مرزهای مشترک و کانون‌های آلوده به ملخ مراکشی هستند که در سال جاری مناطق آلوده کاهش چشمگیری داشته و پیش بینی می‌شود سطح مبارزه با این آفت در بخش طارم سفلی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش یابد.

وی اضافه کرد: در مقابل در بخشهای رجایی دشت و رازمیان و معلم کلایه شاهد افزایش تراکم ملخ‌های شاخک بلند و بی بال البرز هستیم که مبارزه در این مناطق نیز از ۱۵ فروردین شروع شده و تا اوایل خرداد ادامه خواهد داشت.

درخشان یادآور شد: ملخ‌ها به دلیل دارا بودن ویژگی خاص همچون قدرت ازدیاد و جابجایی بالا، پلی فاژ بودن بطوریکه از هر سبزینه ای می‌توانند تغذیه کنند و همچنین شدت تغذیه‌ای بالا به عنوان مهمترین و خطرناک‌ترین آفت محصولات کشاورزی شناخته شده‌اند و جزو آفات عمومی تقسیم بندی می‌شوند که کنترل آن بر عهده دولت است.

به گفته وی؛ در سال گذشته سطح مبارزه با انواع ملخ‌های بومی در استان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.

کد خبر 6091199

دیگر خبرها

  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین