Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@19:41:49 GMT

رشد ۲۱۳ درصدی تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۸۷۵۸

رشد ۲۱۳ درصدی تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سهم بازار تولید داخل تجهیزات و ملزومات پزشکی در فاصله سال ۹۷ تا ۹۹ به میزان ۲۱۳ درصد رشد داشته و شاهد کاهش ۱۰ درصدی واردات در این حوزه بوده‌ایم.

قدس آنلاین؛ محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به میزان ارزبری دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل و شیر خشک طی سه سال اخیر، عنوان کرد: سهم بازار این اقلام ۹۲ درصد رشد داشته و شاهد کاهش ۲۱ درصدی واردات بوده‌ایم که حکایت از توانمندی داخل و توجه ویژه به بخش تولید در راستای تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از اهداف اصلی سازمان غذا و دارو را ایجاد زیرساخت‌های قوی جهت افزایش توان تولیدی کشور به منظور تسریع در صدور تائیدیه‌ها و مجوزها دانست.

شانه ساز با اشاره به بهره گیری از امکانات مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و شرکت‌هایی به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان گفت: برون سپاری تکلیف قانونی سازمان، جهت سرعت بخشیدن به فرآیندی کاری و اعطای تاییدیه‌هاست؛ زیرا، تعداد پرسنل سازمان متناسب با صنعت و فناوری در کشور رشد نکرده و برای تحقق این هدف و پشتیبانی و مانع زدایی‌ها و نیز برچیده شدن امضاهای طلایی که گاه بر مبنای اعمال نظر شخصی یک کارشناس است، برون سپاری را در دستور کار قرار داده ایم.

وی گفت: سهم بازار تولید داخل تجهیزات و ملزومات پزشکی در فاصله سال ۹۷ تا ۹۹ به میزان ۲۱۳ درصد رشد داشته و شاهد کاهش ۱۰ درصدی واردات در این حوزه بوده‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این نکته که مسئولیت هر محصول تولیدی و یا وارداتی بر عهده تولید کننده است و نه سازمان تایید کننده و مجوز دهنده، تاکید کرد: بسیاری از مشکلات حوزه تولید، به دلیل زمینه فکری غلط در خصوص این مسئله است، نباید هر خطایی تولید کننده مرتکب شود، سازمان مسئول اعطای مجوز و تایید کننده گواهینامه درگیر پاسخگویی آن باشد.

وی ادامه داد: بر این اساس سازمان‌های مسئول صدور مجوز وقتی که باید پاسخگو باشند، سخت گیرانه ترین ضوابط را برای تولید و واردات اعمال می کند. در حالی که با اصلاح این روند و تفکر، بسیاری از مشکلات و موانع رفع شده و مشابه با سایر کشورهای پیشرفته، مسئولیت اصلی متوجه شرکت تولیدی می شود.
 

شانه ساز با اشاره به تولید تجهیزات پزشکی متنوع متناسب و همگام با استانداردهای روز بین‌المللی گفت: توسعه فعالیت و نیز سیاست‌گذاری درست، منجر به توانمندی‌های شرکت های دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی شده است و خوشبختانه امروز از نمایشگاه دائمی تجهیزات پزشکی در پارک فناوری پردیس بهره برداری شد.
 
وی متذکر شد: در حال حاضر تجهیزاتی با آخرین استانداردهای روز دنیا و با مناسب ترین قیمت در کشور تولید می شوند که عرضه آن در چنین نمایشگاههای که جنبه بین المللی دارد، در زمینه شناسایی توانمندی ها و صادرات این اقلام را تسهیل و تسریع کند.
 
 رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت و شخص وزیر بهداشت، حمایت از تولید داخل است، افزود:  ظرف سه سال گذشته در حوزه تولید تجهیزات پزشکی و دستگاههای مجهز بیمارستانی، جهش واقعی داشتیم که در دوران کرونا مشخص شد، اگر این توانمندی و  تکیه بر توان تولید داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان نبود، یقیناً با فاجعه انسانی بزرگی روبرو می‌شدیم و شاهد مرگ بسیاری از هم میهمنان به دلیل نبود امکانات و تجهیزات بیمارستانی پیشرفته ناشی از تحریم های ظالمانه بین المللی بودیم.
 
شانه ساز با اشاره به اینکه بسیاری از افراد بر این باورند که واردات، رقابت ایجاد می‌کند، افزود: اگرچه این تفکر در تئوری ممکن است درست باشد، ولی در عمل در بحران هایی مثل کرونا که هر کشوری می خواهد تنها و تنها و در گام اول، نیازهای خود را برآورده سازد، یقیناً به یک بحران و فاجعه جدی منجر می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین کشورمان به دلیل تکیه بر تولید داخل و توجه به توانمندی متخصصان و محققان کشور، در کوتاه‌ترین زمان و در شرایط بی رحمانه ترین تحریم‌های تحمیلی، توانست نه تنها نیازهای کشور را برطرف کند، بلکه در حوزه صادرات این تجهیزات هم گام های بلندی بردارد و به یک صادرکننده تبدیل شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تجهیزات پزشکی تولید تجهیزات پزشکی رئیس سازمان غذا و دارو تجهیزات پزشکی تولید داخل شانه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۸۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: دو خوشه‌ پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت، در استان ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان علی مهدی‌پور _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شکل‌گیری خوشه‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد و با ایجاد این خوشه‌های صنعتی چندین واحد صنعتی راکد نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: دو خوشه پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری (تأمین و ساخت و تعمیر) به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت در استان ایجاد شد، با ایجاد این دو خوشه صنعتی دو قرارداد به مبالغ یک میلیون یورو و ۴۶۰ میلیارد ریال با صنایع بزرگ استان در راستای تولید و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها منعقد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش گردش مالی، توسعه قراردادهای قبلی، سفارش‌گیری از صنایع بزرگ و جلوگیری از خروج سفارش‌ها در استان از مزیت‌های راه‌اندازی این خوشه‌ها است، همچنین راه‌اندازی این خوشه‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فنی موجود در استان باید جلب رضایت شرکت‌های بزرگ صنعتی را به همراه داشته است.

مهدی‌پور با اشاره به نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط، اضافه کرد: این صنایع عامل اصلی رشد و توسعه کارآفرینی و نوآوری است که در رفع بیکاری و محرومیت بسیار اثرگذار است و فرصت‌های جدیدی را برای جذب سرمایه گذار ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از خوشه‌های صنعتی در توسعه صنایع کوچک و متوسط یکی از روش‌های مؤثر و کارآمد است، ادامه داد: یک خوشه موفق می‌تواند نیرویی جهت‌دهنده تلقی شود که توسعه یک حوزه صنعتی خاص یا یک اقتصاد منطقه‌ای را در بهترین شکل ممکن به وجود آورد.

کد خبر 748739

دیگر خبرها

  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی