Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - دیابت به عنوان پدیده‌ای فرهنگی اجتماعی در حال حاضر یکی از چالش‌های اصلی سلامت در یزد است و بیش از ۱۰۰ هزار نفر پیش دیابتی در استان زندگی می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، دیابت یکی از بیماری‌های شایع در استان یزد است و افراد زیادی گریبان‌گیر این بیماری شدند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیابت یک نوع بیماری قندی است که به دلیل بالا بودن مداوم میزان قند خون ایجاد می‌شود، اگر سلول‌های بدن فرد قادر به مصرف دقیق و مشخص قند خون نباشند و روال کار خود را به خوبی انجام ندهد، قند زیادی در جریان خون فرد باقی می‌ماند و میزان قند خون بالا می‌رود.

داروهای درمانی متفاوتی برای بیماران دیابتی وجود دارد که یکی از داروهای پر مصرف آن انسولین است، مدتی بود قلم انسولین کمیاب شده بود و افراد دیابتی برای تهیه انسولین مورد نیاز خود به مشکل خورده بودند و در شرایط حساس کرونایی مجبور بودند بارها برای خرید نیاز انسولین خود به داروخانه‌های متعدد مراجعه کنند.

محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با تاکید بر اینکه وضعیت یزد در حوزه دیابت خوب نیست اظهار داشت: با وجودی که مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی در استان یزد مشغول به فعالیت است ولی با توجه به وضعیت استان هرچقدر در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم لازم و برای استان مفید است.

نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی افزود: در این حوزه هر اقدامی که قابل توجیه باشد و بتواند به توسعه درمانی استان و درمان و به ویژه پیشگیری دیابت در استان کمک کند مورد استقبال قرار می‌گیرد.

جوکار بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت در استان تاکید کرد و گفت: قطعا پیشگیری مقدم بر درمان است و باید به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم جلوی ابتلا به این بیماری‌ها را در بخشی از جامعه بگیریم.

از حدود یک ماه قبل طرحی جهت ساماندهی وضعیت توزیع انسولین در استان برای بیماران دیابتی کلید خورد، هدف طرح توزیع سهمیه انسولین، توزیع عادلانه و تسهیل در دریافت انسولین برای افراد دیابتی نیازمند به انسولین بود.

سیدمحمدآقایی میبدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: دیابت یک پدیده اجتماعی - فرهنگی است، حدودا 10 هزار بیمار دیابتی در یزد داریم و 100 هزار هم افرادی داریم که پیش دیابتیک هستند یا به نوعی در معرض خطر هستند و پتاسیل آن را دارند مثل افرادی که چاق هستند، فشار خون دارند، تحرک بدنی ندارند و ورزش نمی‌کنند.

وی گفت: افراد دیابتی بعد از یک مرحله‌ای که مصرف دارو را شروع کردند به مرحله نیاز به انسولین می‌رسند، البته مصرف انسولین خط آخر یا مرحله آخر درمان نیست، بعضا فکر می‌کنند مصرف انسولین یعنی وضعیت خیلی بد در دیابت اما این چنین نیست.

مستندی از مخترع داروی «زخم بیماران دیابتی» امشب روی آنتنوضعیت یزد در حوزه دیابت خوب نیستبحران ادامه‌دار کمبود انسولین‌ ـ 2| روایت تسنیم از مثنوی هفتاد من کمبود انسولین / دیابتی‌های خراسان شمالی مستاصل شده‌اند + فیلم

مدیر مرکز دیابت استان یزد افزود: کنترل دیابت چهار پایه اساسی دارد، تغذیه، تحرک بدنی، دارو و خود مراقبتی فرد دیابتی است، فرد دیابتی باید مراقب خودش باشد.

آقای بیان کرد: مصرف انسولین افراد دیابتی در استان یزد خیلی زیاد است، در واقع بیماران دیابتی انسولینی در استان یزد در کنترل نیستند، به این معنا که علاوه بر اینکه تعداد این افراد زیاد است مصرف انسولین آن‌ها هم بالا است.

مدیر مرکز دیابت یزد تصریح کرد: فرضا یک فرد دیابتی انسولینی در روز باید 20 واحد تزریق انسولین داشته باشند اما بیمار یزد ما باید 30 واحد تزریق کند به این دلیل که ورزش نمی‌کند، تحرک بدنی ندارد، استرس زیاد دارد و اینکه سه ماه یکبار به پزشک خود مراجعه نمی‌کند.

وی اظهار داشت: سهمیه انسولینی که به استان یزد داده می‌شود دو تا سه برابر است چون که مصرف بیماران ما در استان یزد بیشتر است.‌

آقایی ادامه داد: یکی از داروهای مهم برای کنترل دیابت انسولین است، متاسفانه مدتی است که تهیه انسولین برای افراد دیابتی که به آن نیاز دارند سخت و مشکل شده بود و ما از مردم شرمنده شده بودیم.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان که مسئول تهیه و توزیع انسولین هستند برای اینکه بازار سیاه در این مبحث جمع شود تمام تلاش خود را داشتیم که انسولین مورد نیاز افراد دیابتی تأمین شود.

مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت استان یزد گفت: برای اینکه توزیع انسولین در استان به نحو احسن انجام شود از بیماران دیابتی درخواست می‌شود که تا 20 خرداد ماه در سامانه www.ydrc.ir مراجعه کرده و ثبت‌نام نمایند.

آقایی ادامه داد: ثبت‌نام سهمیه انسولین در سامانه از هشتم اردیبهشت ماه آغاز شده بود و قرار بود پایان اردیبهشت ماه به اتمام برسد اما این مهلت تا 20 خرداد ماه تمدید شد.

وی افزود: در حال حاضر استان یزد 100 هزار بیمار دیابتی دارد که 20 هزار نفر از آن‌ها انسولین دریافت می‌کنند، تاکنون تنها 15 هزار نفر در سامانه دریافت سهمیه انسولین ثبت‌نام کردند که امیدواریم در مدت زمان تمدید شده مابقی افراد اقدام به ثبت‌نام نمایند.

مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت خاطرنشان کرد: همشهریان در صورت داشتن هر گونه سوال می‌توانند همه روزه از ساعت 8 تا 12 ظهر، با شماره 37283237 تماس بگیرند و هر گونه سوالی در خصوص روند ثبت‌نام خود دارند مطرح نمایند.

برآوردها بر این است که با این اقدام، بانک اطلاعاتی جامعی از تعداد بیماران بیماران دیابتی مصرف‌کننده انسولین در استان یزد جمع آوری شود و متناسب با مصرف دقیق و نیاز مردم توزیع انسولین در استان یزد انجام شود.

ضمن اینکه توزیع انسولین و سهمیه آن باید متناسب با افزایش این بیماری در سطح جامعه باشد لازم است با بهره‌گیری از علم و فناوری جدید راه‌های دسترسی آسان‌تر به داروها را هم فراهم آورد تا بیماران دیابتی که اکثرا افراد سالمند هستند مشکلات کمتری برای تهیه آن داشته باشند.

انتهای پیام/781/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انسولین در استان بیماران دیابتی توزیع انسولین سهمیه انسولین افراد دیابتی مصرف انسولین استان یزد هزار نفر ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب قاتل خاموش باشید

آفتاب‌‌نیوز :

مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچکدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگ‌تر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی