Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح- در پایان جنگ جهانی دوم، نیروی دریایی آمریکا با یک پرسش مهم مواجه شد! که در ادامه بدان اشاره می کنیم:

نیروی دریایی آمریکا جنگ را با ناوگانی از 6,768 کشتی جنگی شامل 28 ناو هواپیمابر، 23 نبردناو، 232 زیردریایی، و 2,547 کشتی آبی‌خاکی به پایان رساند.

این نیرومندترین و قدرتمندترین ناوگان در تاریخ بشر بود اما این در شرایطی بود که بمب های هسته ای منفجر شده در هیروشیما و ناکازاکی معادله قدرت تخریب جدیدی را در رابطه با بمب های هوایی مطرح کردند؛ همین مساله می توانست در حمله هوایی به ناوگان دریایی حتی قدرتمندترین آنها مخاطرات جدی را مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین بمبی چه تاثیری بر ناوگانی از کشتی های جنگی خواهد داشت؟ و آیا یک چنین بمب هایی می توانند ناوگان های جنگی را منسوخ کنند؟

برای پاسخ به این پرسش، دولت آمریکا در ماه های ژوئن و ژوییه 1945 دو آزمایش سلاح هسته ای را انجام داد که به نام "عملیات تقاطع" شناخته می شود.

برای این آزمایش، نیروی دریایی آمریکا ناوگانی از 90 کشتی جنگی را در بیکینی آتول واقع در جزایر مارشال در اقیانوس آرام جنوبی گرد هم آورد. این کشتی ها شامل نبردناو نوادا، ناوهای هواپیمابر ساراتوگا و ایندیپندنس، و مجموعه ای از رزم ناوها، ناوشکن ها، زیردریایی ها و کشتی های آبی‌خاکی می شدند.

همه این کشتی های جنگی از دوران جنگ جهانی به جا مانده و عمر برخی از آنها حتی کمتر از 5 سال بود. حتی کشتی جنگی ژاپنی ناگاتو و ناو آلمانی پرینز یوجین که به غنیمت گرفته شده بودند نیز به جزیره مارشال ارسال شدند.

در شب 30ام ژوئن 1945، نیروی دریایی یک بمب هسته ای را روی مجموعه ای از کشتی های جنگی فرو انداخت.

نتیجه آزمایش غرق پنج کشتی و تبدیل کشتی های دیگر به لاشه های سوخته و غوطه‌ور در آب بود و در صورت حضور خدمه احتمالا بسیاری از آنها به واسطه میزان کشنده تشعشع مواد رادیواکتیو جان خود را از دست می دادند.

اکنون، حدود 76 سال بعد، اتم سنترال تصاویر حیرت انگیزی از آزمایش های عملیات تقاطع را منتشر کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در نخستین آزمایش عملیات تقاطع به نام آبل (Abel)، نیروی دریایی یک بمب هسته ای 23 کیلوتنی را روی ناوگانی از کشتی های جنگی فرو انداخت.

به گفته بنیاد میراث هسته ای آمریکا، انفجار بمب در هوا فقط پنج کشتی جنگی را غرق کرد، و بنابر گزارش های موجود، مقام های نیروی دریایی آمریکا چندان تحت تاثیر نتایج قرار نگرفتند.  

در آزمایش دوم که به نام بیکر (Baker) شناخته می شود و چند هفته بعد انجام شد، انفجار هسته ای زیر آب انجام شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

موج فشار زیرآبی عظیمی حاصل از این انفجار در همه جهات آزاد شد و کشتی های جنگی مانند یواس‌اس آرکانزاس را همانند یک اردک پلاستیکی به اطراف پرتاب کرد. این کشتی با طول 562 فوت (171 متر) وزنی برابر با 27 هزار تن داشت.

در آزمایش بیکر، 10 کشتی جنگی غرق شدند و باقی ناوگان نیز به قبرستان هایی شناور تبدیل شدند. انفجار بمب بسیاری از کشتی های حاضر در آزمایش را با آب آلوده به رادیواکتیو شستشو داد که برای کشتن خدمه کشتی ها کافی بود.

عملیات تقاطع یکی از بدنام‌ترین آزمایش های صورت گرفته توسط ارتش آمریکا محسوب می شود.

بیشتر بخوانید:

*هفت باری که سلاح‌های هسته‌ای ارتش آمریکا گم شدند: از ناپدید شدن هواپیمای B-47 تا غرق شدن زیردریایی اتمی (+عکس) *تجهیزات جالب یک خلبان؛ از زیرپوش تا حلقه ازدواج! (+عکس) *برنامه‌ریزی پنتاگون برای استفاده از موشک حرارتی هسته‌ای تا سال 2025 (+عکس)

 

 

لینک کوتاه: asriran.com/003IOx

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نیروی دریایی آمریکا کشتی های جنگی عملیات تقاطع کشتی جنگی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کمک‌رسانی نیروی دریایی ارتش به مناطق سیل‌زده در سیستان و بلوچستان

 امیر دریادار دوم حسین حسنی، فرمانده منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش، با اشاره به اقدامات این یگان در کمک به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان، گفت: در پی بارندگی در جنوب شرق کشور و خسارت وارد شده به شهرستان کنارک، نیروی دریایی ارتش برابر اوامر سلسله مراتب فرماندهی، با هدف کمک به مردم سیل‌زده در سیستان و بلوچستان وارد عرصه شد.

فرمانده منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ما در نیروی دریایی ارتش با توان بالا و پیشرفته‌ترین تجهیزات اعم از بالگرد‌ها و خودرو‌های تیپ تفنگداران توانستیم همه کمک‌های جمع‌آوری شده توسط بنیاد برکت، بنیاد احسان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای رفع نیاز‌های اعلام شده از سوی ستاد بحران را توسط بالگرد و خودرو به صعب العبورترین روستا‌ها که امکان دسترسی به آنها وجود نداشت، منتقل کنیم.

وی اظهار کرد: تاکنون ۱۶ سورتی پرواز بالگرد به روستا‌های صعب‌العبور انجام شده که این پرواز‌ها از طریق یگان هوادریا در منطقه سوم دریای نبوت ارتش و در همکاری با خودرو‌های تاکتیکی تیپ تکاوری حمزه سیدالشهدا (ع) جهت انتقال کمک‌ها و نیازمندی‌های مردم به نقاط صعب العبور انجام می‌شود.

امیر دریادار حسنی همچنین از استمرار آمادگی نیروی دریایی ارتش برای امداد به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان خبر داد و خاطرنشان کرد: تا زمانی که ستاد بحران استان از ما برای کمک به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان درخواست داشته باشند آماده خدمت‌رسانی هستیم. در این راستا، بالگرد‌های ما امروز به سوی منطقه دشتیاری نیز اعزام خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • سقوط بالگرد ارتش کلمبیا در منطقه جنگی/ تمام ۹ سرنشین کشته شدند
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله موفق به چهار کشتی
  • بیانیه مهم ارتش یمن درباره حمله امروز به یک کشتی تا دقایق دیگر
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله موفق به چهار کشتی آمریکایی وصهیونیستی
  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • تداوم کمک‌رسانی نیروی دریایی ارتش به مناطق سیل‌زده در سیستان و بلوچستان