Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبینار ملی تخصصی شناسایی فرصت‌ها در بستر ارتباطات بین‌المللی و دیپلماسی شهری با حضور صاحب‌نظران حوزه مدیریت برگزار شد، در این وبینار همگان بر ضرورت توسعه تعاملات کلانشهر شیراز برای حضور در عرصه جهانی تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید عبدالرزاق موسوی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در وبینار تخصصی شناسایی فرصت‌ها در بستر ارتباطات بین‌المللی و دیپلماسی شهری که از سوی مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر شیراز برگزار شده بود، اظهار کرد: حوزه ارتباطات با توجه به خاستگاه مردمی شوراهای اسلامی شهر از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای نمونه، در هفته شیراز وبیناری با حضور متخصصان شیرازی مقیم خارج از کشور برگزار شد که سبب شد تعاملاتی میان مدیران شهری و شهروندان شیراز ایجاد شود و چنین رویکردهایی می‌تواند فرصت‌های بدیلی در زمینه ارتباطات در کلانشهر شیراز ایجاد کند.

هزینه مدیریت شهرها از طریق تبادل اطلاعات بین‌المللی کاهش می‌یابد

موسوی از تبادل تجربیات و دانش و تقویت همکاری‌ها در سطوح مختلف سخن گفت و این نکات را از اساسی‌ترین موضوعات در دیپلماسی شهری خواند.

وی گفت: کاهش هزینه مدیریت شهرها از طریق تبادل تجارب در سطوح بین‌الملل از مؤلفه‌های اساسی عصر ارتباطات و اطلاعات است.

کلانشهر شیراز در حوزه بین‌الملل پیشرو است

گشتاسب مظفری، دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی با بیان اینکه ضرورت توسعه ارتباطات بر هیچ مدیر شهری پنهان نیست، تاکید کرد: دیپلماسی شهری می‌تواند به‌مثابه فرصت یا تهدید قلمداد شود؛ بدین‌گونه که فرصت‌ها، گشایش بخش زندگی مردم به‌شمار می‌روند و شناخت تهدیدها از بروز رخدادهای ناخوشایند عرصه بین‌المللی جلوگیری می‌کند که بر معیشت مردم تأثیرگذار است.

وی کلانشهر شیراز را در حوزه بین‌الملل پیشرو خواند و ادامه داد: این شهر در دو دهه گذشته توانسته است با ایجاد همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه زمینه تعاملات جهانی را فراهم سازد.

به گفته دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی در موضوع دیپلماسی شهری نیازمند اجماع ملی، تدوین سیاست خارجی شهری و سیاست ملی شهری هستیم.

مظفری افزود: مجمع شهرداران آسیایی در سال ۲۰۰۸ با ابتکار و پیشنهاد شهرداری تهران شکل گرفت و این رخداد سبب ارتقای برند شهر تهران در میان شهرهای کشور و پیشرفت برند جمهوری اسلامی ایران در حوزه بین‌الملل شود.

تقویت دیپلماسی شهری راهکار جهانی شدن است

سعید نظری، سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست با اشاره به اینکه دیپلماسی، ابزاری برای عمل متوازن، و بین‌المللی در راستای منافع ملی است، گفت: دیپلماسی شهری از ابعاد بسیار مهم پارادیپلماسی یا دیپلماسی فروملی است که دربرگیرنده شش مفهوم امنیت شهری، توسعه شهری (انسانی، کالبدی و تکنولوژیکی)، اقتصاد شهری، شبکه شهری، نمایندگی شهری و فرهنگ شهری است.

وی ادامه داد: ضروری است مدیریت شهری در ارتباطات بین‌المللی، مواردی همچون توسعه انسانی، جذب سرمایه‌گذار و توسعه گردشگری را مدنظر قرار دهد و صرفاً بر تعامل عمومی متمرکز نباشد.

نظری دیپلماسی شهری را نیازمند سیاستگذاری و برنامه مدون در ابعاد مختلف دانست و تصریح کرد: سیاست‌ها و استراتژی‌های دیپلماسی شهری باید در برنامه‌های راهبردی و پنج‌ساله شهرداری و سیاستگذاری‌های شورای اسلامی شهر تدوین شود.

وی با اشاره به اینکه می‌توان از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی به‌منظور توسعه شهرها بهره گرفت، گفت: سازمان یونسکو یا بانک جهانی از جمله سازمان‌هایی به‌شمار می‌روند که قادرند بر توسعه فرهنگی شیراز تأثیرگذار باشند.

به باور نظری، ضعف ساختار اداری در شهرداری‌ها موجب تضعیف دیپلماسی شهری می‌شود.
رئیس کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: ارتباطات بین‌الملل در شهرداری‌ها باید توسط یک اداره مستقل مدیریت و برنامه‌ریزی شود.

وی گفت: اگر به جهانی شدن شهرها فکر می‌کنیم، راهکار آن تقویت دیپلماسی شهری با یک ساختار برنامه‌ریزی شده، منسجم و پویا در نهاد شهرداری‌و شورای اسلامی شهر است.

ویژگی مدارا، شاخص اساسی شیراز در برندسازی است

احسان یاری، معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز نیز در این وبینار، عنصر اصلی اقتصاد سرمایه داری را رقابت خواند و گفت: رقابت بین دولت‌ملت‌ها شکل می‌گیرد تا عنصر اصلی سرمایه داری رشد کند.

وی ادامه داد: چنانچه برندسازی رخ دهد، شهرها می‌توانند با عنوان بخش اجرایی دیپلماسی رسمی نقش‌آفرینی کنند.

یاری افزود: شیراز در حوزه ویژگی‌های تاریخی واجد شرایط برندسازی است؛ زیرا این شهر جایگاهی تاریخی در حوزه فرهنگ و تمدن ایران دارد؛ همچنین در حوزه زبان فارسی که جایگاه شیراز با عنوان قطب زبان فارسی مطرح است و سلاطین زبان فارسی از نظر تولید آثار در این شهر زیسته‌اند و سوم، عنصر اساسی زیست سیاسی و اجتماعی آن است که کمتر دیده شده و شامل ویژگی مداراست.

این استاد دانشگاه ویژگی مدارا را شاخصی اساسی در ساختن برند برای کلانشهر شیراز دانست و ادامه داد: همچنین این شهر در حوزه گردشگری سلامت حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

دیپلماسی شهری تنها، خواهرخواندگی شهرها نیست

هاشم مظاهری‌زاده، رئیس اداره ارتباطات بین‌الملل شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه جهانی‌شدن، شهری‌شدن جهان و ظهور شهرهای جهانی زیربنای ماهیت نظام بین‌المللی را تغییر داده است، گفت: دیپلماسی شهری به‌منزله معلول پدیده‌هاست در نتیجه، شهرها به عنوان بازیگران اصلی در عرصه روابط بین‌الملل مطرح شدند و در واقع شهرداران را دیپلمات‌های جدید جهانِ معاصر، تلقی می‌کنند.

وی اظهار کرد: اینکه همه دیپلماسی شهری در خواهرخواندگی و روابط بین شهری یا روابط شهر با شهر باشد خطایی است که به عنوان نقطه ضعف قلمداد می‌شود.

مظاهری‌زاده توضیح داد: اینچنین دریافت می‌شود که در اصل، خواهرخواندگی و امضای تفاهم‌نامه همکاری پیمانی دائمی است و تحولات کلان بین‌المللی بر آنها اثر نمی‌گذارد و جابه‌جا شدن مدیران شهری در آن تأثیرگذار نیست؛ درحالیکه در حوزه خواهر خواندگی باید حتماً استراتژی داشته باشیم.

کد خبر 495861

منبع: ایمنا

کلیدواژه: عبدالرزاق موسوی شورای شهر شیراز رییس شورای شهر شیراز دیپلماسی فناوری اطلاعات و ارتباطات ديپلماسي شهري شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای اسلامی شهر شیراز ارتباطات بین المللی ارتباطات بین الملل دیپلماسی شهری کلانشهر شیراز فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان عصر شنبه در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان با اشاره به اینکه توسعه دیپلماسی منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است، گفت: آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای در کشور است.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی فعال منطقه‌ای و ارتباط با همسایگان از جمله اولویت‌ها و برنامه‌های مهم دولت سیزدهم است، افزود: آذربایجان غربی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و همسایگی با چند کشور، در حوزه دیپلماسی فعال منطقه‌ای از استان‌های پیشرو بوده و در دولت سیزدهم توانسته ارتباطات خوبی با کشورهای همسایه در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی ایجاد کند.

معتمدیان همچنین با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مهم آذربایجان غربی در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای، خاطرنشان کرد: همسایگی با سه کشور، قرار گرفتن در مسیر کریدورهای اصلی از جمله شرق و غرب و غرب، جاده ابریشم، وجود مرز رسمی فعال با ترکیه و دسترسی به اروپا از طریق این کشور و زیرساخت‌های حمل و نقل از جمله سه فرودگاه و خطوط ریلی، موجب شده آذربایجان‌غربی نقش فعالی در دیپلماسی منطقه ایفا کند.

استاندار آذربایجان‌غربی به ظرفیت‌های بازگشایی مرز تمرچین برای اعزام زائرین اربعین حسینی و استقبال زائران خارجی از این امر نیز اشاره کرده و افزود: در سال گذشته ۱۰ هزار زائر خارجی از مرز تمرچین به کربلای معلی اعزام شدند که ۲ هزار نفر از این زائران، اهل کشور آذربایجان بودند و امسال نیز آذربایجان‌غربی آماده میزبانی از زائران خارجی است.

معتمدیان در پایان با اشاره به مشترکات فرهنگی تاریخی و مذهبی آذربایجان غربی با نخجوان، اضافه کرد: آماده افزایش روابط و گسترش تعاملات با نخجوان در راستای سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران هستیم.

کد خبر 6090414

دیگر خبرها

  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت
  • آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • استقبال دانشجویان از نخستین تور شهروندی عمران و پیشرفت شهرداری شیراز
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷