Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@20:55:55 GMT

ماجرای واگذاری املاک ۳۵ ساله وقفی به مردم پاکدشت

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۹۲۰۹

ماجرای واگذاری املاک ۳۵ ساله وقفی به مردم پاکدشت

حجت‌الاسلام لزومی با اشاره به ملغی شدن موضوع موقوفه بودن قراء پنجگانه شهرستان پاکدشت، پس از ۳۵ سال تلاش و رایزنی با مسئولان خبر داد وگفت: به زودی این املاک به مردم این منطقه واگذار می شود.

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: وقف یکی از سنت های حسنه اسلامی در کشور محسوب می شود اما این موضوع در شهرستان پاکدشت مراحل مختلفی را پشت سر گذاشت و این بار موضوع موقوفه بودن قراء پنجگانه شهرستان پاکدشت(اراضی قراء پنجگانه پاکدشت شامل قریه‌های پلشت، مامازند، قوهه، قلعه‌نو و ارنبویه جمعاً به مساحت ۲۸۰۰ هکتار)، پس از ۳۵ سال تلاش و رایزنی با مسئولان ذیربط  به مردم این منطقه واگذار شد که برای اطلاع از روند این واگذاری گفتگویی با حجت الاسلام حسن لزومی امام جمعه پاکدشت به شرح زیر ارایه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در مورد موضوع موقوفه و املاک مردم در شهرستان پاکدشت توضیح بفرمایید؟

یکی از موضوعات بسیار مهم در این منطقه مسئله موقوفه بودن حدود  4 هزار ملک بود که این املاک در اختیار مردم قرار داشت و همیشه مردم از نامشخص بودن وقف یا عدم وقف آن ابراز نگرانی می کردند. به همین منظور این موضوع در دستور کار امامت جمعه پاکدشت قرار گرفت و به صورت جدی و علمی آن را از طریق مجاری قانونی و اداری پیگیری کردیم تا به نتیجه مطلوب رسیدیم و خوشبختانه مردم  از این تعیین تکلیف ابراز رضایت خوبی دارند.

بنابراین موضوع وقف و موقوفات در پاکدشت یک حساسیت خاصی را در میان مردم ایجاد کرده بود به گونه ای  که اگر یک  فرد روحانی در این منطقه بی خبر از موضوع وقف سخنی بیان می‌کرد مردم با او به مخالفت می‌پرداختند؛ از این رو مسئولان و نمایندگان مجلس هم از این قضیه سوء استفاده سیاسی می‌کردند.

 

آیا در اسناد تاریخی کتابخانه ملی در مورد وقف اراضی در این منطقه شواهدی وجود دارد؟

بنده در سال 96 بی خبر از موضوع حساسیت مردم وارد این مسئله شدم و تاریخچه این وقف را از کتابخانه ملی تهران پیگیری کردم؛ اداره اوقاف مدعی بود رضاخان این منطقه را وقف کرده است؛ بنابراین در اسناد بررسی شده، مالک‌های این زمین‌ها را به مدت 8 ماه تا زمان محمد رضا پهلوی را بررسی کردم؛ اداره اوقاف مدعی بود، اگر رضا خان این املاک را وقف نکرده باشد، محمد رضا وقف کرده است؛ بنابراین موضوع را با حساسیت بیشتر در اسناد مورد مطالعه قرار دادیم.

 

اداره اوقاف شهرستان پاکدشت در مورد وقف اراضی چه عکس العملی نشان داد؟

اداره اوقاف پاکدشت مدعی بود که امام خمینی (ره) وقف این اراضی را تأیید کرده است، با اشاره به این ادعا، اسناد را بررسی کردیم؛ اما پس از آن یافتیم که امام در این زمینه تنها بیان کرده است که «اگراز قبل وقف بوده است، این وقف باقی است» و این دلیل بر اثبات وقفیت این اراضی نمی کرد.

پس از رد ادعا اداره اوقاف مبنی بر تایید این اراضی توسط امام خمینی (ره)، آن ها مدعی شدند که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز این موضوع را تایید کرده است، بنابراین موضوع را از طریق دفتر رهبری دنبال کردیم تا حقیقت بیشتر روشن شود. با نامه نگاری که صورت گرفت، آن ها نیز این ادعا را رد کردند.

 

آیا اختلاف اراضی وقفی در پاکدشت به دادگاه و رای آن کشیده شد؟

موضوع اختلاف چهار هزار هکتار است که به همین منظور اداره اوقاف چند میلیارد در سال از این املاک از مردم اجاره می‌گرفته است، براساس این ادعای اداره اوقاف؛ املاک مردم، خانه‌ها، مدارس، مساجد، حسینیه‌ها، اراضی کشاورزی و همه بلا تکلیف بود و مردم هم از این موضوع ناراحت بودند.

براساس اصل 49 قانون اساسی، برخی پرونده‌های مهم در کشور به دادگاه انقلاب شعبه‌ای اصل 49 قانون اساسی ارجاع داده می شود که توسط قضات مجرب، با تقوا و با تجربه آن شعبه موضوع مورد رسیدگی قرار می گیرد؛ بنابراین پس از ارجاع پرونده به این بخش، در شعبه ادله ما و طرف مقابل که اداره اوقاف بود ظرف یازده ماه تجمیع و طبقه‌بندی شد.

 

آیا مسئولان قضایی و اوقاف در این زمینه پیگیری کردند؟

این موضوع از طریق رئیس سابق قوه قضائیه و رئیس اوقاف کل کشور پیگیری شده نقطه عطف این جریان همین بود که رئیس سابق قوه قضائیه این ملک را موقوفه ندانست؛ بنابراین با این اظهار نظر، خروج چهار هزار هکتار از وقف بی‌سابقه بود؛ باوجود اثبات موقوفه نبودن این املاک توسط رئیس سابق قوه قضائیه، باز هم مجددا این مسئله را پیگیری کردند که در پیگیری مجدد باز هم رئیس سابق قوه قضائیه این ملک را وقف ندانست.

 

آیا رهبر انقلاب در رابطه با این موضوع( وقف اراضی در شهرستان پاکدشت ) نظری داشتند؟

وی از نامه‌ای از جلسه مذکور به مقام معظم رهبری ارسال شد، رهبر معظم انقلاب بالای پرونده پاکدشت، کنار مطلبی که نوشته بود که پاکدشت موقوفه نیست، مرقوم فرموده بودند «من قبول دارم اجرا شود».

پس از آن نیز اقدامات و کارهای اداری و نگهداری این پرونده به وسیله دادگستری‌های مختلف انجام شد و با ورود حراست‌های مختلف تا دادگستری پاکدشت و افرادی معتبر به این پرونده مجبور به اجرای این اسناد شدند، بنابراین سعی کردند که نسب و تملک‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

 

پس از فرمان و تایید رهبر انقلاب چه اتفاقی برای موقوفات افتاد؟

اما تعلل سازمان‌های مختلف در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب را عجیب است اوقاف مدام کارشکنی می‌کرد تا بالاخره رئیس سازمان بنیاد مستضعفان کشور تغییر کرد، بنابراین 1800 هکتار برای سازمان مستضعفان و ماباقی این املاک برای مردم بود؛ مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد، حسینیه‌ها، شهرک‌های مسکونی، املاک زراعی و خانه‌های مسکونی مردم جزو این مابقی بودند. از مشکلات بعدی در این موضوع از جمله تعیین گرفتن درصدی از ارزش ملک مردم است که در ماه‌های اخیر املاک مورد نظر به مردم واگذار می‌شود؛ البته این واگذاری با سعی و تلاش بسیار زیاد و پیگیری‌های مکرر انجام می‌شود.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهرستان پاکدشت املاک وقف رئیس سابق قوه قضائیه شهرستان پاکدشت اداره اوقاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۹۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل درزی بورخانی عصر چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز شورا ضمن تبریک روز شورا عنوان کرد: با توجه به زمان اندک به پایان رسیدن ششمین دوره ششم شوراهای اسلامی بهتر است تمامی عزیزان عملکرد خود را بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و در این زمان باقیمانده تمام تلاش خود را بکنند تا خدمات ارزنده‌ای را ارائه دهند.

رئیس دادگستری فیروزکوه اظهار کرد: اگ حل مشکلات در توان و بر اساس قانون باشد شوراها وظیفه دارند که انجام دهند اما جایی که قانون به آنها اجازه نمی‌دهد به هیچ عنوان اجازه ورود ندارند و می‌توانند برای حل مشکلات به مراجع بالاتر مراجعه کنند.

وی بزرگترین و مهم‌ترین امر در روستاها که باعث کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضائی و اختلاف بین روستاییان خواهد شد را سند دار شدن زمین‌ها دانست و بیان کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با رئیس ثبت و اسناد شهرستان امسال تمامی زمین‌های زراعی خارج بافت و منازل و املاک داخل بافت (با هماهنگی بنیاد مسکن) روستا با کمک شورا سنددار خواهد شد و هیچ روستایی زمین‌هایش بدون سند نخواهد ماند و خوشبختانه نقشه برداری زمین‌ها هم کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

وی یکی از دغدغه‌های روستاییان را فنس کشی زمین‌های کشاورزی عنوان نمود و بیان داشت: در بازدیدهای میدانی به عمل آمده از دغدغه‌های مردم فنس کشی زمین‌های کشاورزی است که جهاد کشاورزی بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون از آن جلوگیری به عمل می‌آورد ولی با توجه به اینکه وظیفه ما مسئولین حل مشکلات و دغدغه مردم است در شورای تأمین با هماهنگی‌های لازم صورت گرفته با مدیر کل جهاد کشاورزی مقرر شد که زمین‌های زراعی با تأیید شورا و طی نمودن روال قانونی توسط متقاضی فنس کشی شوند.

رئیس دادگستری با تاکید بر حفظ مراتع گفت باید دام بر اساس پروانه و تعدادی که در آن ذکر شده داخل مراتع روستاها شوند چرا که استفاده بی‌رویه دام‌ها از مراتع و از بین بردن پوشش گیاهی منجر به وقوع سیل خواهد شد و آسیب‌های جبران ناپذیری را برای روستاییان به وجود خواهد آورد.‌

درزی بورخانی در پایان از تمامی شوراها خواست که در هزینه دقت کرده و در چارچوب قانون گام بردارند و سرفصل بودجه را رعایت کنند چرا که اگر هزینه خارج از سرفصل انجام شود آن شورا مجرم خواهد بود حتی اگر در جهت کمک به مردم باشد.

کد خبر 6094651

دیگر خبرها

  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • شناسایی بیش از ۸۰۰ نوع نیت برای وقف
  • حل مشکل 50 ساله ساکنان قشم/ در سفر رئیس قوه قضائیه
  • جریمه ۱.۹ میلیارد تومانی مشاورین املاک استان همدان
  • واگذاری زمین رایگان به ۱۳۰ خانوار دلفانی در قالب طرح جوانی جمعیت
  • خط قرمزی که به «نون.خ» کمک کرد/ ماجرای شکایت آقای خواننده چه بود؟
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • چرا شهرک‌های فدک و کوثر شاهرود به شهرداری واگذار نشد؟
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود