Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهمانان برنامه مجری با انتقاد به شیوه مواجهه کاندیداهای ریاست جمهوری در مناظرات تلویزیونی، کاندیداها را به رعایت اخلاق اسلامی در مناظرات دعوت کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در سومین قسمت از ویژه برنامه انتخاباتی شبکه پنج سیما با عنوان "مجری"، آیت الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام سیدرضا اکرمی نماینده ادوار مجلس و عضو جامعه روحانیت مبارز و دکتر احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، شرایط خاص برگزاری سومین انتخابات ریاست جمهوری که طی آن حضرت آیت الله خامنه ای با بیش از نود درصد آراءِ شرکت کنندگان به ریاست قوه مجریه منصوب شدند را مورد بررسی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله خامنه ای بالاترین رأی ادوار ریاست جمهوری را کسب کرد

آیت الله شبستری دوره سوم انتخابات ریاست جمهوری را حائز درخشندگی و امتیاز بالایی نسبت به سایر دوره ها دانست و اظهار داشت: حضرت آیت الله خامنه ای اولین روحانی بودند که بعد از لغو ممنوعیت حضرت امام (ره) مبنی بر ورود روحانیون به عرصه سیاست و فعالیت های اجرایی، کاندیدای ریاست جمهوری شدند. ایشان در این انتخابات بیش از ۹۵ درصد آراء را کسب کردند و دارای بالاترین آرای شرکت کنندگان در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری هستند.

وی درخصوص منش مدیریتی حضرت آیت الله خامنه به سخنان شخصیت های برجسته جهان در خصوص ایشان اشاره کرد و بیان داشت: وقتی کوفی عنان دبیر سازمان ملل به محضر رهبر انقلاب شرف یاب شد، این جمله از ایشان نقل شده است که "تا به حال با خیلی از سیاست مداران دنیا مجالست داشتم اما شخصیتی مثل ایشان ندیده بودم". همچنین از پوتین نقل است که وقتی به دیدار رهبر انقلاب مشرف شد، گفته بود "من مسیحی هستم ولی مسیح را ندیدم ولی ایشان مرا به یاد مسیح انداختند".

نماینده مجلس خبرگان رهبری با نقل خاطره دیگری گفت: وقتی حضرت آقا در کشور کره شمالی سخنرانی می کردند، حاج احمدآقا به حضرت امام (ره) می گوید آقای خامنه ای مجلس را قبضه کرده است؛ حضرت امام می فرمایند ایشان شایستگی رهبری دارد. دو بار بعد از آن هم در موارد دیگری حضرت امام به این نکته تأکید می کنند. که یک مورد مربوط می شود به بعد از عزل آقای منتظری که آقای هاشمی و آقای خامنه ای محضر حضرت امام (ره) بودند؛ آقای هاشمی می گوید با عزل ایشان، برای مسئله رهبری چه کنیم که حضرت امام می فرمایند "شما آقای خامنه ای را دارید".

کاندیداها اخلاق اسلامی را در مناظرات رعایت کنند

وی با بیان اینکه در روز انتخاب رهبری هم در مجلس خبرگان برخی از این خاطرات مورد استناد قرار گرفت، خاطرنشان کرد: حتی اگر این سخنان هم در مجلس خبرگان بیان نمی شد، ما شایسته تر از آقای خامنه ای برای رهبری نداشتیم؛ اما این چند جمله موجب تسریع در رأی گیری شد؛ در این سی و هفت هشت سال هم شایستگی ایشان به کرات اثبات شده است.

شبستری با انتقاد به افزایش دوره ای تعداد کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار داشت: این خوب نیست که ششصد نفر برای ریاست جمهوری کاندیدا شوند. واقعا افرادی به میدان بیایند که خودشان را موفق در این عرصه می دانند. باید قوانینی تدوین شود که این تعداد زیاد کاندیدا اتفاق نیفتد. مردم هم باید فردی را انتخاب کنند که از جنس آیت الله خامنه ای و منطبق بر تراز مشخص شده توسط ایشان باشد. باید دقت کنند که چه کسانی در مدت مسئولیت خود موفق عمل کردند و آن را ملاک انتخاب خود قرار دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عدم رعایت اخلاق در مناظرات انتخاباتی نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: اگر قرار است یک کاندیدا حرفی بزند و طرفِ دیگر مجبور به پاسخ باشد و نکاتی گفته شود که درست نباشد، مناظره به صورت مصاحبه تک نفره برگزار شود بهتر است. وقتی توصیه همیشگی حضرت امام و رهبر معظم انقلاب و عدم تخریب و رعایت اخلاق است، لازم است هم کاندیداها و هم طرفدارانشان خود را ملزم به رعایت اخلاق اسلامی بدانند.

آقای خامنه ای اختلافات را به سرعت التیام می بخشید

احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس با مروری بر شرایط برگزاری انتخابات سوم ریاست جمهوری اظهار داشت: سال ۶۰ یک سال استثنایی است. چرا که از یک سو فاز نظامی مجاهدین خلق در آن سال آغاز شد و هزاران نیروی مسلح تحریک شده و القا شده به خیابانها آمدند. از سوی دیگر نیز آقای بنی صدر با اقداماتش روحیه مردم را جریحه دار کرد. در ششم تیر هم که خود آقای خامنه ای ترور و مجروح شدند.

وی افزود: علاوه بر اینها دیگر حوادث سال 60 از جمله شهادت شهید بهشتی، شهید رجایی و شهید باهنر شرایطی را فراهم آورد که مردم با هیجان و علاقه پای صندوق آمدند و قسمت اعظم شرکت کنندگان به آقای خامنه ای رأی دادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: من در مجلس اول با حضرت آقا از نزدیک آشنا شدیم. در آن ایام ایشان درصدد معرفی نخست وزیر بود. یکی از اقدامات خوب و مرسوم اول انقلاب این بود که رؤسای جمهور با مجلس مشورت می کردند. ایشان ابتدا آقای ولایتی را برای نخست وزیری معرفی کردند که در جلسه غیررسمی رأی نیاورد و ایشان، آقای موسوی را معرفی کردند. آقای موسوی آن زمان خیلی شناخته شده نبود.

توکلی ادامه داد: یکی از ویژگی های منحصر به فرد حضرت آقا این است که هر جا احساس می کرد اختلافاتی در حال شکل گرفتن است، ورود کرده و سعی می کردند آن را التیام دهند. به طور مثال در جلسات تدوین برنامه اول دولت بین نمایندگان و اعضای دولت اختلافاتی در زمینه میزان اختیارات دولت شکل گرفت. وقتی اختلافات بالا گرفت حضرت آقا خودشان در جلسات حضور یافتند و جلسات را اداره کردند. و به تدریج فهولی را هم به جلسات دعوت کردند تا شاکله جلسات حفظ شده و از اختلافات کاسته شود.

برخی یک دقیقه سخنرانی سیاسی ندارند ولی خودشان را رجل سیاسی می دانند

وی با انتقاد به تعداد بالای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی یک دقیقه سخنرانی سیاسی هم ندارند ولی خودشان را رجل سیاسی می دانند! از سوی دیگر در مناظرات و در سخنرانی های پیش از مناظرات نکاتی را مطرح می کنند که خوب نیست.

توکلی با بیان اینکه رئیس جمهور پدر جامعه است، گفت: اینکه فردی بیاید بگوید ریاست جمهوری با کار پادگانی و دادگاهی انجام نمی شود، درست نیست!

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از محاسن مناظرات را نشان دادن چهره واقعی افراد به جامعه دانست و گفت: وقتی مردم ببیند که یک کاندیدا در پاسخ به طرف مقابل به نحو ناشایستی پاسخ می دهد او را بهتر می شناسند که قابل اعتماد نیست. مانند رفتار غلطی که در دوره پیشین اتفاق افتاد و یکی از کاندیداها عکس همسر کاندیدای دیگری را در تلویزیون نشان داد.

نظرات جمع را پذیرفتن و به دنبال راه حل بودن؛ ویژگی بارز آیت الله خامنه ای

حجت الاسلام اکرمی نماینده چند دوره مجلس نیز با بیان اینکه دهه شصت باید مورد مطالعه ویژه قرار گیرد، اظهار داشت: من تاریخ را یک آزمایشگاه می دانم چرا که در تحولات تاریخی حقیقت شخصیت ها و جایگاه ها نمایان می شود.

وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی حضرت آیت الله خامنه ای که در سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری به عنوان رئیس قوه مجریه مورد اقبال مردم قرار گرفتند، بیان داشت: ایشان شخصیت منحصر به فردی دارد؛ تعبیراتی که امام (ره) نسبت به رهبری داشتند را من برای کمتر کسی شنیدم.

نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه کار اجرایی سخت ترین کار کشور است، اظهار داشت: کوتاه آمدن، نظرات جمع را پذیرفتن و به آن احترام گذاشتن از جمله مهمترین ویژگی های یک مسئول است که رهبر انقلاب چه در دو دوره ریاست جمهوری و چه در دوره رهبری با این دامنه اختلافات و افکار مختلف، همیشه به راه حل اندیشیدند و در مقام عمل هم قدم به قدم جلو آمدند تا مشکل جامعه تا حدوی حل شود.

به فکر باز کردن گره ها باشیم

اکرمی با انتقاد به تعداد زیاد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، این مشکل را به تحزب مربوط دانست و گفت: برای آینده باید به تقویت تحزب و تشکل به صورت حساب شده پرداخت که در طول سال درباره مسائل مختلف کار کنند.  یکی از مطالبی که همه این داوطلب ها به آن توجه نکردند، این است که از کنار گود صحبت می کنند در صورتی که باید ابتدا به مسائل اساسی رسیدگی شود. متاسفانه در مقام عمل، قانون را در کشو می گذاریم.

وی خاطرنشان کرد: هر دستگاه یک اتاق فکر لازم دارد که به مردم روحیه بدهد و اندیشه و راه حل ارائه کند. ما باید به فکر باز کردن گره ها باشیم.

گفتی است، ویژه برنامه انتخاباتی "مجری" در سیزده قسمت روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته از ساعت ۲۱:۲۰ از شبکه پنج سیما پخش می شود و روز بعد ساعت ۱۰ بازپخش خواهد شد. نکته جالب توجه درباره این برنامه انتخاب حمید رضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در امارات متحده عربی، آلمان و فرانسه به عنوان میزبان برنامه است که موجب شده تا سبک و سیاق این برنامه انتخاباتی متفاوت شود.

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا انتخابات عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخابات ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه آیت الله خامنه ای برنامه انتخاب آقای خامنه ای مجلس خبرگان رعایت اخلاق حضرت امام حضرت آقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟

نگارعلی_ این روزها بازار پر شده‌است از آگهی‌های فروش حواله‌های خودروهای جانبازان، حواله‌هایی که با قیمت واحدهای مسکونی در شمال شهر تهران برابری می‌کنند؛ ماجرای شکل‌گیری بازار سیاه خرید و فروش حواله‌های خودروهای جانبازان از تخصیص یک امتیاز ویژه برای این قشر سرچشمه می‌گیرد، امتیازی که اجاره واردات خودرو د حجم بالا و قیمت‌های نجومی را به آن‌ها می‌دهد. این اولین بار نیست که در راستای تخصیص امتیازی ویژه به قشری خاص از مردم بازار سیاه خرید و فروش حواله آن شکل می‌گیرد؛ پیش‌تر شاهد ان بودیم که با اجرای طرح جوانی جمعیت، حواله‌های خودروهای این طرح در بازار سیاه با قیمت‌های نجومی خرید و فروش شدند. نکته جالب اجرای این طرح‌ها و تخصیص امتیازی ویژه برای قشر خاصی از مردم آن است که معمولا این قشر بضاعت کافی برای شرکت در این طرح‌ها را ندارند و با فروش حواله‌های آن‌ها، سرانجام این امتیاز ویژه نسیب ابرثروتمندان می‌شود و یا با رانت‌های اطلاعاتی و رابطه‌هایی که وجود دارد، دلالان دست به واردات خودروهای طرح‌های ویژه می‌زنند که در نهایت با قیمت‌های نجومی وارد بازار می‌شوند.

اولین بار در اواسط دهه ۸۰ بود که امتیازدهی برای واردات خودرو به گروهی خاص، انجام شد؛ در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶، محمود احمدی‌نژد، رئیس جمهور دولت ششم، از طرح واگذاری ۴۷۰۰ خودرو خارجی با معافیت ۳۰ میلیون تومانی گمرکی به معلولان خبر داد. ۶ سال بعد و در سال ۱۳۹۱، سازمان بهزیستی اعلام کرد، برای اجرای کار هم سایتی برای ثبت نام مددجویان متقاضی خودروهای مناسب‌سازی شده راه‌اندازی شد و بیش از ۲۰ هزار معلول برای دریافت خودروهای مناسب سازی شده ثبت نام کردند. سال ۱۳۹۲ معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:«: ارسال اسامی معلولان واجد شرایط دریافت خودروی گمرکی به وزارت کار، تعاون و ر فاه اجتماعی ارسال شده و بزودی تکلیف معلولان برای دریافت خودرو مشخص می‌شود.» در سال ۱۳۹۴ خبر آمد که مجوز واردات ۱۰۶ خودرو برای معلولان صادر شده‌است؛ تا به امروز اما خبری مبنی بر موفقیت معلولان برای واردات خودرو منتشر نشده‌است.

با این وجود سنت تخصیص امتیازهای ویژه اقتصادی به گروهی خاص، پس از محمود احمدی نژاد، همچنان پا برجا است. در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ با پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای تخصیص امتیاز واردات خودرو به ایثارگران موافقت شده‌است؛ در حالی که واردات خودرو به کشور کج‌دار و مریز اتفاق می‌افتد اما با این وجود روند ابلاغ آیین‌نامه و انجام ثبت‌نام برای واردات خودروهای جانبازان به شکل مرتب، منظم و به سرعت در جریان است.

امتیاز ویژه صرفا به واردات برندهای غیرچینی و گران‌تر برای جانبازان محدود نمی‌شود، امتیازات دیگری هم وجود دارد، از جمله این که واردات خودرو برای این قشر هم توسط خودشان و هم از طریق شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارت صمت ممکن است، ممنوعیت ثبت خودروهای کارکرده تا سقف پنج سال هم برای جانبازان حذف شده و واردات برای آن‌ها بدون پرداخت سود بازرگانی خواهد بود.

افزایش سقف ارزی برای واردات خودروی جانبازان و وجود برندهای اروپایی، کره‌ای و ژاپنی در لیست مجاز برای واردات این گروه، سبب ایجاد احساسات متناقضی در جامعه شده و این سوال را ایجاد کرده که چرا افراد عادی که توانایی مالی دارند با ممنوعیت قانونی برای واردات خودروی دلخواهشان روبرو هستند و مجاز به انتخاب و واردات خودروهای کمتر از ۲۰ هزار یورو و چینی هستند و محدودیت‌های ارزی برای جانبازان که البته بیشتر آن‌ها ممکن است حتی توانایی تامین بخشی از این ارز را نداشته باشند، حل و فصل شد؛ پس این به معنای آن است که باز هم پای دلالان در میان است. سوال دیگر هم آن است که اصلا چرا در شرایطی که واردات خودرو کند است و هنوز اکثر ثبت‌نامی‌های سال گذشته خودروی خود را دریافت نکرده‌اند، روند واردات خودروهای جانبازان به جریان افتاده است.

پشت‌پرده اصرار برای واردات خودرو به هر شکلی

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو، در گفت و گو با خبرآنلاین گفت:« کل مسیر واردات خودرو رانتی است؛ ما ارزهایی در خارج از کشور داریم که بلوکه شده‌است و از مسیر رسمی نمی‌توان برای آوردن آن‌ها به کشور اقدام کرد و واردات خودرو یکی از بهترین راه‌ها برای دور زدن‌ تحریم‌ها و رانت‌خواری است. سال‌های گذشته به اسم طرح‌های جوانی جمعیت، به یک شکل رانت تخصیص داده شد و امسال و سال آینده نیز به عنوان مثال با طرح واردات خودرو برای جانبازان رانت توزیع شد. رانت‌خواری، رانت‌دهی و ضربه زدن به صنعت خودرو قطعا کار اشتباهی است.»

قیمت نجومی حواله خودروی جانبازان در بازار

فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو، در این خصوص به خبرآنلاین گفت:« واردات خودرو به اسم جانبازان انجام می‌شود و سپس سهم آن‌ها در بازار فروخته می‌شود. این طرح اشتباه است و اگر واردات خودرو به صورت گسترده صورت گیرد، خیلی بهتر آن است که با تخصیص امتیازهایی به گروه خاصی تعلق گیرد. در حال حاضر در بازار حواله‌ واردات خودروی جانبازان تا ۳ میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود.»

طرح واردات خودرو برای جانبازان راه دررو واردات خودروهای لوکس

نادری در ادامه گفت:« در حال حاضر خودروهایی وارد کشور می‌شوند که حجم موتور آن‌ها بالا است و قیمت آن‌ها نیز در بازه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومانی است؛ مشخص نیست این خودروها به چه شکل وارد کشور می‌شود و چه کسی پشت این واردات است. طرح واردات خودرو برای جانبازان راهی برای عده‌ای باز کرد تا بتوانند خودروهای خاص را به کشور وارد کنند. طرح واردات خودرو برای جانبازان راه واردات خودروهای لوکس به کشور را باز کرد و به تعدادی از افراد و سازمان‌ها این راه را نشان داده‌است که با رابطه‌هایی که با گمرک و راهور دارند، دست به واردات خودرو بزنند.»

جامعه نسبت به مسئولان بدبین است

سعید مدنی، جامعه‌شناس، در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین و در خصوص واکنش جامعه به اجرای این قبیل از طرح‌ها، گفت:« ذهن جامعه به این سمت است که در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته، بسیاری از قوانین رانتی بوده‌است و یا دور زده شده‌است، در نتیجه هر رفتاری که مسئولان در پیش بگیرند، با تفسیر منفی از سوی جامعه همراه خواهد شد. نظام‌هایی که با چالش عدم همراهی مردم مواجه هستند، با این مشکل مواجه می‌شوند. در نتیجه با هر اقدامی از سوی مسئولان، هرچند اگر درست باشد، برخورد منفی می‌کنند.»

امتیاز دادن‌ها نباید منجر به فساد و فاصله اجتماعی شود

او در ادامه گفت:« اگر قانونی درست اجرا شود، مشکلی برای آن‌ نیست اما اگر امتیاز دادن‌ها منجر به فساد و فاصله اجتماعی شود، برایند و نتیجه مفیدی نخواهد داشت؛ در تصویب چنین قوانینی باید در نظر گرفته شود که آیا جانبازان بضاعت واردات خودرو را دارند یا خیر. اگر توانایی این کار را ندارند، این قانون خود به خود به محل رانت‌خواری تبدیل می‌شود؛ در نتیجه اجرای چنین طرحی هم فساد ایجاد می‌کند و هم جانبازان را بد نام می‌کند.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898551

دیگر خبرها

  • نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • (تصاویر) برگزاری نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد