Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@18:07:07 GMT

۶ رمز موفقیت دولت‌ها در ایران

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۴۹۰۷

۶ رمز موفقیت دولت‌ها در ایران

برای آنکه دولت‌ها در حوزه اقتصاد به نتایج خوبی برسند و نتیجه فعالیت ها رضایت بخش عموم باشد، توجه به ۶ نکته ضرورت دارد که امیدواریم دولت جدید بر اساس این موارد حرکت کند. ۶ نکته‌ای که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد، عملاً رمز موفقیت دولت‌ها در اقتصاد به حساب می‌آید؛ مواردی که سیاستگذاران به آن واقف هستند اما به دلایل مختلف فرصت اجرا پیدا نمی‌شود یا با برخی از سهل‌انگاری‌ها عملیاتی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اولین نکته‌ای که به‌عنوان رمز موفقیت دولت‌ها در بخش اقتصاد می‌توان اشاره کرد؛ برنامه محوری و اداره کشور بر اساس قاعده و برنامه ابلاغ شده است. دولتمردان بایستی طبق اصول علم اقتصاد حرکت و از رفتارهای هیجانی و عامه پسند(شاید رفتارهای عامه پسند در برهه‌ای از زمان جواب دهد ولی در بلندمدت چنین رفتارهایی جواب نخواهد داد و مسیر اقتصادی کشور را منحرف می‌کند) پرهیز کنند. اگر اقتصاد کشوری برنامه محور باشد دیگر شاهد تصمیم‌های خلق الساعه یا تصمیم‌های متناقض نخواهیم بود.
از آنجا که کشور برنامه پذیر نیست، عمدتاً برنامه‌ها کتابخوانی شده است. طی ۴۰ سال ما سند چشم انداز، برنامه پنج ساله و بودجه سالانه داشتیم اما هیچ کدام آنها در یک راستا نیست و بخش قابل توجهی از اهداف برنامه‌های عنوان شده محقق نشده(به‌نظر می‌رسد کمتر از ۳۰ درصد برنامه‌ها تحقق پیدا می‌کند) است. به‌عنوان مثال بودجه باید یک پنجم برنامه پنج ساله باشد و برنامه پنج ساله، یک چهارم سند چشم‌انداز باشد ولی چنین اتفاقی نمی‌افتد. بر این اساس برنامه‌ها باید واقعی باشد و تحت هیچ شرایطی رؤیاپردازانه نباشد. دومین موضوع؛ استفاده مؤثر از نخبگان است. کشور نیازمند مدیریت مؤثر و مناسب از سوی نخبگان است. اگر از نخبگان بهره گرفته شود دیگر اقتصاد کشور متأثر از جریان‌های سیاسی نمی‌شود و می‌توان مسیر درست را طی کرد. سومین موضوع؛ تعامل با دنیا و جلوگیری از هرگونه تنش با کشورهای مختلف است. از زمانی که اقتصاد کشور در معرض تحریم قرار گرفته است بشدت در بخش‌های مختلف چون صادرات، واردات، همکاری مشترک و... آسیب دیده ایم، بدین جهت ضرورت دارد برای افزایش تعامل با کشورهای مختلف دولت تمام تلاش خود را انجام دهد. چهارمین موضوع؛ ثبات بخشی به قوانین و مقررات است، همانگونه که بارها عنوان شده تغییر مکرر قوانین ضربه سنگینی به اقتصاد زده است از این‌رو یکی از توصیه‌های جدی این است که دولت آینده بیش از گذشته به ثبات قوانین پایبند باشد و اجازه ندهد که قوانین مرتب دستخوش تغییر شود.
پنجمین موضوع؛ ثبات مدیریت است. زمانی که مدیریت‌ها ثبات نداشته باشد سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی نمی‌توانند فعالیت‌های توسعه‌ای خود را ادامه دهند همین امر سبب رکود در سرمایه‌گذاری می‌شود و در نهایت دولت در اداره اقتصاد با بحران مواجه می‌شود. ششمین موضوع؛ پرهیز از موضوعات سیاسی است.یعنی بر اساس سیاست طرح و پروژه‌ای را شروع نکنیم. وجود طرح‌های متعدد نیمه تمام گویای آن است که بعضاً دولت‌ها بر اساس نگاه سیاسی فعالیت کردند. اگر به این مورد توجه شود شاهد رانت در فضای اقتصادی نخواهیم بود. در جمع‌بندی باید بیان کرد که ۶ نکته عنوان شده می‌تواند اقتصاد کشور را احیا کند؛ دولت‌ها اگر به این موارد بپردازند به‌طور قطع اقتصاد ایران پویا و سالم خواهد شد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد کشور دولت ها برنامه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۴۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده در یازدهمین کنفرانس ملی ماهی‌شناسی ایران که در اتاق بازرگانی برگزار شد، با اشاره به لزوم نزدیکی عرصه‌های عملی و نظری برای شکوفایی ظرفیت‌های استان هرمزگان، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد کشور در کناره‌های سواحل دریا در حال زندگی هستند و بیش از پنج هزار کیلومتر از کشور را نوار ساحلی تشکیل داده است اما متاسفانه به نسبت سایر کشورهایی که دارای ظرفیت‌های مشابه هستند، فاصله زیادی داریم.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، شیلات را یکی از مزیت‌های نسبی استان هرمزگان دانست و بیان کرد: استان هرمزگان در عرصه شیلات و به ویژه صید و صیادی، از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کند و همین امر باعث کاهش بهره‌وری در این بخش شده است که استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این عرصه باعث جبران بسیاری از کمبودها خواهد شد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، با بیان این نکته که تنها راه بر غلبه بر مشکلات اقتصادی، اعتماد به مردم است، تصریح کرد: وقتی بحث مشارکت مردمی مطرح می‌شود، هم مقصود بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی عموم مردم در حوزه تولید و هم بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشمندان است.
 
وی، با اشاره به این نکته که دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود رد عرصه اقتصاد و بخش‌های مردمی کاهش دهند، خاطرنشان کرد: دولت باید نقش هدایت، نظارت، سیاست‌گذاری و حمایتی در عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد ایفا کند و حوزه تصدی‌گری را به مردم واگذار کند.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، سیاست دشمن برای شکست برنامه‌های کشور را جلوگیری از ورود مردم به عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد شود، تشریح کرد: هر موقع گامی در راستای مردمی سازی عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد و فرهنگ مطرح می‌شود، مشاهده می‌شود که صدای دشمن بالا می‌رود و برای صرف‌نظر کردن مردم تلاش می‌کند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • نمود موفقیت دولت در چهره شهرها مشخص است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • با تمام ظرفیت ها و برنامه ریزی جامع در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور داریم
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند