Web Analytics Made Easy - Statcounter

دود سیگار از هر نوعی که باشد بر سلامت تک تک اعضای خانواده تاثیر می‌گذارد به همین دلیل سیگار نکشیدن از ترک آن به مراتب بهتر است.

خبرگزاری میزان - روزنامه خراسان نوشت: توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت با توجه به تهدید بیماری کرونا بر سلامت ریه‌ها بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است. ممنوعیت استعمال دخانیات به منظور محافظت از زنان باردار و کودکان در برابر مواجهه با دود دست دوم و سوم از اهمیت بسیاری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دود دست اول از سیگار و قلیان وارد دهان و ریه فرد سیگاری می‌شود.

دود دست دوم از سیگار و قلیان و بازدم فرد سیگاری در فضا پخش و وارد ریه افراد غیر سیگاری می‌شود و دود دست سوم ذرات و سمومی است که از کشیدن سیگار و قلیان روی اشیا، لباس و موی فرد می‌نشیند و به صورت آلاینده وارد بدن فرد دیگر می‌شود. در ادامه به نکاتی درباره مضرات سیگار در بروز بیماری‌ها و تاثیر دود دست دوم در سلامت افراد غیرسیگاری می‌پردازیم:

تاثیر نیکوتین بر مغز

بیشترین تأثیر نیکوتین از هر نوع دودی در بخش‌های عمیق و قدیمی‌تر مغز است یعنی بخش‌هایی که تغییر در گیرنده‌های ساختاری آن در کل سیستم عصبی پخش می‌شود. براین‌اساس، کودکان و نوجوانانی که دخانیات مصرف می‌کنند، افسرده‌تر و سرکش‌ترند همدلی کمتری با دیگران دارند و بیشتر خطر می‌کنند.

قرار گرفتن جنین در معرض دود دست دوم

قرار گرفتن جنین در معرض دود دخانیات مادر یا دود دست دوم با مشکلاتی مانند دو برابر شدن خطر مرگ ناگهانی نوزاد و نقایص مادرزادی مرتبط است.
آثار بر مادر
زایمان زودرس
سقط جنین
آثار بر جنین
کم وزنی
اختلال در رشد
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
تشنج
کاهش ضریب هوشی
اختلالات رفتاری
آثار دود دست دوم بر کودکان
آسم
عفونت گوش میانی
عفونت ریه
افزایش احتمال سیگاری شدن در نوجوانی
بیماری‌های جدی مانند سرطان

دود دست دوم و مرگ

دود دست دوم سالیانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را به کام مرگ می‌کشاند. چنان چه گفته می‌شود کودکانی که با افراد سیگاری زندگی می‌کنند در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری ریوی و مرگ زودرس هستند. این کودکان بیشتر در معرض خطر برونشیت، ذات‌الریه، عفونت‌های تنفسی وآسم قرار دارند و علاوه بر این‌ها در مدرسه عملکرد ضعیف‌تری دارند. دود سیگار موجب بروز آسیب‌های جدی و خطرناک از جمله سرطان، بیماری قلبی و عروقی در همسر، فرزندان و تمامی افرادی می‌شود که در آن فضای بسته قرار دارند. به گفته متخصصان مرکز تحقیقات کنترل دخانیات ‏.
دود سیگار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی را برای همسران و فرزندان افراد سیگاری تا سه برابر افزایش می‌دهد.

سیگار نکشیدن بهتر از ترک سیگار

بر خلاف آن که سیگار کشیدن را یک عادت بدانیم، کشیدن سیگار اعتیاد بسیار شدیدی است که ترک آن سخت است و بر اساس بررسی‌های انجام شده از هر ۱۰۰ نفر سیگاری تنها ۳ تا ۵ درصد در بهترین شرایط می‌توانند سیگار را ترک کنند. ‏

عوارض نیکوتین

دود سیگار محتوی نیکوتین است که یک ماده اعتیاد آور است و سه اثر فوری در بدن دارد.
۱- ضربان در حال استراحت قلب را افزایش می‌دهد.
۲- فشار خون را موقتاً بالا می‌برد.
۳- رگ‌های خونی را منقبض می‌کند. ‏

قلیان پرضررتر

بسیاری از مردم فکر می‌کنند دود قلیان نسبت به سیگار ضرر کمتری دارد در حالی که:
هر نخ سیگار= ۱۲ پک و هر پک ۳۰ میلی لیتر دود وارد ریه می‌کند
هر بار قلیان = هر پک ۴۰۰ میلی لیتر دود وارد ریه می‌کند
یک بار مصرف قلیان= ۱۰۰ نخ سیگار

حال با این حجم از دود متصاعد شده در فضا می‌توان حدس زد که افراد هم جوار فرد سیگاری وقلیانی در معرض چه مقدار ذرات بیماری‌زا قرار می‌گیرند.

دود سیگار و کرونا

در خصوص ویروس کرونا پزشکان پیشنهاد ترک فوری سیگار را می‌دهند چرا که این ویروس به ریه‌ها حمله می‌کند و ریه سیگاری‌ها از پیش آسیب پذیر شده است. محققان فرانسوی هشدار می‌دهند که بعد از سپری شدن دوران کرونا و زمانی که سایر مردم از این بیماری جان سالم به در برده‌اند، سیگاری‌ها با خطر بالای عفونت‌های ویروسی دیگر مواجه خواهند شد.

در همین زمینه: کرونا در تهران کمرنگ می‌شود

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت سیگار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سیگار دود دست دوم دود سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند

دریافت 81 MB

به گزارش همشهری آنلاین دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله درباره بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده و بیماری سندرم DREES و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول‌های خونی خود را نشان می‌دهد. شایع‌ترین علت بروز این بیماری، حساسیت‌های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند.

بیشتر بخوانید:

ترانه علیدوستی به این بیماری مبتلا شده است: سندرم درس (DRESS) | این بیماری چقدر خطرناک است و چگونه درمان می‌شود؟ نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس تماس فوری علی دایی با ترانه علیدوستی | واکنش پدر بازیگر سرشناس به تماس شهریار خبر شوکه کننده درباره ترانه علیدوستی | مادر: برایش دعا کنید

این پزشک می‌افزاید: واکنش‌های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته‌ای اتفاق می‌افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز کند؛ اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده است و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم‌ترین اقدام در درمان این بیماری، قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف بیماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است. جزئیات را می‌بینید و می‌شنوید.

کد خبر 847602 برچسب‌ها خبر مهم چهره‌های مشهور بیماری - بیمارستان ترانه علیدوستی

دیگر خبرها

  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود