Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-خانه و عکاسخانه «ژرژ یونانی» آبادان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری آریا از آبادان، خانه و عکاسخانه «ژرژ یونانی» که در آبادان واقع شده است دارای تاریخچه‌ای متفاوت و جذاب است. خانواده‌ای از یونان بر اثر جنگ جهانی دوم از کشور خود کوچ کرده و به شهری فرسنگ‌ها دورتر می‌آیند و در خانه‌ای با معماری زیبا عکاس‌خانه‌ای بنا می‌کنند که سالیان سال ثبت‌کننده خاطرات مردم آبادان بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عکاسخانه‌ای که همه آبادانی‌های نسل گذشته بخشی از خاطراتشان را در همین مکان به ثبت رسانده‌اند تا زمانی که جنگ بار دیگر این خانواده یونانی را این بار در کشوری دیگر، آواره کرده و سرانجام تلخی را برایشان رقم می‌زند.


خانواده «میسالیدیس» که در آبادان به ژرژ یونانی معروف بودند، هر یک گوشه‌ای آواره شده و از دنیا می‌روند و تنها این بنا با خاطره‌هایش باقی می‌ماند.

دستور وزیر میراث

در نامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که به امضای «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و «محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی رسیده آمده است:

«در اجرای ماده واحد قانون ثبت آثار ملی مصوب آذر 1352، بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1364، بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1367؛ اثر فرهنگی-تاریخی؛ خانه و عکاسخانه ژرژ (جرج) یونانی به دلیل شأن ملی و تاریخی به نشانی استان خوزستان، شهرستان آبادان، بخش مرکزی، شهر آبادان به شماره 33157 مورخ 26/‏09/‏1399‬ در فهرست آثار ملی ثبت گردید».

تلاش‌های دوساله

جمال عامری نسب، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان در تشریح جزئیات این خبر با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای این رویداد بزرگ اظهار کرد: دقیقا از سال 97-98 از طریق اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و همچنین اداره میراث آبادان پیگیری‌های لازم انجام شد.

وی افزود: علیرغم مشکلاتی که وجود داشت ولی با علاقمندی مالک به  اثر ارزشمند ژرژ یونانی وی در حفظ و مرمت اثر همکاری کرد و در نهایت اداره میراث آبادان موفق شد طی دو سال اخیر این اثر که در حال ویرانی بوده را به عنوان یکی از آثار ملی ثبت کند.

مطالبه‌گری در میراث

رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آبادان ادامه داد: از دوستداران میراث فرهنگی آبادان که همیشه به عنوان یک گروه مطالبه‌گر در حوزه آثار تاریخی سنگ تمام گذاشتند و در راستای معرفی این بنا و سایر بناهای ارزشمند آبادان همکاری لازم را داشتند تشکر می‌کنم.

عامری نسب ادامه داد: دوستداران میراث آبادان از آثار ارزشمندی که هویت ملی این شهر را نشان می‌دهد به خوبی حفاظت کردند و به عنوان بازوی توانمند اداره میراث آبادان تواستند اثر ارزشمند خانه و عکاسخانه ژرژ یونانی را به ثبت ملی برسانند و امید است در روزهای آتی اخباری مانند این اثر داشته باشیم.

بخش خصوصی

وی توضیح داد: دولت تاکید دارد ضمن معرفی هویت فرهنگی از طریق آثار میراثی، موضوع درآمدزایی نیز در نظر گرفته شود و این آثار را به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی که در این زمینه فعالیت می‌کنند و ضمن حفظ و مرمت صاحب نظر بر امور بناهای تاریخی هستند واگذار کند تا اشتغال پایدار ایجاد شود. 

به گزارش خبرنگار آریا، به طور حتم ثبت خانه و عکاسخانه ژرژ یونانی بهترین خبر در سال 1400 برای میراث آبادان و استان خوزستان است و امید می‌رود این اقدامات همچنان ادامه داشته باشد.


گزارش:محمود نواصر

پایان پیام./

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ثبت ملی آثار تاریخی گردشگری و صنایع دستی میراث آبادان میراث فرهنگی اداره میراث ژرژ یونانی آثار ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد