Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال مصطفی میرسلیم نماینده تهران از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت. این سوال در مورد عملکرد وزارت علوم در استفاده از سرمایه عظیم دانشجویان و ۸۰ هزار عضو هیئت علمی بود.

غلامی در این باره گفت: امروز در رقابت با پیشتازان علم و فناوری، دانشجویان و اساتید کشور در برخی زمینه‌ها رتبه‌های زیر ۱۰ و برخی زمینه‌های دیگر، رتبه‌هایی تا ۱۵ در سطح جهان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عملکرد پژوهشی وزارت علوم کاملاً به روز و مدرن است و بر مبنای فناوری‌های جدید می‌باشد. ۴۶ مرکز فناوری، ۶۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان، ۲۰۰۰ واحد مستقر در مراکز رشد و ۴۰۰۰ واحد فناوری جدید در وزارت علوم تشکیل شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جامعه دانشگاهی کشور تمام تلاش خود را برای حل مشکلات و مسائل انجام داده است، گفت: در یک سال گذشته در پی شیوع بیماری کرونا، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تلاش زیادی برای ساخت دستگاه‌های پیشرفته و واکسن کرده‌اند.

غلامی اظهار داشت: در سال ۹۹، ۵۱۲ میلیارد تومان قرارداد میان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با دستگاه‌های اجرایی بسته شد.

وی همچنین با اشاره به همکاری جدی مراکز دانشگاهی با وزارتخانه‌های علوم و نفت گفت: دانشگاه‌های کشور با وزارت دفاع نیز همکاری جدی دارند.

غلامی از تشکیل ۳۹ مرکز هدایت شغلی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ رشته محل برای دانشگاه‌های علمی کاربردی مورد بازنگری قرار گرفته است.

در ادامه مصطفی آقامیرسلیم خطاب به وزیر علوم گفت: سؤال اساسی این است که آیا وزارت علوم اعتقاد دارد مهم‌ترین سرمایه کشور ما منابع نفت و گاز است یا نیروی انسانی؟ گل سرسبد نیروی انسانی ما در مراکز آموزش عالی و مؤسسات تحقیقاتی تربیت می‌شوند. امروز تعداد افراد فارغ‌التحصیل کشور قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست اما سؤال اساسی این است که چگونه از این سرمایه عظیم استفاده می‌کنیم؟

وی با بیان اینکه پاسخ‌های وزیر علوم در مورد سؤالات بنده قانع‌کننده نبود، گفت: سؤال اساسی این است که از ظرفیت اعضای هیئت علمی و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برای حل مسائل و مشکلات کشور استفاده می‌شود یا خیر؟ ما نه تنها از سرمایه‌های کشور استفاده نمی‌کنیم، بلکه این سرمایه‌ها را در اختیار رقبای خود قرار می‌دهیم. آقای غلامی! این افتخار نیست.

نماینده تهران گفت: : آیا افتخار است که بعد از ۳۲ سال فعالیت در حوزه فنی شاهد خاموشی های اخیر باشیم؟ در زمینه استفاده بهینه از انرژی، آب، باغداری و بهره وری از آب چه کاری انجام داده اید؟ هر روز شاهد فرو نشست ها در کشور بوده و محیط زیست در حال تخریب است و تمام امکانات خدادادی ما به هدر می رود.

آقامیرسلیم با بیان اینکه باید قبل از فارغ‌التحصیل شدن دانشجویان مشخص باشد که در چه صنعت و بخشی به کار گرفته خواهند شد، گفت: برخلاف اظهارات آقای غلامی، مسائل و مشکلات صنعت نفت و انرژی ما همچنان پابرجاست. مخازن نفت ما به صورت کامل قابل استحصال نیستند. در زمینه استفاده بهینه از انرژی، هیچ اقدامی انجام نشده است. محیط‌زیست ما به تاراج رفته است. در زمینه آب و کشاورزی اقدامات قابل توجهی صورت نگرفته است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اغلب استادان ما برای استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خود به کشورهای بیگانه مراجعه می‌کنند. ما نتوانستیم از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم.

وی ادامه داد: وزارت علوم بودجه در اختیار خود را برای چاره جویی مسائل کشور صرف نکرده و نتوانسته از پژوهش های علمی برای ارتقاء کیفیت محصولات داخلی استفاده کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آماری در مورد چاپ مقاله‌های علمی در مجله‌های ISI ارائه شد. کدام یک از این مقالات برای حل مشکلات کشور به کار گرفته شده است؟ چاپ این مقالات در مجله‌های بین‌المللی یعنی اینکه ثمره‌های علمی دانشجویان و اساتید کشور را به ثمن‌بخس در اختیار دشمنان و بیگانگان قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه متأسفانه سرمایه انسانی کشور را به تاراج داده‌ایم، اظهار داشت: وزارت علوم به نقش خود برای عمق‌بخشی به هویت دانشجویان عمل نکرده است.

آقامیرسلیم افزود: یکی از گلایه‌های مردم در مورد کیفیت کالاها است درحالی‌که در کشورمان نیروهای متخصص وجود دارد و سرمایه‌های عظیم خدادادی در اختیار ما است. متأسفانه نیروی مدیریتی وزارت علوم صرف اداره این وزارتخانه شده است؛ نه مدیریت علمی و فناورانه کشور؛ خود را فریب ندهید.

در پایان میرسلیم اعلام کرد که از پاسخ های وزیر علوم قانع نشده و پاسخ های غلامی به رأی نمایندگان مجلس گذاشته شد و وکلای ملت با ۷۵ رأی موافق، ۱۲۷ رأی مخالف، ۱۴ رأی ممتنع از مجمع ۲۴۹ نماینده حاضر در مجلس، دومین کارت زرد را در جلسه روز سه شنبه به وزیر علوم دادند.

کد خبر 5220030

منبع: مهر

کلیدواژه: سیدمصطفی آقامیرسلیم منصور غلامی مجلس شورای اسلامی دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری انتخابات 1400 مجلس شورای اسلامی فلسطین شورای نگهبان محمد باقر قالیباف نبرد شمشیر قدس انتفاضه رمضان 2021 اسحاق جهانگیری برجام رژیم صهیونیستی صحن مجلس جنگ 12 روزه غزه عباسعلی کدخدایی مقاومت فلسطین کشور استفاده دانشگاه ها وزارت علوم وزیر علوم برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۸۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقیه حسن‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، کتابی با عنوان «روش تحقیق در مدیریت» را تألیف کرد.

علی‌ خانی، معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره این کتاب اظهار کرد: کتاب روش تحقیق در مدیریت گام کوچکی بوده که در راستای پژوهش و تحقیق برداشته و حاصل برخورداری از منابع، آثار و تجارب ارزشمند دیگران و چندساله نگارنده در زمینه تحقیقات، آموزش روش تحقیق و مسئولیت‌های پژوهشی دانشگاه است.

وی ادامه داد: کتاب روش تحقیق در مدیریت، مشتمل بر هشت فصل، با تیراژ ۵۰۰ نسخه با موضوعات مختلف در ۱۴۰ صفحه، توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه منتشر شده است.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با بیان اینکه امروزه لازمه بهره‌گیری و استفاده از نتایج و یافته‌های تحقیقات در جوامع بشری بر کسی پوشیده نیست، عنوان کرد: تحقیقات جنبه‌های متعددی از زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و انجام پروژه‌های تحقیقاتی می‌تواند بسیاری از مشکلات و مسائل بشری را مرتفع سازد.

خانی بیان کرد: به دنبال تحولات علمی که در کشور و جامعه به‌ویژه در سال‌های اخیر به وجود آمده آثار زیادی در قالب تألیف و ترجمه به چاپ رسید که هر یک به سهم خود توانسته دانش و معرفت افراد علاقه‌مند، به‌ویژه تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاهیان را در زمینه روش‌های تحقیق علمی افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه در آینده نیز شاهد غنی‌تر شدن ادبیات روش تحقیق علمی در کشور خواهیم بود، گفت: تحول و خیز علمی بدون آشنایی با روش‌ها و آداب تحقیق علمی و بدون برخورداری از ابزار مورد نیاز و کارآمد مقدور نیست.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه تحقیق، پژوهش و روش بهینه مطالعه کتاب و منابع تحقیق را ازجمله راهکار‌های موفقیت در هر تحقیق و پژوهشی برشمرد و مطرح کرد: از آنجایی که مطالعه منظم و روش‌مند در هر پژوهش، نظری و میدانی، لازمه هر پژوهش پویاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد